Λευκή βίβλος ( white paper) για τα ενθέματα σιλικόνης

23 Ιουνίου 2011

Το FDA ανακοινώνει επισήμως στην λευκή βίβλο ( white paper) ότι τα ενθέματα σιλικόνης είναι ασφαλή στην επέμβαση της αυξητικής στήθους.

Ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των Η.Π.Α (FDA) ανακοινώνει (23/6/2011) στην επίσημη λευκή βίβλο την επίσημη θέση του για την ασφάλεια των ενθεμάτων σιλικόνης στην επέμβαση της αυξητικής στήθους.

Η American Society of Plastic Surgeons (A.S.P.S) συμφωνεί με την επίσημη ανακοίνωση του οργανισμού και συμπληρώνει ότι η ασφάλεια των ενθεμάτων σιλικόνης έχει αποδειχθεί τόσο για αισθητικούς λόγους (αυξητική στήθους) όσο και για επανορθωτικούς όπως είναι η αποκατάσταση του μαστού μετά απο μαστεκτομή.

Τέλος οι γυναίκες θα πρέπει να ελέγχονται κατά διαστήματα από τους πλαστικούς χειρουργούς τους και θα πρέπει να κρατούν μαζί το βιβλίο με τους κωδικούς των ενθεμάτων που έχουν τοποθετηθεί.

Η ανακοίνωση αυτή του FDA είναι χρήσιμη τόσο για τους πλαστικούς χειρουργούς όσο και για τις γυναίκες.

Τα ενθέματα σιλικόνης, τελειώνει η ανακοίνωση, δεν είναι εφ'ορου ζωής υλικά και ίσως κάποιες γυναίκες να χρειασθεί να τα αντικαταστήσουν μετά απο χρόνια.

Η ASPS συμπληρώνει, ότι πάνω απο το 90% των γυναικών είναι ευχαριστημένες από την επέμβαση αλλά και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Στο Kapositas News θα βρίσκετε πάντα τις παγκόσμιες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των ενθεμάτων σιλικόνης αλλά και όλων των επεμβάσεων που βασίζονται στην επιστήμη της πλαστικής χειρουργικής σε συνεργασία με τις Αμερικάνικες εταιρείες πλαστικής χειρουργικής που ο Δρ Νώντας Καποσίτας είναι ενεργό μέλος με σκοπό την ασφάλεια των ασθενών που είναι η πρώτη προτεραιότητα για μας.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την αυξητική στήθους στο εξειδικευμένο web site μας:

www.breast-surgery.gr

περισσότερα για την ανακοίνωση του FDA:
Update on the Safety of Silicone Gel-Filled Breast Implants (2011) - Executive Summary