Γίνεται το στήθος μεγαλύτερο με την ηλικία;

Πρόσφατες έρευνες, που μπορεί να εκπλήξουν κάποιους, υποστηρίζουν ότι το μέσο μέγεθος των μαστών της σημερινής γυναίκας γίνεται όλο και μεγαλύτερο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια εταιρεία που ονομάζεται Rigby and Peller έχει ξεκινήσει τη δημιουργία του μεγαλύτερου μεγέθους στηθόδεσμου στην ιστορία του έθνους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, πρόκειται για ένα N-μέγεθος, το οποίο έχει σαν στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες που δεν μπόρεσαν να βρούν ένα εσώρουχο που ταιριάζει στις διαστάσεις τους.

Στο πρόσφατο βιβλίο τους, οι συντάκτες Ogi Ogas και Sai Gaddam αναφέρουν ότι το φαινόμενο της αύξησης του μεγέθους του μαστού αφορά όλο τον κόσμο, και δεν είναι απλά λόγω της αύξησης των ποσοστών παχυσαρκίας.

Τα στατιστικά στοιχεία που έχουν μετρηθεί ως επί το πλείστον από τις πωλήσεις στηθόδεσμων, δείχνουν ότι τα μεγαλύτερα μεγέθη στηθόδεσμου γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Ενώ ορισμένα άτομα μπορεί να δείχνουν ενθουσιασμένα για αυτή την τάση, πολλές γυναίκες με μεγάλο στήθος υποφέρουν από προβλήματα στο πίσω του λαιμού και των ώμων και αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτοπεποίθησης.

"Θα έδινα τα πάντα για να μοιάζω με τις φίλες μου με τα εντυπωσιακά στήθη τους," δήλωσε η Anni Beaumont, μια 19 χρονών  φοιτήτρια, στην Daily Mail. «Όμως, αντί γι’ αυτό ονειρεύομαι μείωση του μαστού ... για να μειώσω το στήθος μου κατά τέσσερα μεγέθη [από 32LL] σε GG-μέγεθος.

Ίσως τότε καταφέρω να πάρω έναν καλό ύπνο, αντί των ωρών που προσπαθώ να κοιμηθώ." Άλλες γυναίκες είναι υπερήφανες για το μεγάλο μέγεθος του στήθους τους. Η  Sarah Roberts, μια 36 χρονών μητέρα, λέει ότι αγαπάει το σχήμα κλεψύδρας του στήθος της και ότι  την βοηθάει να αισθάνεται πιο θηλυκή.

Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι το μέγεθος του στήθους της το καθιστά δύσκολο στο να βρει εσώρουχα, φορέματα και μαγιό που να του ταιριάζουν. Οι γυναίκες που είναι απογοητευμένες με το μέγεθος του στήθους τους μπορούν να ωφεληθούν από τη χειρουργική επέμβαση μείωσης του στήθους.


Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, υποψήφιες για τη χειρουργική επέμβαση μείωσης του στήθους, είναι οι γυναίκες στις οποίες ο μαστός είναι πολύ μεγάλος για το μέγεθος τους ή προκαλεί πόνο στην πλάτη, στον αυχένα ή στον ώμο.

Ενώ πολλοί πιστοπιημένοι πλαστικοί χειρουργοί συνιστούν ότι οι γυναίκες θα περιμένουν μέχρι να ενηλικιωθούν για να μπορέσουν να υποβληθούν σε μια ανόρθωση ή μείωση μαστού, μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Rochester Medical Center δείχνει ότι ορισμένα κορίτσια εφηβικής ηλικίας μπορεί να ωφεληθούν από τη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση.

Οι νεαρές γυναίκες που εξετάζουν το ενδεχόμενο αύξησης του μαστού ή και άλλες διαδικασίες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με έναν πιστοπιημένο πλαστικό χειρουργό για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο εξειδικευμένο website μας:

www.breast-surgery.gr