Αυξητική στήθους ή ανόρθωση στήθους: Τι χρειάζομαι; Realself.com

Συζήτηση
Πως θα γνωρίζω αν χρειάζομαι ανόρθωση στήθους ή σιλικόνη στήθους ή και τα δυο;


Nodas Kapositas, MD,PhD
Greece Plastic Surgeon

Ανόρθωση στήθους είναι η επέμβαση, που ανυψώνει τον μαστό σας (ο ιστός του μαστού και η σύνδεση θηλής- και κυκλικής γραμμής).Ενώ η αύξηση του μαστού, είναι η χειρουργική επέμβαση που αυξάνει το μέγεθος του στήθους σας, για παράδειγμα από Β σε C κλπ,.

Το κρίσιμο σημείο είναι η θέση της θηλής, να είναι σύμφωνη με όρους της περιοχής του στήθους και της υπομαστικής γραμμής. Αν η θηλή είναι πάνω από αυτή την περιοχή και δεν υπάρχει επιπλέον δέρμα κάτω από το στήθος και το μέγεθος του είναι Β ή C , τότε μια αύξηση του μαστού είναι η επέμβαση εκλογής. Αν η θηλή είναι κάτω από την υπομαστική γραμμή , τότε μια ανόρθωση του μαστού είναι απαραίτητη. Αν η θηλή είναι στην υπομαστική γραμμή, τότε μια μικρή ανόρθωση του μαστού με κάθετη τομή είναι η πιο κατάλληλη τεχνική. Αν η θηλή είναι κάτω από περισσότερα από 2 εκατοστά, τότε μια ανόρθωση του μαστού με ανεστραμμένο-T, είναι η πιο κατάλληλη χειρουργική επέμβαση.


David L. Mobley, MD, FACS:
Sarasota Plastic Surgeon

Οι ασθενείς ,που βλέπω στις συναντήσεις μου , έχοντας πτώση των μαστών ή απώλεια όγκου μετά την εγκυμοσύνη, έχουν σχεδόν πάντα ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. «Μπορεί η πτώση, να διορθωθεί μόνο με εμφυτεύματα ή χρειάζομαι μια ανόρθωση».

Εδώ είναι η απάντηση μου, που βασίζεται σε αυτά που εξετάζω σε κάθε ασθενή μου, στην πρακτική μου στην Σαρασότα, στη Φλόριντα.

Τα εμφυτεύματα θα διορθώσουν την πτώση, όταν:

Μια ανόρθωση του στήθους (με ή χωρίς ένα εμφύτευμα) είναι καλύτερη όταν:

Επίσης, μια σειρά μετρήσεων του μαστού για να βεβαιώσω , αυτό που πιστεύω από τις παρατηρήσεις και τις ερωτήσεις μου.

Εάν υπάρχει μια μεγάλη απόσταση από τη θηλή και την κυκλική γραμμή στην θηλή προς την πτυχή κάτω από το στήθος (πάνω από 7 cm τεντωμένο δέρμα, περίπου 21/2 ίντσες) μια ανόρθωση του μαστού, είναι συχνά απαραίτητη.

Εάν οι ασθενείς έχουν στήθη, που είναι μεγάλα και πεσμένα μπορεί να απαιτείται ανόρθωση ή μείωση. Επίσης δείχνω τις φωτογραφίες του φάσματος της ουλής του μαστού , για να δω την ανοχή τους, για αυτή την ουλή. Οι περισσότεροι ασθενείς εκπλήσσονται, σχετικά με το πόσο μικρή είναι η ουλή και είναι σύμφωνοι με την επέμβαση. Εάν ο ασθενής χρειάζεται πραγματικά μια ανόρθωση του μαστού, αλλά ανησυχεί για τα σημάδια, θα πρότεινα να περιμένει για την χειρουργική επέμβαση. Με τον καιρό τα προβλήματα του μαστού, θα αντισταθμίζουν την ανησυχία τους για τις ουλές.

Χρησιμοποιώ εμφυτεύματα σε συνδυασμό με μια ανόρθωση, όταν:


Edwin C. Pound, III, MD
Atlanta Plastic Surgeon

Ένα εμφύτευμα μαστού είναι απλά μια τσάντα ,σχεδιασμένη να σας προσθέσει όγκο στο στήθος. Δεν έχει σχεδιαστεί για να κάνει οτιδήποτε άλλο. Λέω στους ασθενείς μου, ότι τα στήθη τους θα μείνουν ακριβώς όπως πριν από την επέμβαση, μόνο που θα είναι πληρέστερα. Αν κοιτάξετε το στήθος σας και καθορίσετε, ότι δεν θα λειτουργήσει για σας, τότε ίσως θα πρέπει να έχετε μια διαφορετική επέμβαση. Μερικοί ασθενείς, που έχουν χάσει τον όγκο από την εγκυμοσύνη ή την απώλεια βάρους, έχουν και απώλεια του όγκου στα στήθη τους, αφήνοντας τους με μια όχι τόσο κολακευτική εμφάνιση.

Το σχήμα των μαστών τους, μπορεί να είναι ωραίο, και μπορεί απλώς να χρειαστεί να ξαναγεμίσουν το κενό του δέρματος. Αν ανήκετε σε αυτή την περίπτωση, τότε ένα εμφύτευμα είναι η τέλεια επιλογή! Υπάρχουν δύο κριτήρια, που χρησιμοποιεί ένας πλαστικόςς χειρουργός, για να διαπιστώσει εάν ο ασθενής χρειάζεται μια ανόρθωση ή όχι.

Εάν η θηλή είναι κάτω από το επίπεδο της πτυχής κάτω από το στήθος, μια ανόρθωση του μαστού, είναι πιθανόν απαραίτητη. Μπορούμε επίσης να μετρήσουμε την απόσταση από τη μικρή εγκοπή στη βάση του λαιμού προς τη θηλή. Ιδανικά, η απόσταση αυτή πρέπει να είναι 18 - 22 εκατοστά. Αν είναι μεγαλύτερη, πιθανών να σημαίνει, ότι ενδείκνυται μια ανόρθωση του μαστού. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε μια ανόρθωση του μαστού, και αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να έρθετε σε συνεννόηση με τον χειρουργό σας. Μερικοί χειρουργοί κάνουν και αυξήση στηθους ταυτόχρονα, και άλλοι προτιμούν να κάνουν την αύξηση σε δεύτερη επέμβαση αργότερα, όταν ανακτηθεί ο ιστός.


Michael Law, MD
Raleigh-Durham Plastic Surgeon

Μερικοί ασθενείς που βλέπω ,ενδιαφέρονται κυρίως για μια ανόρθωση του μαστού. Για εκείνους, μια ανόρθωση στήθους από μόνη της ,μπορεί να παράγει ένα αισθητικά ιδανικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί σημαντική πληρότητα στους άνω πόλους των μαστών (η άνω όψη των μαστών, πάνω από την περιοχή της θηλής-άλω) σε πολλούς ασθενείς με την βοήθεια μόνο μιας ανόρθωσης του μαστού. Ζητώ από τους ασθενείς που εξετάζουν την ανόρθωση του μαστού, να μου πουν πόσο σημαντικό είναι γι 'αυτούς να έχουν κάποια πληρότητα στο επάνω μέρος του στήθους, για να επιτευχθεί έτσι ένα πολύ πιο νεανικό προφίλ του μαστού. Για τους ασθενείς, που το επιδιώκουν αυτό και δεν έχουν αρκετό φυσικό ιστό στο άνω πόλο του στήθους , συστήνω μια αύξητική μαστοπηξία.

Οι ασθενείς που ενδιαφέρονται κατά κύριο λόγο, για την αύξηση του όγκου του στήθους τους, αλλά έχουν αρκετή πτώση του μαστού, καλύτερα να μην την κάνουν ,διότι από μόνη της η εικόνα θα δείχνει παράξενη και απωθητική. Ακόμα το να τοποθετήσω εμφυτεύματα του στήθους , η εικόνα θα μοιάζει επίσης αφύσικη και μη ελκυστική. Οι ασθενείς αυτοί εξυπηρετούνται καλύτερα με αυξητική μαστοπηξία, η οποία εκτός από την αύξηση του όγκου του στήθους αποκαθιστά και τη θέση του συμπλέγματος θηλής-κυκλικής τομής, στην κορυφή του λόφου του μαστού, και επίσης σφίγγει το κάτω πόλου και ανυψώνει το στήθος.


Ricardo L Rodriguez MD
Baltimore Plastic Surgeon

Το πιο σημαντικό ερώτημα σε σχέση με το αν θα κάνετε μια ανόρθωση του μαστού είναι αν θηλή σας, έχει πέσει κάτω από την περιοχή της υπομαστικής πτυχής. Αν ναι, χρειάζεστε σίγουρα μια ανόρθωση του μαστού. Το αν θα βάλετε ενθέματα ή όχι , έχει να κάνει με το αν θέλετε πληρότητα στον άνω πόλο ή και το μεγαλύτερο στήθος.

Υπάρχει μια μελέτη , για μια περίπτωση ενός ασθενή, που είχε αύξηση του μαστού δύο φορές , την πρώτη φορά χωρίς ανόρθωση, και τη δεύτερη φορά με ανόρθωση. Στην περίπτωσή της η θηλή ήταν ακριβώς στο επίπεδο της υπομαστικής πτυχής αλλά με την ανόρθωση είχε τεράστια διαφορά!


Rami Ghurani, MD
Miami Plastic Surgeon

Για να βοηθήσουμε τους ασθενείς να καταλάβουν αν είναι υποψήφιοι για μια ανόρθωση, προτείνουμε να σημειώσουν τη θέση της θηλής και τον ιστό του μαστού σε σχέση με τη δίπλωση (υπομαστική γραμμή). Αν σας αρέσει, στο σημείο που είναι και θέλετε να ήταν μεγαλύτερα, τότε η απάντηση είναι μια αύξηση του μαστού. Αυτό σημαίνει ότι η θηλή είναι ακόμα σε πιο πρόσθιο θέση και προεξέχον μέρος του αναχώματος του μαστού. Ο ιστός του μαστού πρέπει να είναι ιδανικά πάνω από την δίπλωση.

Τώρα, αν βρείτε τον εαυτό σας να στέκεται μπροστά από τον καθρέφτη, τραβώντας προς τα επάνω στον ιστό του μαστού σας, και επιθυμείτε την θηλή του μαστού και του ιστού να ήταμ σε υψηλότερη θέση όσο ήταν και στο παρελθόν, η απάντηση είναι μια ανόρθωση του μαστού. Τέλος, αν θέλετε την θηλή του μαστού και των ιστών σε υψηλότερη θέση και το σύνολο του μαστού μεγαλύτερο, τότε η απάντηση είναι μια αύξηση του μαστού σε συνδυασμό με μια ανόρθωση. Ελπίζω ότι αυτό να βοήθησε στην απάντηση στην ερώτησή σας. Να θυμάστε, ότι ένας επικυρωμένος πλαστικός χειρουργός, με την κατάλληλη κατάρτιση, θα μπορεί να σας καθοδηγήσει, προς τη σωστή απόφαση.

Περισσότερα για την ανόρθωση και αύξηση στήθους στο site :
 www.kapositas.gr

και στο εξειδικευμένο μας www.breast-surgery.gr