Η πλαστική χειρουργική μπορεί να σας βάλει και πάλι στο παιχνίδι

Όταν η μηχανή σας καταρρεύσει, μπορείτε να πάρετε είτε μια νέα μηχανή είτε ένα νέο αυτοκίνητο.

Μπορεί να είστε συγκλονισμένος και αγανακτισμένος, αλλά η απόφασή σας σαφώς βασίζεται στη ζύγιση των υπέρ και των κατά. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και με τα μέρη του σώματος.

Αυτά καταρρέουν καθώς γερνάτε, πέφτετε, χαλαρώνετε, κρεμάτε αλλά είστε κολλημένοι με αυτά. Στο τεύχος του Vogue τον Αύγουστο του 2011, τρεις γυναίκες περιγράφουν τι έκαναν για τους λοβούς των αυτιών τους, το σαγόνι τους και τα βλέφαρα τους που είχαν πέσει.

Για κάθε μία από αυτές τις γυναίκες η χαλάρωση του σώματος τους ήταν πηγή ταπείνωσης και ντροπής που κατέστρεφε την αυτοεκτίμηση τους. Για την καλλιτεχνική συγγραφέα Dodie Kazanjian, ήταν ντροπή οι υπερβολικά μεγάλοι λοβοί των αυτιών της και ο λόγος στιγμάτισης της γήρανσης της.

Πήγε σε έναν δερματολόγο, ελπίζοντας πως οι ενέσεις θα είναι η απάντηση. Αν και ο δερματολόγος μπορούσε να κάνει τους λοβούς της πιο παχουλούς με Juvederm, δεν μπορούσε να τους μειώσει. Η μείωση του λοβού του αυτιού απαιτεί τη δεξιοτεχνία ενός έμπειρου πλαστικού χειρούργου, που κοστίζει μεταξύ $ 2000 και $ 2500 στο κάθε αυτί και διαρκεί περίπου 30 λεπτά ανά λοβό.

Η Kazanjian προσπαθεί να κρύψει τους λοβούς της με μακριά μαλλιά και με μεγάλα σκουλαρίκια και κλιπ. Το κάποτε είδωλο του στίλ Marina Rust ήταν αναστατωμένη για την χαλάρωση του σαγονιού της.

Η Rust είδε μια αισθητικό που διοχέτευσε τοξίνες, νερό και λάσπη που συσσωρεύτηκαν στην περιοχή. Της είπαν ότι το αλκοόλ διευρύνει την παρωτίδα, καθιστώντας το πρόσωπο της πρησμένο.

Επίσης επισκέφτηκε έναν πλαστικό χειρουργό ο οποίος της πρότεινε έναν εσωτερικό αισθητήρα υπερήχων για να σφίξει το δέρμα της και να λιώσει το περίσσιο λίπος της, το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρεθεί μέσω της λιποαναρρόφησης.

Επισκέφτηκε και έναν άλλο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος πρότεινε μια πολύ διαφορετική διαδικασία. Καθώς μεγαλώνουμε οι μύες πάνω από το κάτω μάγουλο κατά μήκος της γνάθου χάνουν το σχήμα τους και κρεμάνε.

Η λύση είναι μια χειρουργική επέμβαση που θα ανορθώσει το σαγόνι, θα ανορθώσει τον μυ, και θα σας  δώσει για δέκα χρόνια ένα πιο νεανικό και σφιχτό σαγόνι. Η Rust είναι ακόμα αναποφάσιστη. Η σαράντα πέντε ετών, δημοσιογράφος Jancee Dunn αισθάνθηκε σαμποταρισμένη με το κρέμασμα των βλεφάρων της. Όταν χρησιμοποίησε σκιά ματιών, το χαλαρωμένο δέρμα των βλεφάρων της μετακινήθηκε με το βουρτσάκι.

Δοκίμασε τις ενέσεις Botox κάτω από τα φρύδια της, ελπίζοντας ότι η ανόρθωση θα περιλάμβανε και τα βλέφαρα της, αλλά αυτό δεν έγινε. Βρήκε τότε ένα γιατρό ο οποίος της πρότεινε περικογχική ανάπλαση, με αυτή τη διαδικασία το λέιζερ τραυματίζει το δέρμα, επιταχύνοντας την φυσική ανάπλαση του δέρματος ,ενθαρρύνοντας έτσι την ανάπτυξη του κολλαγόνου.

Η Dunn υποβλήθηκε σε αυτή τη διαδικασία σε τέσσερα στάδια. Με το τέταρτο και τελευταίο ραντεβού, εκείνη ενθουσιάστηκε. Η περιοχή πάνω από τα καπάκια της ήταν ομαλή και έμοιαζε φρέσκια. Σε περίπτωση που το σώμα σας χρειάζεται ένα συνεργείο επισκευής, συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό.

Περισσότερα στο κεντρικό μας web site:
www.kapositas.gr

και στο Εξειδικευμένο web site: www.oto-plasty.gr