Αύξηση του ανδρικού lifting προσώπου, botox και της κοιλιοπλαστικής

Στη σημερινή εποχή πολλοί είναι οι άντρες που επιλέγουν να συμμετάσχουν στην διαδικασία της κοιλιοπλαστικής και του lifting προσώπου.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών (Α.S.P.S) το ποσοστό των αντρών που υποβλήθηκε το 2010 σε lifting προσώπου αυξήθηκε κατά 14% ενώ η ανδρική λιποαναρρόφηση κατά 7%.

Συνολικά,η αύξηση του ανδρικού πληθυσμού που προσέρχεται για πλαστικές επεμβάσεις ανέρχεται το 2010 στο 2%.Τα στατιστικά στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρούργων(Α.S.P.S) δείχνουν ότι πέρυσι πάνω από 1,1 εκατομμύρια άντρες υποβλήθηκαν σε αισθητικές επεμβάσεις.

Ο Phillip Haeck,MD,πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρούργων(A.S.P.S),εξηγεί ότι τα ενέσιμα προϊόντα, όπως το botox,είναι ικανά να συμβάλλουν στην διατήρηση της νεότητάς σας μέχρι κάποια ηλικία,από εκεί και μετά οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι αναπόφευκτες. Με την αμερικανική αγορά των ανδρών να αξίζει 3,5 δισεκατομμύρια δολλάρια, οι άντρες φαίνονται να αλλάζουν την άποψή τους σε θέματα πλαστικής ιατρικής,τα οποία μέχρι πρότινoς φάνταζαν γυναικεία υπόθεση. Ο αντρικός πληθυσμός από τις δεκαετίες 40,50,60 νιώθει την ανάγκη για την διατήρηση της νεότητάς του και ο νέος τρόπος σκέψης του απέναντι στα χάπια,την διατροφή και την άσκηση καθιστά αυτό το γεγονός ακόμα πιο εμφανή.

Οι 10 πιο δημοφιλής αισθητικές διαδικασίες των αντρών είναι οι εξής:
   1.lifting προσώπου- 14% Αύξηση
   2. Χειρουργική ωτός (Ωτοπλαστική) - 11% Αύξηση
   3. Μαλακά υλικά πληρώσεως ιστού - αύξηση κατά 10%
   4. Αλλαντικής τοξίνης τύπου Α-βοτοχ - 9% Αύξηση
   5. Λιποαναρρόφηση - 7% αύξηση
   6. Μείωση Μαστού σε άνδρες-γυναικομαστία - αύξηση κατά 6%
   7. Βλεφαροπλαστική - 4% αύξηση
   8. Dermabrasion - 4% αύξηση
   9. Laser Αποτρίχωση - 4% αύξηση
  10. Η θεραπεία με λέιζερ της φλέβες των ποδιών - 4% αύξηση

Ο Stephen Baker, MD, της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρούργων(Α.S.P.S), με έδρα την Ουάσιγκτον συμπληρώνει πως ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι της άποψης ότι μόνο οι διάσημοι καταφεύγουν στην πλαστική χειρουργική πράγμα το οποίο είναι τελείως λάθος, γιατί οι περισσότεροι ασθενείς του δείχνουν το είδος του άντρα που δεν θα έκανε ποτέ κάποια πλαστική επέμβαση.

Δημοφιλής είναι ακόμη οι πλαστικές επεμβάσεις που έχουν να κάνουν με τη δημιουργία κοιλιακών μυών, θωρακικών εμφυτευμάτων και βελτιώσεις γλουτών. Αν και η αισθητική χειρουργική φαντάζει σε πολλούς ως η γρήγορη λύση υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που συνδέονται με αυτήν. Ο θάνατος των Olivia Goldsmith, συγγραφέας ετών 54, ενώ υποβάλλονταν σε lifting λαιμού, Stella Obasanjo, πρώτη κυρία της Νιγηρίας σε χειρουργική επέμβαση στην Ισπανία και η σύζυγος του James Brown,Adrienne, μετά από αισθητική επέμβαση είναι μερικά παραδείγματα των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.

Τέλος,οι κίνδυνοι αυτοί υπάρχουν αν εκτελεστούν οι επεμβάσεις από ανεκπαίδευτους γιατρούς χωρίς άδεια και αν οι εγκαταστάσεις,στις οποίες πραγματοποιούνται οι επεμβάσεις είναι ανθυγιεινές.