Σε πόσο χρονικό διάστημα θα είναι εμφανή τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης  μου;

Η λιποαναρρόφηση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ανασχηματίσουμε το περίγραμμα του σώματος. Οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση, θα βιώσουν μια μέτρια ποσότητα πόνου, πρηξίματος και μωλώπων.

Συχνά μετά από τη λιποαναρρόφηση, θα μπορέσετε να δείτε ορισμένα από τα αποτελέσματα αμέσως. Στη συνέχεια, κατά τις επόμενες ημέρες οι περιοχές ενδέχεται να γίνουν πολύ πρησμένες και μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες για να υποχωρήσει αυτό το πρήξιμο.

Περίπου το 80% θα υποχωρήσει κατά τον πρώτο μήνα και στη συνέχεια σε τρεις έως έξι μήνες το υπόλοιπο 20%.

Σε γενικές γραμμές τα τελικά αποτελέσματα θα μπορέσετε να τα δείτε μέσα σε 6-8 μήνες, ανάλογα με τη θεραπευτική διαδικασία και τη φροντίδα κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσης. Συνήθως, το 50% των αποτελεσμάτων θεωρούνται, αρχικά μετά την εγχείρηση.

Ωστόσο, υπάρχει αρκετά ένα κομμάτι οιδήματος και μελανιάσματος, το οποίο σας εμποδίζει να έχετε μια καλύτερη εικόνα.

Το οίδημα υποχωρεί μέσα σε μερικές εβδομάδες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αποφύγετε την έντονη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης για την αποφυγή συσσώρευσης υγρού μέσα στους ιστούς, αυτό θα συμβάλει και σε μια γρηγορότερη επούλωση.

Θα σας ζητηθεί να φορέσετε ένα ελαστικό κορσέ για τουλάχιστον 1 μήνα, ο οποίος θα ελαχιστοποιήσει το πρήξιμο. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν  επικυρωμένο πλαστικό χειρούργο για περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο εξειδικευμένο web site μας:
www.liposuction.gr