Χαλάρωση του δέρματος του προσώπου

Οι καθημερινές συνήθειες μπορούν να επιβραδύνουν την χαλάρωση του δέρματος του προσώπου

Πολλοί ενήλικες είναι απογοητευμένοι με τις ρυτίδες τους. Η Δρ Jennifer Ashton, ιατρική ανταποκριτής για το CBS The Early Show, συζήτησε πρόσφατα κάποιες καθημερινές συνήθειες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

Η Ashton είπε σε πηγή ειδήσεων ότι οι ρυτίδες στο πρόσωπο μπορούν να έχουν αρχίσει ήδη από την ηλικία των 20, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που ζουν σε ηλιόλουστη κράτη, όπως στη Φλόριντα, στην Αριζόνα και στη Γιούτα.

Ακόμα και οι γρήγορες υπαίθριες δραστηριότητες, όπως ένα διάλειμμα για καφέ ή το περπάτημα με τον σκύλο, μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβες του δέρματος εξαιτίας της ακτινοβολίας του ήλιου. Ο ιατρός συστήνει ότι θα πρέπει να φοράμε SPF 30 αντηλιακό κάθε μέρα, ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Για μέγιστο αποτέλεσμα, φορέστε το 20 λεπτά πριν βγείτε έξω. Καλό θα ήταν να το κάνετε μέρος του τελετουργικού πρωινού σας. Όταν βγείτε από το ντους και βουρτσίσετε τα δόντια σας, βάλτε το αντηλιακό σας.

Εφαρμόστε το κάθε μέρα και όχι μόνο στην παραλία. Προσθέστε την χρήση μιας ενυδατικής κρέμας που περιέχει SPF , η οποία μπορεί να διευκολύνει αυτή τη διαδικασία.

Η Ashton έδωσε επίσης έμφαση στη σημασία του ύπνου, όταν πρόκειται για την περιποίηση του δέρματος. Ανέφερε μια μελέτη που προτείνει ότι εκείνες που κοιμόντουσαν οκτώ ώρες τη νύχτα, ήταν πράγματι αντιληπτό από τους άλλους να είναι όχι μόνο πιο όμορφες αλλά και πιο ελκυστικές σωματικά και υγιεινά.

Όταν ένα άτομο κοιμάται, όλο το σώμα του, συμπεριλαμβανομένου και του δέρματος τους αναζωογονείται. Η Δρ Ashton εξήγησε ότι η ενυδάτωση γίνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, αυτό σημαίνει ότι τα κύτταρα του δέρματος επισκευάζονται από τα ίδια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τέλος, η Ashton αναγνώρισε ότι ορισμένοι δερματολόγοι πιστεύουν ότι η θέση στην οποία κοιμάται ένα άτομο έχει συνέπειες για το δέρμα του. Ο γιατρός λέει ότι το να κοιμάστε ανάσκελα είναι η ιδανική θέση για να αποφύγετε τις ρυτίδες.

Αυτοί που ψάχνουν για μια γρήγορη και αποτελεσματική αντιρυτιδική θεραπεία μπορεί να θελήσουν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υποβληθούν σε μια πλαστική χειρουργική επέμβαση. Στο πεδίο της πλαστικής χειρουργικής υπάρχουν σήμερα πολλά ενέσιμα υλικά πληρώσεως του προσώπου, που μπορούν να προσφέρουν οικονομικά και γρήγορα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, ο αριθμός των ενέσεων Botox και των ενέσιμων υλικών προσώπου, που εκτελούνται από πλαστικούς χειρούργους συνεχίζεται να αυξάνεται. Για μια επιτυχημένη αισθητική επέμβαση, ψάξτε για ένα πλαστικό χειρούργο που να πιστοποιείται από την Αμερικανική Επιτροπή της Πλαστικής Χειρουργικής.

Διαβάστε περισσότερα για τις πλαστικές επεμβάσεις αντιγήρανσης στο κεντρικό μας web site:

www.kapositas.gr