Ανόρθωση στήθους μετά τον θηλασμό

Πολλές γυναίκες, ιδιαίτερα αυτές που έχουν παιδιά, παρατηρούν ότι ο ιστός του μαστού  τους δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που είχαν παλαιότερα και ότι έχει "πέσει" μετά από το θηλασμό. Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο δεν περιορίζεται στις μητέρες, οι αλλαγές στο βάρος και οι ορμόνες μπορεί να προκαλέσουν  διακυμάνσεις στον ανθρώπινο οργανισμό έχοντας ως αποτέλεσμα την πτώση του στήθους. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις γυναικών  που απλά γεννήθηκαν με στήθος που μπορεί να μην είναι τόσο ικανοποιητικό όπως θα ήθελαν.

Ευτυχώς ο κόσμος της πλαστικής χειρουργικής μπορεί να προσφέρει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα Πολλοί ασθενείς που παραπονούνται για την πτώση του μαστού τους, μπορούν  να επωφεληθούν από μια ανόρθωση στήθους.

Wise Pattern: Ανόρθωση Μαστού με τομή ανάστροφου-Τ

Η κλασική μέθοδος ανόρθωσης  του μαστού είχε να κάνει με ένα μοντέλο παρόμοιο με την κλασική μέθοδο μείωσης του μαστού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό πολλών ουλών. Υπήρχε μια ουλή γύρω από τη θηλή, μια κάτω από το κέντρο, και μια κάτω από το στήθος. Ενώ αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά για πολλούς ασθενείς, φανερό μειονέκτημα της είναι η δημιουργία πάνω από μιας ουλής.

Προσπάθειες που έγιναν εν συνεχεία από την πλαστικό χειρουργό που ονομάζεται Δρ Lejour, έχοντας ως στόχο την βελτίωση  των ελλείψεων αυτής της μεθόδου, είχαν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας χειρουργικής επέμβασης του μαστού που εξαλείφει την ουλή κάτω από το στήθος και βελτιώνει την μετεγχειρητική φόρμα του μαστού. Αυτή η μέθοδος ονομάστηκε κατακόρυφη mastopexy.

Κάθετη Ανόρθωση Μαστού με ή χωρίς ένθεμα σιλικόνης

Η κάθετη mastopexy έχει γίνει μια από τις πιο σίγουρες μεθόδους ανόρθωσης του μαστού. Η μέθοδος αυτή λειτουργεί καλά για τις περισσότερες γυναίκες που δεν έχουν τεράστια στήθη, και επιτρέπει σε κάποιο βαθμό την μείωση του μεγέθους του, σε περίπτωση που η ασθενής το επιθυμεί.

Σε αντίθετη περίπτωση, η κατακόρυφη ανόρθωση στήθους μπορεί να συνδυαστεί με ένα σιλικονούχο εμφύτευμα στήθους, προκειμένου να αυξηθεί το μέγεθος και ο όγκος του στήθους.

Κοινό σημείο και στις δυο μεθόδους είναι τα σημάδια από την κάθετη ανόρθωση σαν ένα γλειφιτζούρι-γύρω από τη θηλή και κάτω από το κέντρο του στήθους. Η ιδέα αυτής της μεθόδου είναι η αναδιοργάνωση του μαστού σε μια υψηλότερη θέση. Αυτή η αναδιάταξη των ιστών του μαστού είναι ικανή να δώσει ένα ικανοποιητικότερο σχήμα και μεγαλύτερη διάρκεια αποτελέσματος.

Benelli Ανόρθωση Μαστού

Για τους ασθενείς που απαιτείτε μόνο ελάχιστη ανόρθωση και οι οποίες δεν επιθυμούν την ουλή της κάθετης ανόρθωσης του μαστού, μια εναλλακτική λύση μπορεί να αποτελέσει η μέθοδος  purse-string, ή Benelli mastopexy. Αυτή η επέμβαση γίνεται με την αφαίρεση ενός κεντρικού δέρματος γύρω από τη θηλή, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως μια τομή οβάλ σε σχήμα δακτυλίου όπου το περισσότερο δέρμα είναι χειρουργημένο πάνω από τη θηλή σε σχέση με αυτό που από βρίσκεται από κάτω.

Εξαιτίας  της χρησιμοποίησης μικρής ποσότητας ιστού του μαστού για την  ενίσχυση  της ανόρθωσης του στήθους, αυτή η τομή είναι κλειστή με ένα ράμμα στο φάκελο του μαστού κεντρικά και προς τα πάνω για να παρέχει ανόρθωση. Η ουλή που προκύπτει  από τη συγκεκριμένη μέθοδο ανόρθωσης  του μαστού είναι μόνο γύρω από τη θηλή και κατά μήκος της μετάβασης από το χρωματισμένο θηλαία και το δέρμα του στήθους.

Η εγχείρηση  αυτή έχει τον περιορισμό της άρσης του μαστού μόλις ένα ή δύο εκατοστά, αυτό σημαίνει ότι είναι μόνο οι ασθενείς με ελάχιστη πτώση μπορεί να είναι ιδανικοί υποψήφιοι για τη διαδικασία αυτή.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ανόρθωση στήθους στο: http://www.kapositas.gr/anorthosi_maston.php