Πλαστική χειρουργική και στατιστικά

Αύξηση ζήτησης της πλαστικής χειρουργικής σχεδόν κατά 9%

Η ζήτηση για την πλαστική χειρουργική αυξήθηκε σχεδόν κατά 9% το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Ο σύλλογος αισθητικής χειρουργικής, ο οποίος έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό στατιστικών στοιχείων από το 1997, λέει ότι ο συνολικός αριθμός των αισθητικών επεμβάσεων αυξήθηκε κατά 155 % από την παρακολούθηση των στατιστικών στοιχείων που ξεκίνησαν για πρώτη φορά.

Σχεδόν 9,5 εκατομμύρια αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις και μη χειρουργικές διαδικασίες έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2010.

Η πιο δημοφιλής χειρουργική επέμβαση ήταν η αύξητική του μαστού και η πιο δημοφιλής μη χειρουργική διαδικασία ήταν οι ενέσεις αλλαντικής τοξίνης τύπου Α (συμπεριλαμβανομένου του Botox και Dysport).''

Αυτοί οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν αυτό που βλέπουμε σε ολόκληρη τη χώρα τον τελευταίο χρόνο”, δήλωσε ο Felmont EavesIII, MD, πρόεδρος του συλλόγου αισθητικής χειρουργικής. ''Οι ασθενείς που αναβάλλουν μια χειρουργική επέμβαση λόγω της αβεβαιότητας της οικονομίας και της αγοράς εργασίας τώρα επιστρέφουν”.

Η αύξηση της ζήτησης είναι πιθανό να συνεχιστεί καθώς η ύφεση διευκολύνει την διερεύνηση χειρουργικών και μη χειρουργικών επιλογών. Οι αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις αυξήθηκαν σχεδόν κατά 9 % , με πάνω από 1,6 εκατομμύρια αισθητικές επεμβάσεις το 2010. Το 17 % των χειρουργικών επεμβάσεων του συνολικού αριθμού που εκτελούνται αντιπροσωπεύουν το 61% των συνολικών δαπανών.

Οι πέντε πρώτες χειρουργικές επεμβάσεις ήταν οι εξής:

Οι πέντε πρώτες ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες είναι οι εξής:

Το 92 % των γυναίκών είχαν σχεδόν 8,6 εκατομμύρια αισθητικές επεμβάσεις, ενώ ο αριθμός των αισθητικών διαδικασιών για τις γυναίκες αυξήθηκε κατά 164% από το 1997.

Οι πέντε πρώτες χειρουργικές επεμβάσεις για τις γυναίκες ήταν:

Το 8 % των ανδρών είχαν πάνω από 750.000 αισθητικές επεμβάσεις, ενώ ο αριθμός των αισθητικών διαδικασιών για τους άνδρες αυξήθηκε κατά 88% από το 1997.

Οι πέντε πρώτες χειρουργικές επεμβάσεις για τους άνδρες ήταν:

Οι Αμερικανοί ξόδεψαν περίπου 10,7 δισεκατομμύρια δολάρια για αισθητικές διαδικασίες το 2010.
Από το σύνολο σχεδόν 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για χειρουργικές επεμβάσεις, 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για ενέσιμες διαδικασίες, 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για τις διαδικασίες αναζωογόνησης του δέρματος και σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για άλλες χειρουργικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων της αποτρίχωσης με λέιζερ και της θεραπείας λέιζερ για τις φλέβες των ποδιών.