Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το λίφτινγκ προσώπου (τομές, διαδικασίες, ικανότητες χειρουργών)

Το λίφτινγκ προσώπου είναι μια τεχνική για να σφίξετε το δέρμα του προσώπου σας. Από εκεί και πέρα, κάθε λίφτινγκ προσώπου είναι διαφορετικό και η διάρκειά του κυμαίνεται  1-6 ώρες, ανάλογα με την επιλογή της χειρουργικής επέμβασης.

Οι δεξιότητες και η κατάρτιση του χειρουργού που εκτελεί το λίφτινγκ προσώπου είναι πολύ σημαντικές. Καλό θα ήταν οι ασθενείς να επιδιώξουν να βρουν έναν πλαστικό χειρουργό που να πιστοποιείται από την American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S) the mark of Distinction in Cosmetic Surgery για να εκτελέσει αυτή την επέμβαση.

Ένα βαθύ λίφτινγκ απαιτεί γνώση των νεύρων του προσώπου, προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή τους. Οι καλά εκπαιδευμένοι πλαστικοί χειρουργοί εκπαιδεύονται στη μικροχειρουργική, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν σε αυτά τα νεύρα, όταν κόβονται ή είναι κατεστραμμένα ή λείπουν και είναι επομένως  πολύ εξοικειωμένοι με αυτή τη διαδικασία.

Έτσι η πιστοποίηση του από την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής σας δίνει την βεβαιότητα  ότι ο πλαστικός χειρουργός σας  πιστοποιείται στην πλαστική χειρουργική προσώπου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ασθενείς ήταν λυπηρό να ανακαλύψουν ότι οι ιατροί τους στην πραγματικότητα δεν ήταν επικυρωμένοι στην πλαστική χειρουργική, γιατί δεν το ερεύνησαν αρκετά. Γι ’αυτό και τα αποτελέσματα της επέμβασης τους ήταν απογοητευτικά.

Ο σωστός χειρουργός έχει αφιερώσει 6-10 χρόνια στην μάθηση και στην πρακτική εξάσκηση στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του σύγχρονου λίφτινγκ προσώπου είναι η δυνατότητα απόκρυψης των τομών.

Οι τομές είναι πολύ σπάνιες και πραγματοποιούνται μπροστά από το αυτί ή ακόμα και  μέσα στο αυτί. Συνήθως, τα σημάδια δεν είναι ορατά ακόμα και την ημέρα μετά το χειρουργείο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόοδο και την εδραίωση  της  τεχνικής.

Τα αυτιά θα πρέπει να εμφανίζονται ως έχουν και να μην τραβιούνται προς τα κάτω ή να υπάρχει αλλαγή στο σχήμα τους. Τα βαθιά στρώματα θα πρέπει να αναδιαρθρωμένα και αυξημένα, όχι μόνο σφιγμένα.

Αυτό θα δώσει στο πρόσωπο μια πιο φρέσκια και πιο νεανική εμφάνιση και όχι μόνο μια σφιχτότερη εμφάνιση.

Οι πολλές επιπλέον διαδικασίες που πηγαίνουν μαζί με τα λίφτινγκ προσώπου όπως πχ βλεφαροπλαστική, μοσχεύματα για  άδειες  περιοχές και χείλη, τα ενθέματα στο πηγούνι, η μείωση του λοβού του αυτιού κλπ. είναι διαφορετικά για κάθε ασθενή και είναι τόσο σημαντικά όσο το ίδιο το λίφτινγκ.

Αυτές οι επιπλέον τεχνικές διαδικασίες  δίνουν τη δυνατότητα στο χειρουργό να αναζωογονήσει ολόκληρο το πρόσωπο αρμονικά και όχι μόνο το μέτωπο και τα μάτια. Επειδή το λίφτινγκ είναι μια σημαντική απόφαση, είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε όλες τις απορίες σας και να σας παρουσιάσουμε πριν και μετά εικόνες από τους ασθενείς μας.

Δείτε περισσότερα για την πλαστική προσώπου στο: http://www.kapositas.gr/lifting.php και στο κεντρικό μας web site www.kapositas.gr