Αυξητική πηγουνιού μπορεί να συστηθεί κατά τη διάρκεια μιας ρινοπλαστικής

Προκειμένου να εξασφαλισθεί ένα αισθητικά ισορροπημένο αποτέλεσμα, οι πλαστικοί χειρουργοί που εκτελούν μια ρινοπλαστική θα πρέπει να αξιολογήσουν το ενδεχόμενο μιας αυξητικής πηγουνιού, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που παρουσιάστηκε το 2009 στην Αμερικανική Ακαδημία πλαστικής χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου στην Ετήσια Συνάντηση, στο Σαν Ντιέγκο,στην Καλιφόρνια.

Στην πραγματικότητα, η έρευνα αυτή δίνει έμφαση στο τι επιπλοκές μπορεί να προκύψουν. Το πηγούνι και τη μύτη αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του προφίλ του ασθενούς και σύμφωνα με τους ειδικούς, το να μην εξεταστεί το ενδεχόμενο αυξητικής πηγουνιού θα μπορούσε να συμβάλει στην μετεγχειρητική απογοήτευση μιας ρινοπλαστικής.

Η μελέτη αξιολογήθηκε με βάση τις 100 πιο πρόσφατες φωτογραφίες από ασθενείς που υποβλήθηκαν σε ρινοπλαστική χρησιμοποιώντας τις τέσσερις πιο δημοφιλείς μεθόδους αξιολόγησης (Silver, Legan, Merriford και Gonzales-Ulloa).

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, μεταξύ 17% και 62 % των ανδρών και μεταξύ 39% και 81 % των γυναικών θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια αξιολόγηση με στόχο την αυξητική πηγουνιού. Το 21% των ανδρών και το 58 % των γυναικών αντιδρούν θετικά στις τρεις ή και περισσότερες μεθόδους.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ενώ το "τέλειο πρόσωπο" δεν είναι υπαρκτό τα ισορροπημένα χαρακτηριστικά είναι και είναι σημαντικό να δίνουν μια φυσική εντύπωση του ασθενούς στους άλλους.

Στις περιπτώσεις όπου γίνονται χειρουργικές τροποποιήσεις, οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο χειρουργός έχει την ευθύνη να ενημερώνει πλήρως τους ασθενείς του για τις επιπτώσεις της κάθε διαδικασίας.



Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο:

http://www.rinoplastiki.com.gr