Μη χειρουργική ρινοπλαστική - είναι ασφαλής; Γιατί είναι τόσο αμφισβητούμενη;

 Ο όρος «μη χειρουργική ρινοπλαστική" δεν αναφέρεται ακριβώς σε μια διαδικασία ρινοπλαστικής, σημαίνει "ενέσιμα fillers'' στη μύτη. Δεν υπάρχει καμία τεχνική ενέσιμων fillers που να αποτελεί υποκατάστατο για μια ρινική πλαστική χειρουργική επέμβαση. Μπορεί να δοθεί σε ένα άτομο σχήμα στη μύτη του, (όπως και άλλες περιοχές του προσώπου), χωρίς να υποβληθεί σε τραύμα, σε κοπή του δέρματος και σε σπάσιμο οστών και χωρίς να χρειαστεί εβδομάδες για να αναρρώσει.

Η συγκεκριμένη μέθοδος θα μπορούσε να διορθώσει τη ρίζα της μύτης ώστε να είναι λιγότερο κυρτή και το κάτω μέρος της. Παρόλα αυτά το ότι ένα ενέσιμο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μύτη δεν σημαίνει ότι αυτή είναι και η καλύτερη μέθοδος.

Οι ρινικοί μαλακοί ιστοί είναι διαφορετικοί από οποιοδήποτε άλλο μέρος του προσώπου. Αυτή η μέθοδος, της μη χειρουργικής πλαστικής μύτης, είναι μια πολύ εξειδικευμένη τεχνική που απαιτεί εμπειρία τόσο με την χρήση των fillers όσο και με την άριστη γνώση της ρινικής ανατομίας. Δυστυχώς υπάρχει ο κίνδυνος επιπλοκών, ανεξάρτητα από το πόσο πεπειραμένος είναι ο ιατρός με το σύστημα έγχυσης.

Στην καλύτερη περίπτωση, ένα «ενέσιμο υλικό στη μύτη» είναι μια τεχνική που προσφέρεται από άτομα που είναι ανίκανα να εκτελέσουν ρινοπλαστική και χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο ως μέσο δημιουργίας εσόδων. Η διαδικασία αυτή δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ριζικά, ζητήματα, που συνδέονται με τη μύτη.