Πότε η κοιλιοπλαστική αποτελεί την σωστή επιλογή

Μίνι ή κανονική. Ενδείξεις

Μια πλήρης κοιλιοπλαστική είναι μια καλή επιλογή, όταν έχετε επιπλέον δέρμα πάνω και κάτω από τον ομφαλό και ειδικά αφού έχετε κάνει τα παιδιά (εξαίρεση αποτελούν οι ασθενείς μετά απο μεγάλη απώλεια βάρους).

Ακόμα μπορεί να έχετε εκτός από περίσσιο λιπώδη ιστό, υπερβολική  χαλάρωση του δέρματος, και ενδεχομένως, χαλάρωση στους κοιλιακούς μυς με ή χωρίς ραγάδες.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να προσέξετε για το αν χρειάζεστε μια πλήρη ή μια μίνι κοιλιοπλαστική. Για παράδειγμα, αν όταν κάθεστε έχετε επιπλέον δέρμα πάνω και κάτω από τον ομφαλό, αυτό θα απαιτούσε την πλήρη κοιλιοπλαστική. Στην περίπτωση, που  έχετε μόνο επιπλέον δέρμα κάτω από τον ομφαλό σας τότε μια μίνι κοιλιοπλαστική θα μπορούσε να είναι η λύση στο πρόβλημά σας.

Μερικές φορές, ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να σας συστήσει μια μίνι χειρουργική επέμβαση (η οποία θα καταργούσε μόνο το μέρος του κατώτερου κοιλιακού δέρματος) με μια πιο επιθετική λιποαναρρόφηση. Επειδή η χειρουργική επέμβαση είναι πιο περιορισμένη μια μίνι κοιλιοπλαστική , θα μπορέσει να διατηρήσει περισσότερο την παροχή αίματος και συνεπώς μια πιο επιθετική λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει ταυτόχρονα. Έτσι θα έχουμε και την αφαίρεση λιγότερου δέρματος.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο της διαδικασίας αυτής, είναι οι ουλές που περιλαμβάνονται και συχνά είναι εκτεταμένες από ισχίο σε ισχίο. Τα σημάδια αυτά θα βελτιωθούν με τον καιρό, αλλά δεν θα εξαφανιστούν τελείως.

Το βασικό είναι να επιλέξετε έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα του έτσι ώστε να μπορεί να εκτιμήσει επαρκώς και σωστά αν χρειάζεστε είτε λιποαναρρόφηση, είτε μια μίνι κοιλιοπλαστική με ή χωρίς λιποαναρρόφηση ή μια πλήρη κοιλιοπλαστική.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, έτσι ώστε να έχετε το καλύτερο μετεγχειρητικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα για την κοιλιοπλαστική στο εξειδικευμένο μας web site:

 http://www.tummy-tuck.gr


κοιλιοπλαστική

και στο ειδικό επίσης web site μας για την πλαστική μετά μεγάλη απώλεια βάρους
http://www.meta-paxysarkia.gr/