Πως μπορώ να μειώσω τα σημάδια μετά από μια επέμβαση στήθους ;

Οι ουλές από την αύξηση του μαστού θα πρέπει να είναι σχεδόν απαρατήρητες. Σε μια πετυχημένη επέμβαση στήθους μερικές από αυτές είναι δύσκολο να βρεθούν ακόμα και αν τις ψάξετε.

Αν είχατε υποβληθεί μόνο σε μια αύξηση του μαστού θα πρέπει να έχετε αρκετά μικρά σημάδια στην κάτω πλευρά του στήθους σας. Εάν είχατε όμως μια ανόρθωση στήθους τα σημάδια μπορεί να είναι περισσότερα γύρω από το στήθος σας.

Υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορούν να φέρουν κάποιες βελτιώσεις και να σας βοηθήσουν στην επούλωση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήστε κρέμες για θεραπεία ουλών. Η θεραπεία αυτή είναι πιο αποτελεσματική κατά τους πρώτους 6 μήνες μετά την χειρουργική επέμβαση. Μια λευκαντική  κρέμα θα μπορούσε να είναι χρήσιμη εάν οι ουλές έχουν σκούρα χρώση.

Καλό θα ήταν να αποφύγετε οποιαδήποτε υπεριώδη ακτινοβολία και μαύρισμα για 6 μήνες, μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Επίσης οι θεραπείες  Laser μπορεί να είναι ένα χρήσιμο συμπλήρωμα, αν και θα πρέπει να ρωτήστε τον πλαστικό χειρουργό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρεθούν οι ουλές είναι η αντικατάστασή τους με άλλες ουλές.

Για τις άτυπες ουλές (χηλοειδή) υπάρχουν πρόσθετες επεξεργασίες όπως ενέσεις στεροειδών, οι οποίες μπορεί να είναι ωφέλιμες.

Φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού σας όπως πχ διακοπή του καπνίσματος, εφαρμογή αντηλιακού κ.α.

Τα φύλλα σιλικόνης και η λήψη βιταμίνης C και ψευδαργύρου μπορεί να σας βοηθήσουν.

Θυμηθείτε ότι τα περισσότερα σημάδια τείνουν να βελτιωθούν με την πάροδο του χρόνου και ότι οι τεχνικές αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης τους και όχι στην ολοκληρωτική τους εξαφάνιση.

Διαβάστε περισσότερα για την πλαστική στήθους στο εξειδικευμένο web site μας:
www.breast-surgery.gr