Έφηβοι και πλαστική χειρουργική

Συλλέγοντας τις στατιστικές τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι έχουμε μια αύξηση των αισθητικών επεμβάσεων όμως το ποσοστό των νεαρών ασθενών 18 ετών και κάτω παραμένει σταθερό με δημοφιλέστερες επεμβάσεις το 2009 τις μη επεμβατικές όπως αποτρίχωση και χημικά πίλινγκ σύμφωνα με την American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS).

Η πιο συχνή επέμβαση σε αυτή την ομάδα των ασθενών το 2009 ήταν η ρινοπλαστική. Σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς σε επιλεγμένες περιπτώσεις εφήβων μπορεί να έχουμε θετική επίδραση στον ψυχικό τους κόσμο κάνοντας μια επέμβαση.

Πως εκτιμούμε τους εφήβους για μια πλαστική επέμβαση

Σύμφωνα με τους ειδικούς πλαστικούς χειρουργούς του American Board of Plastic Surgery που εξειδικεύονται στην Αισθητική Χειρουργική, η American Society for Aesthetic Plastic Surgery δίνει τις κατευθύνσεις εκτίμησης νεαρών υποψηφίων για μια αισθητική επέμβαση.

Εκτίμηση της φυσικής ανάπτυξης του ατόμου
Αν χειρουργήσουμε ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως μπορεί με την συνεχιζόμενη ανάπτυξη το χαρακτηριστικό που αλλάξαμε με την επέμβαση να αλλάξει πάλι οπότε χάνουμε το αποτέλεσμα της επέμβασης.


Εξετάζουμε την ψυχολογική ωριμότητα αλλά και τις προσδοκίες:
Όπως κάθε ενήλικας έτσι και οι νεαροί θα πρέπει να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και να μάθουν τα υπέρ και τα κατά και πόσο μπορούν να ωφεληθούν από την συγκεκριμένη επέμβαση.

Ελέγξτε την πιστοποίηση του πλαστικού χειρουργού Check credentials:
Διερευνήστε τα ρίσκα και τον χρόνο ανάρρωσης:Οι γονείς και οι νεαροί πρέπει να γνωρίζουν την διαδικασία κάθε επέμβασης,την ανάρρωση τους περιορισμούς κλπ.

Οι πιο συχνές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στους εφήβους

Οι πιο συχνές επεμβάσεις σε άτομα 18 ετών και κάτω σύμφωνα με τις στατιστικές της ASAPS
είναι:

Ρινοπλαστική:  Η πιο συχνή επέμβαση σε νέους .Μπορεί να γίνει όταν ολοκληρωθεί το 90% της ανάπτυξης που συμβαίνει στα 13 ή 14 χρόνια στα κορίτσια και 15-16 στα αγόρια.

Μείωση στήθους: Εκτελείται σε κορίτσια με πολύ μεγάλους μαστούς με πόνους στην πλάτη και στους ώμους που περιορίζουν τις δραστηριότητες των νεαρών κοριτσιών. Αυτή η επέμβαση μπορεί να γίνει όταν αναπτυχθεί το στήθος πλήρως.

Ασυμμετρία στήθους: Γίνεται όταν το ένα στήθος διαφέρει από το άλλο κατά ένα μέγεθος. Τα ενθέματα επιτρέπονται όταν γίνουν τα κορίτσια 18 ετών εκτός και αν εάν υπάρχει λόγος επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής.

Γυναικομαστία: Σε πολλά αγόρια η γυναικομαστία είναι πολύ έντονη και δημιουργεί έντονο ψυχολογικό πρόβλημα οπότε αυτούς τους εφήβους τους χειρουργούμε.
Γενειοπλαστική-αύξηση του μεγέθους του πηγουνιού:  Συνδυάζεται με ρινοπλαστική για να επιτευχθεί καλύτερη αρμονία στο προφίλ του προσώπου.

Ποσοστά
Για αυτούς που είναι 18 και κάτω:

10 χρόνια πριν από τις 145.094 επεμβάσεις αντιπροσωπεύουν το 2.5%
5 χρόνια πριν από τις 240.682 επεμβάσεις το 2004 αντιπροσωπεύουν το 2%
τον τελευταίο χρόνο από τις 160.283 επεμβάσεις το 2008 αντιπροσωπεύουν το 1.6%
Αυτό τον χρόνο από τις 203.308 επεμβάσεις το 2009 αντιπροσωπεύουν το 2%

Το ποσοστό της λιποαναρρόφησης είναι χαμηλό λόγω των αυστηρών κριτηρίων

Περισσότερα για την πλαστική χειρουργική στο www.kapositas.gr