Λιποαναρρόφηση Vs. Κοιλιοπλαστική - Ποια είναι η διαφορά;

Μετά από πολλές εγκυμοσύνες, οι περισσότερες γυναίκες έχουν πολλές αλλαγές στην κοιλιακή χώρα. Η πλειοψηφία αυτών των αλλαγών συμβαίνουν κάτω από τον ομφαλό.

Υπάρχει τοπικό χαλάρωμα του δέρματος και του στρώματος του μυός της κοιλιάς, έχοντας ως αποτέλεσμα τις ραγάδες.

Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται συνήθως ανάμεσα στην ηβική περιοχή και στον ομφαλό και η χαλάρωση του σκληρού στρώματος ονομάζεται περιτονία του στρώματος των κοιλιακών μυών.

Αυτά είναι τα τοπικά αποτελέσματα της χαλάρωσης και αποτελούν πολύ κοινή εμφάνιση στην κοιλιά μετά από μία εγκυμοσύνη. Επιπλέον, οι περισσότερες γυναίκες έχουν κάποιο περίσσειο ποσοστό λίπους στην περιοχή της κοιλιάς και στην περιοχή του ισχίου.Μια κοιλιοπλαστική αντιμετωπιζει κάθε μία από τις προβληματικές περιοχές της κοιλιάς που παρουσιάζεται μετά την εγκυμοσύνη.

Η περίσσεια ποσότητα δέρματος αφαιρείται μαζί με τις περισσότερες, αν όχι όλες τις ραγάδες. Η αδυναμία του κοιλιακού μυός / περιτονία σφίγγεται με ράμματα, προκειμένου να αποκατασταθεί ένα περίγραμμα που να κολακεύει την κοιλιά και να τονίζει τη μέση.

Επιπλέον μαζί με τη λιποαναρρόφηση γίνεται και μια κοιλιοπλαστική στο 90-95% των περιπτώσεων για τη βελτίωση της εμφάνισης των γοφών ή για τη δημιουργία καλύτερου ορισμού στην περιοχή πάνω από τον ομφαλό.

Αντίθετα, η λιποαναρρόφηση μπορεί μόνο να απομακρύνει το υπερβολικό λίπος. Δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι για να αντιμετωπίσει το χαλάρωμα των μυών-περιτονία και έτσι θα υπάρξουν επίμονες προεξοχές στην κάτω κοιλιακή χώρα.

Επιπλέον, θα πρέπει να γίνει τέντωμα του δέρματος για να μπορέσει να προσαρμοστεί στο νέο περίγραμμα μετά την λιποαναρρόφηση και αυτό το χαλαρό κοιλιακό δέρμα, το οποίο έχει χαλαρώσει με την εγκυμοσύνη δεν έχει τη δυνατότητα σε πολλές περιπτώσεις να επανέλθει και σίγουρα δεν θα είναι σύμβατο στον ίδιο βαθμό στον οποίο θα είναι μετά την κοιλιοπλαστική.

Σε γενικές γραμμές, μετά από δύο εγκυμοσύνες, είναι καλύτερο για τις περισσότερες γυναίκες να κάνουν μια κοιλιοπλαστική από μια λιποαναρρόφηση.

Εντούτοις, πρέπει να εξετάσει ο ιατρός σας την ηλικία σας,την εμφάνιση του δέρματός σας και την εμφάνιση του στην κάτω κοιλιακή χώρα, προκειμένου να σας βοηθήσει να πάρετε την τελική σας απόφαση.

Δείτε και διαβάστε περισσότερα για την κοιλιοπλαστική και την λιποαναρρόφηση:

Λιποαναρρόφηση

www.liposuction.gr
Πλαστική κοιλιάς

www.tummy-tuck.gr

Περισσότερα στο κεντρικό μας website:

www.kapositas.gr