Μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην δημιουργία περιστοματικών ρυτίδων στο πρόσωπο απ' ότι οι άνδρες.

περιστοματικές ρυτίδεςΑπό μια τελευταία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού Aesthetic Surgery Journal δείχνει ότι υπάρχει διαφορά στην εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο κυρίως περιστοματικά με τις γυναίκες να εμφανίζουν πιο πολλές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες απ' ότι οι άνδρες.

Η μελέτη αυτή έγινε από ομάδα πλαστικών χειρουργών από την Ολλανδία και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της European Association of Plastic Surgeons τον περασμένο Μάϊο στην Μπαρτσελόνα, της Ισπανίας.

Ο σκοπός αυτής της μελέτης είναι να αναλύσει ότι οι γυναίκες κάνουν ρυτίδες προσώπου πιο γρήγορα απ' ότι οι άνδρες λέει η επικεφαλής της μελέτης Emma C Paes από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Εάν κατανοήσουμε γιατί οι γυναίκες κάνουν πιο γρήγορα ρυτίδες τότε θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις περιστοματικές ρυτίδες.

Αυτή η μελέτη βρήκε τα ακόλουθα ευρήματα που συνεισφέρουν στην εμφάνιση περισσότερων περιστοματικών ρυτίδων στις γυναίκες:

  1.  Το περιστοματικό δέρμα περιέχει λιγότερους ιδρωτοποιούς αδένες που ίσως επηρεάζει την φυσικό γέμισμα του χορίου του δέρματος.
  2. Το περιστοματικό δέρμα περιέχει λιγότερα αιμοφόρα αγγεία στις γυναίκες άρα υπολείπεται σε αιμάτωση η περιοχή.
  3. Στις γυναίκες οι περιστοματικές ίνες των μυών είναι πιο κοντά στο δέρμα στις γυναίκες απ' ότι στους άνδρες και αυτό συντελεί να έρχεται το δέρμα προς τα μέσα και να δημιουργεί πιο έντονες περιστοματικές ρυτίδες

Οι σύγχρονες θεραπευτικές τάσεις περιλαμβάνουν την χρήση Laser, Βοτοχ,ενέσιμα υλικά (Fillers), και Dermabration και χημικά πίλινγκ. Παρ' όλα αυτά η θεραπεία των περιστοματικών ρυτίδων αποτελεί πάντα πρόκληση για τον πλαστικό χειρουργό.

 

 

Περισσότερα στο κεντρικό μας website:

www.kapositas.gr