Το FDA ανακοίνωσε την χρήση της Οναβουτιλινικής τοξίνης Botox ® για την προφυλακτική θεραπεία για την χρόνια ημικρανία σε ενήλικες

Η Allergan ανακοίνωσε οτι ο οργανισμός φαρμάκων και τροφίμων των ΗΠΑ γνωστό σαν FDA ενέκρινε την χρήση της Οναλοβουτιλινικής τοξίνης (Botox R) για την προφυλακτική θεραπεία των πονοκεφάλων σε ενήλικες με χρόνια ημικρανία που είναι μια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από ιστορικό ημικρανίας και οι ασθενείς υποφέρουν 15 και πλέον ημέρες τον μήνα με πονοκεφάλους που διαρκούν 4 ώρες η περισσότερο την ημέρα. Το botox R είναι η πρώτη κλινικά δοκιμασμένη προφυλακτική θεραπεία που εγκρίνεται από το FDA. Όταν εκχέται στις σωστές δόσεις και στα σωστά σημεία στο κεφάλι και τον αυχένα τότε η διάρκεια του αποτελέσματος είναι έως και 3 μήνες και εξαρτάται πάντα και από την ιδιοσυγκρασία του κάθε ασθενούς.

Ασθενείς που πάσχουν από χρόνια ημικρανία ή νομίζουν ότι πάσχουν πρέπει να επισκεφθούν τον ειδικό.

Εκτιμάται ότι η χρόνια ημικρανία προσβάλλει περισσότερους από 3.2 εκατομμύρια Αμερικανούς και υποφέρουν από πονοκέφαλο τον μισό μήνα.Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας WHO,κατατάσει την ημικρανία στην 19η θέση ανικανότητας και σημειώνει ότι οι μέρες που ζούν με τον πονοκέφαλο αυτοί οι ασθενείς είναι περισσότερες από αυτές που ζουν ασθενείς με τύφλωση,παραπληγία,στηθάγχη (στα 50 μέτρα),ή ρευματοειδή αρθρίτιδα

Αν και η χρόνια ημικρανία προσβάλλει άνδρες και γυναίκες φαίνεται οι γυναίκες έχουν πιο συχνά πονοκέφαλο από τους άνδρες. Οι πάσχοντες συχνά παραπονιούνται επίσης για άγχος,κατάθλιψη,σαν μέρος της χρόνιας ημικρανίας.

“Η χρόνια ημικρανία είναι μια κατάσταση που έχει δεν εκτιμηθεί σωστά και πολλοί ασθενείς δεν έχουν καν διαγνωσθεί και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα συμπτωματικά και όχι συστηματικά απο ειδικό λέει ο Scott Whitcup,M.D Αντιπρόεδρος και επιστημονικός Διευθυντής έρευνας και εξέλιξης της Allergan.Με το botox R συνεχίζει “ έχουν πλέον οι ασθενείς την χρόνια προληπτική τους θεραπεία.”

Πηγή: http://www.medicalnewstoday.com/articles/205095.php