Πρέπει να κάνω μασάζ στο μαστό μετά από μια αυξητική στήθους;

Το μασάζ στο ένθεμα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για ένα καλό αποτέλεσμα μετά από μία αύξηση μαστού, ειδικά όταν το ένθεμα είναι κάτω από το μυ.

Αρχικά το εμφύτευμα είναι σε πολύ υψηλή θέση, σταθερό και σφιχτό. Καλό είναι να αρχίσετε το μασάζ την τρίτη ημέρα μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Θα πρέπει να πιέσετε το στήθος σας στον άνω πόλο και να μετατοπίσετε ή να πιέσετε το εμφύτευμα προς τα κάτω για 5 δευτερόλεπτα μέχρι να τεντώσετε το κάτω πόλο του δέρματος.

 Στη συνέχεια πιέστε το εμφύτευμα προς τα πάνω για να εξασφαλίσετε ότι το εμφύτευμα κινείται γύρω από "στην τσέπη".

Ξεκινήστε πολύ ήπια την τρίτη μέρα και πιθανό να νιώσετε σταδιακά μια δυσφορία, η οποία θα εξαφανιστεί εντελώς στο τέλος της πρώτης εβδομάδας.

Συνεχίστε το μασάζ για 6 εβδομάδες μέχρι τα ενθέματα να έρθουν στην τελική τους θέση. Σε περίπτωση που είχατε ανατομικό ένθεμα σιλικόνης το μασάζ δεν είναι απαραίτητο. Αφού πάρει το εμφύτευμα την σωστή ανατομική του θέση θα πρέπει να παραμείνει εκεί .

Δεν θα πρέπει κανονικά να μετακινηθεί, ειδικά το ανατομικό εμφύτευμα. Είναι απαραίτητο να φοράτε ένα αθλητικό σουτιέν για τουλάχιστον 4 εβδομάδες και δεν θα πρέπει να αθληθείτε για 6 εβδομάδες.

 

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την αυξητική στήθους στο:

http://www.breast-surgery.gr