Χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης μετά από μια λιποαναρρόφηση

Η ανάρρωση μετά από μία λιποαναρρόφηση απαιτεί χρόνο. Υπάρχουν τρία στάδια επούλωσης. Το πρώτο στάδιο διαρκεί 2-3 εβδομάδες.

Κατά τις πρώτες 2-3 εβδομάδες το αρχικό οίδημα αρχίζει να μειώνετε και μπορείτε να πάρετε μια γενική αίσθηση για το νέο σας σχήμα.

Το δεύτερο στάδιο διαρκεί 2-3 μήνες και τότε θα μπορέσετε να διακρίνετε τις λεπτομέρειες του νέου σας σχήματος καθώς υπάρχει υποχώρηση του οιδήματος και ο ιστός αρχίζει να μαλακώνει.

 Η τελική επούλωση μπορεί να διαρκέσει έως και ένα έτος. Δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχουν μουδιασμένες περιοχές , το πρόβλημα αυτό θα επιλυθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μερικές φορές μπορεί να δημιουργηθεί υγρό σε μια περιοχή και να δημιουργήσει μια μικρή τσέπη υγρού που ονομάζεται ορώδης συλλογή. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ εύκολα με την απομάκρυνση της περίσσειας ποσότητας υγρού.

Αν παρατηρήσετε κάποιες σκληρές περιοχές λίγες εβδομάδες μετά την επέμβαση, αυτό είναι φυσιολογικό.

Μπορείτε να κάνετε απαλό μασάζ στην περιοχή με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας μία λοσιόν και έτσι θα βοηθήσετε στην επιτάχυνση της διαδικασίας.

Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει πολύ σε μία λιποαναρρόφηση. Είναι σημαντικό ο μελλοντικός ασθενής να καταλάβει τι περιλαμβάνει η χειρουργική περιόδος αποκατάστασης.

Μπορεί να χρειασθούν μήνες καθημερινού μασάζ πριν το τελικό αποτέλεσμα να μπορεί να εκτιμηθεί πλήρως.

Σε ορισμένες περιπτώσεις προτείνετε edermologie στην περιοχή για να επιταχυνθεί η υποχώρηση του οιδήματος και η χαλάρωση των ιστών.

 

 

Διαβάστε περισσότερα για την λιποαναρρόφηση στο:

www.liposuction.gr