Μπορεί μια απώλεια βάρους μετά από ανόρθωση μαστού να επηρεάσει τα αποτελέσματα της επέμβασης;

Τα αποτελέσματα μιας ανόρθωσης μαστού μπορεί να αλλάξουν αν μεταβληθεί ένα σημαντικό ποσοστό βάρους του ασθενή. Το γυναικείο στήθος αποτελείται από μαστικό αδένα και λίπος.

Όταν πάρει ή όταν χάσει βάρος ο ασθενής,τότε θα πάρει ή θα χάσει ,ανάλογα πάντα, λιπαρό συστατικό στους μαστούς του. Γι 'αυτό το σχήμα και το μέγεθος του μαστού μπορεί να αλλάξει, ακόμα και μετά από την επέμβαση. Μερικές γυναίκες μπορούν και να χάσουν βάρος στο στήθος τους ανάλογα με την αλλαγή του σωματικού τους βάρους.

Αυτή είναι η περίπτωση που θα περίμενε κανείς κάποια απώλεια όγκου στο στήθος μετά από μεγάλη απώλεια βάρους (με ή χωρίς επέμβαση).

Άλλες όμως που έχουν σε μεγάλο ποσό αδενικών (μη λιπαρών) στοιχείων του μαστού παραμένουν στο ίδιο μέγεθος ανεξάρτητα από μια σημαντική απώλεια ή αύξηση του βάρους.

Αν εξετάζετε το ενδεχόμενο να χάσετε ή να πάρετε βάρος είναι καλύτερα να το κάνετε πριν από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση του μαστού (είτε πρόκειται για ανόρθωση είτε για μείωση).

Με αυτόν τον τρόπο, όταν γίνει η επέμβασή σας, το τελικό μέγεθος του στήθους σας και το σχήμα του θα είναι πολύ πιο προβλέψιμο και θα είστε πιο ευτυχισμένες γι 'αυτό σε βάθος χρόνου.

Επίσης,αν είστε κανονικές σε βάρος, τότε η χειρουργική επέμβαση θα είναι ασφαλέστερη και ο κίνδυνος των επιπλοκών σας θα είναι μικρότερος.

Υπάρχουν τρεις τύποι σύνθεσης του μαστού σε γυναίκες: α) αυτές με την πλειοψηφία του λιπώδους ιστού, β)αυτές με την πλειοψηφία του αδενικού ιστού του μαστού και γ) αυτές που είναι ακόμη μίγμα και των δύο.

Για την πρώτη κατηγορία (εκείνες με την πλειοψηφία του λιπώδη ιστού), το μέγεθος του στήθους τους θα κυμαίνεται ανάλογα με την αύξηση και την απώλεια του σωματικού βάρους τους.

Για όσες έχουν περισσότερο αδενικό ιστό του μαστού,όσο αφορά την απώλεια ή την αύξηση του βάρους τους οι επιπτώσεις για το μέγεθος του στήθους τους θα είναι ελάχιστες, και για εκείνες που συνδυάζουν τις δυο προηγούμενες κατηγορίες, κάποια διακύμανση του μεγέθους τους με την απώλεια ή την αύξηση του βάρους τους θα μπορούσε να είναι πιθανή.

Έτσι, με λίγα λόγια, οι μεταβολές αυτές εξαρτώνται από την ίδια την ασθενή.

 

 

Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο εξειδικευμένο website μας:

www.breast-surgery.gr