Οι πλαστικοί χειρουργοί αξιολογούν το πρόσωπο του Ομπάμα σε ηλικία 50 ετών

Το πιο σκούρο δέρμα δείχνει λιγότερη γήρανση, επειδή είναι λιγότερο ευάλωτο στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Αυτό που ήθελε ο πρόεδρος Ομπάμα για τα γενέθλιά του ήταν ένα καλό χάμπουργκερ.

Λόγω των πολλών υποχρεώσεων του δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι τα γενέθλιά του προκάλεσαν εικασίες στο αμερικανικό κοινό, για το πως ένα 50 χρονών πρόσωπο θα πρέπει να μοιάζει.

" Ο πρόεδρος Ομπάμα, παρόλο που εις γνώση του καπνίζει, μπορεί να είναι ένας από εκείνους τους άνδρες που έχουν καλύτερη εμφάνιση με την πάροδο του χρόνου," σύμφωνα με ένα πλαστικό χειρουργό από το Σικάγο. Αυτός αποδίδει τη νεανική εμφάνιση του Ομπάμα στα καλά του γονίδια και στην εξωπροστατευτική χρωστική ουσία του δέρματος του. Ακόμα και τα γκρίζα μαλλιά του είναι ελκυστικά, επειδή έρχονται σε αντίθεση με νεανικό του πρόσωπο. Οι πλαστικοί χειρουργοί είναι ειδικοί στο πως το πρόσωπο γερνάει.

Η Denise Grady, επιστημονικός δημοσιογράφος για την εφημερίδα New York Times, ζήτησε από τρεις εξέχοντες πλαστικούς χειρουργούς να εντοπίσουν τους παράγοντες γήρανσης. Υπάρχει μια "ιερή τριάδα" γήρανσης του δέρματος:

Η πρώτη είναι οι ρυτίδες, οι κηλίδες ηλικίας και άλλες επιφανειακές αλλαγές που επιδεινώνεται από τον ήλιο και το κάπνισμα, η δεύτερη είναι η απώλεια του όγκου του προσώπου, η οποία είναι υπεύθυνη για τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τέλος, η πτώση των βλεφάρων, της μύτης, και των γωνιών του στόματος και της γνάθου.

Αλλά αν είσαι μαύρος, όπως ο Πρόεδρος Ομπάμα, ή Ασιάτης, μπορεί να είστε μπροστά από το παιχνίδι. Το πιο σκούρο δέρμα δείχνει λιγότερο γερασμένο, επειδή είναι λιγότερο ευάλωτο στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Επίσης, είναι πιο λιπαρό και παχύτερο από το λευκό δέρμα, κάνοντάς το απαλό και λιγότερο επιρρεπή στις ρυτίδες.

Οι μαύροι και οι Ασιάτες, ξεκινούν με πληρέστερα μάγουλα, έτσι ώστε αργότερα η απώλεια λίπους να είναι λιγότερο αισθητή. Μια πλαστικός χειρουργός από τη Νέα Υόρκη βλέπει παλιά και νέα πρόσωπα, όπως δύο αντίθετα τρίγωνα.

"Σκεφτείτε το πρόσωπο σας ως ένα ανάποδο τρίγωνο, με τη μεγάλη μεριά να πηγαίνει από ζυγωματικό σε ζυγωματικό δια μέσω της μύτης, στενεύοντας στη γραμμή του σαγονιού, αυτό είναι ένα νεανικό πρόσωπο.

Στις μεγαλύτερες ηλικίες, πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση, η μεγάλη μεριά βρίσκεται στην γραμμή του σαγονιού και στενεύει στα ζυγωματικά. " Οι μαλακοί ιστοί που βρίσκονται κάτω από τα ζυγωματικά προκαλούν τις γραμμές γέλιου και την πτώση των ζυγωματικών.

Η γραμμή του σαγονιού διευρύνεται εξαιτίας του σιαγόνα που σχηματίζεται. Όταν η εξωτερική γωνία των φρυδιών πέφτει, τότε το βλέμμα φαίνεται άτονο. Ένας άλλος πλαστικός χειρουργός προειδοποιεί ότι το συνοφρύωμα και οι δυναμικές εκφράσεις μπορούν να παράγουν ρυτίδες στο δέρμα σας. Αν συνοφρυώνεστε και τρίβετε το πρόσωπό σας κάνοντας πολλές εκφράσεις, τότε είναι δυνατό να δείτε μερικές από τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του.

Δυναμικές γραμμές θα σχηματίζονται κάθετα προς τους μυς του προσώπου σας. Αν είστε εκφραστικός, τότε είναι πολύ πιθανό να σχηματιστούν ζάρες στο δέρμα σας. Δεδομένου ότι ο Ομπάμα είναι συνήθως ψύχραιμος, είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει την καλή του εμφάνιση για τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια.

Περισσότερα για την πλαστική χειρουργική του προσώπου δτο κεντρικό μας web site:

www.kapositas.gr