Ρινοπλαστική: Μπορεί η 3D απεικόνιση υπολογιστή να θέσει στόχους στην χειρουργική της μύτης;

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι πλαστικοί χειρουργοί για να βοηθήσουν τους ασθενείς τους να κατανοήσουν το χειρουργικό τους αποτέλεσμα.

Μια από αυτές είναι και η απεικόνιση μέσω υπολογιστή, ο οποίος είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος πρόβλεψης των χειρουργικών αποτελεσμάτων και μπορεί να θέσει στόχους για τη χειρουργική επέμβαση. Η πρόσφατη αυτή μέθοδος, της 3D απεικόνισης στον υπολογιστή επιτρέπει στον πλαστικό χειρουργό και τον ασθενή να δούν μια προεγχειρητική εικόνα.

Η εικόνα αυτή μπορεί να περιστραφεί και να προβληθεί από οποιαδήποτε γωνία χάρη στα εργαλεία μορφοποίησης και την ίδια στιγμή επιτρέπει στους ασθενείς να επικοινωνήσουν με τις αισθητικές  τους επιθυμίες σε οπτική μορφή.

Έτσι δίνετε η ευκαιρία να εμφανιστεί το είδος των αποτελεσμάτων που είναι εφικτό και ρεαλιστικό δεδομένου φυσικά της ρινικής ανατομίας του ασθενούς και του τύπο του δέρματος του.

Αυτές οι εικόνες που συνήθως διαρκούν περίπου 15-20 λεπτά για να δημιουργηθούν, χρησιμοποιούνται ως οδηγός κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Οι εικόνες αυτές δεν αποτελούν εγγύηση των αποτελεσμάτων, αλλά  μια οπτική αναπαράσταση των χειρουργικών στόχων του ασθενούς. Πάντα θα υπάρχουν κάποιες ανεπαίσθητες αποκλίσεις από τις προσομοιώσεις.

Ωστόσο, η πραγματική αξία σε αυτό το πολύτιμο εργαλείο είναι ότι μπορεί ο ασθενής να κατανοήσει καλύτερα τους στόχους και τις επιθυμίες του, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για την επέμβασή του.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο εξειδικευμένο web site μας:
http://www.rinoplastiki.com.gr/