Πλαστική στήθους πριν ή μετά από τα παιδιά: Realself.com

Συζήτηση πλαστικών χειρουργών

Ερώτηση:
Είμαι 24 ετών και σκέφτομαι για χρόνια, το ενδεχόμενο να κάνω αύξηση του στήθους . Το μόνο πράγμα που με κρατάει πίσω ,είναι ότι δεν έχω ακόμα παιδιά. Συνιστάται να περιμένουμε, μέχρι να κάνουμε παιδιά; Υπάρχει περίπτωση, να μην είμαι σε θέση να θηλάσω, εάν έχω τα εμφυτεύματα στήθους;


Nodas Kapositas, MD
Greece Plastic Surgeon

Έχω κάνει την επέμβαση αυτή, σε πολλές ανύπαντρες γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Προσωπικά πιστεύω, ότι η απόφαση είναι δική σας και κανείς δεν είναι σε θέση, να σας κάνει τη σωστή υπόδειξη. Αν πρόκειται να παντρευτείτε σύντομα, μπορείτε να περιμένετε μέχρι να κάνετε παιδιά.

Λάβετε υπόψη, ότι πολλές γυναίκες έχουν κάνει παιδιά μετά από τη χειρουργική επέμβαση αύξησης στήθους , χωρίς κανένα πρόβλημα με την γαλουχία. Το μέγεθος του στήθους σας, πριν από την χειρουργική επέμβαση είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Αν είστε μέγεθος C και θέλετε μια αύξηση του μαστού, είναι καλύτερο να περιμένετε, διότι η δυνατότητα να κρεμάσουν είναι αυξημένη. Πολλές γυναίκες με μέγεθος ΑΑ ή Β ,έκαναν αύξηση του μαστού σε μέγεθος C πριν την εγκυμοσύνη, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο το αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης, αλλά διατήρησαν το βάρος τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η ελαστικότητα του δέρματος είναι επίσης κάτι, που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Αν αποφασίσετε τελικά να κάνετε τη χειρουργική επέμβαση πριν αποκτήσετε παιδιά, αποφύγετε τα μεγάλα εμφυτεύματα.


Michael Law, MD
Raleigh-Durham Plastic Surgeon

Προσωπικά εκτελώ εμφυτεύματα στήθους σε πολλές γυναίκες ,πριν αποκτήσουν παιδιά. Οι γυναίκες μπορεί να είναι πολύ ευχαριστημένες με το στήθος τους, μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό, και να μην αισθάνονται την ανάγκη για μια περαιτέρω χειρουργική επέμβαση. Είναι απολύτως ασφαλές, να λάβουν τα εμφυτεύματα στήθους πριν την εγκυμοσύνη, όπως και να θηλάζουν.

Ωστόσο, υπάρχει μια πιθανότητα, τα στήθη να χάσουν κάποιο όγκο ή ακόμα και να αλλάξουν το σχήμα τους σε κάποιο βαθμό, μετά την εγκυμοσύνη. Η απόφαση παίρνεται καθαρά από την γυναίκα. Συνήθως ενθαρρύνω τις γυναίκες, που ελπίζουν σύντομα να μείνουν έγκυος , να καθυστερήσουν την χειρουργική επέμβαση αύξησης στήθους.


Jeremy Pyle, MD:
Raleigh-Durham Plastic Surgeon

Αυτή είναι μια καλή και κοινή ερώτηση. Η γρήγορη απάντηση είναι, ότι πολλές γυναίκες υποβάλλονται σε αύξηση στήθους, και αργότερα θηλάζουν ,χωρίς κανένα πρόβλημα. Κάθε φορά που ο ιστός του μαστού διαταράσσεται, υπάρχει η πιθανότητα να αλλάξει και τις λειτουργικές του ικανότητες. Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, που να υποστηρίζουν , ότι η ικανότητά σας να θηλάσετε, θα επηρεαστεί με τα εμφυτεύματα.

Το πραγματικό ερώτημα είναι, αν αυτή τη στιγμή είστε έτοιμη, να προχωρήσετε σε αυτή την επέμβαση με αυτοπεποίθηση. Βρείτε έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό, που να εμπιστεύεστε και συζητήστε μαζί του. Μαζί θα καταλάβετε , αν είστε σε θέση να υποβληθείτε σε αυξητική στήθους.


M.Scott Haydon, MD
Austin Plastic Surgeon

Συμφωνώ με τις προηγούμενες απαντήσεις. Εάν σκέφτεστε να κάνετε παιδιά σύντομα, τότε είναι καλύτερο να περιμένετε. Είστε νέα και γι’ αυτό το στήθος σας ,θα παραμείνει σε αρκετά καλή κατάσταση, για τα επόμενα 5-10 χρόνια. Εάν σκέφτεστε ότι μπορεί να πάρει λίγα χρόνια, τότε νομίζω ότι μπορείτε να την κάνετε τώρα. Τα εμφυτεύματα, δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την ικανότητά σας να θηλάσετε στο μέλλον, και μπορείτε να τα απολαμβάνετε από τώρα. Μακροπρόθεσμα, πολλοί άνθρωποι όπως εγώ, πιστεύουν ότι τα εμφυτεύματα συμβάλουν στη διατήρηση του σχήματος του μαστού, και οδηγούν σε μικρότερη πτώση ,με την πάροδο του χρόνου.


William T. Stoeckel, MD
Raleigh-Durham Plastic Surgeon

Η συμβουλή μου είναι, ότι αν έχετε σχέδια για να κάνετε παιδιά μέσα στο επόμενο έτος, περιμένετε τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη διακοπή του θηλασμού, για να λάβετε την αύξηση του μαστού. Αν σκέφτεστε τα παιδιά σε τουλάχιστον ένα χρόνο από τώρα, τότε προχωρήστε με τη χειρουργική επέμβαση, φαίνεται λογικό και ασφαλές. Τα προβλήματα με το θηλασμό είναι ελάχιστα, όταν προτιμηθούν μεσαίου μεγέθους εμφυτεύματα. Υπάρχει κίνδυνος να δούμε κάποια αλλαγή στο σχήμα και στον όγκο του μαστού , μετά την εγκυμοσύνη. Προσωπικά, είχα αρκετούς ασθενείς που είχαν παιδιά μετά την αυξητική στήθους τους , χωρίς κάποια σημαντικά προβλήματα.


Wayne I. Yamahata, MD
Sacramento Plastic Surgeon

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό και κοινό ερώτημα, που θέτετε. Μελέτες έχουν δείξει, ότι οι περισσότερες γυναίκες μπορούν με επιτυχία να θηλάζουν τα παιδιά τους, μετά από μια αυξητική του μαστού. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της επέμβασης, οι συστάσεις μου είναι να την καθυστερήσετε, αν σχεδιάζετε να αποκτήσετε παιδιά στο εγγύς μέλλον. Αν το σκέφτεστε για πολλά χρόνια μετά, τότε θα ήταν πολύ λογικό να την κάνετε ακόμη και τώρα. Για τους ασθενείς, που είναι αναποφάσιστοι, αυτό είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Η επιλογή εξαρτάται από το πόσο θα ωφεληθούν από τα εμφυτεύματα στήθους, έχοντας στο μυαλό την εικόνα μιας μελλοντικής, διορθωτικής επέμβασης.


Remus Repta, MD
Scottsdale Plastic Surgeon

Η αύξηση του μαστού, δεν θα πρέπει να επηρεάσει το θηλασμό. Τα εμφυτεύματα, που χρησιμοποιούνται στην αύξηση του μαστού ,τοποθετούνται κάτω από τον αδένα του μαστού, ανεξάρτητα από το αν έχουν τοποθετηθεί υποθωρακικά, κάτω από την περιτονία του μείζονος θωρακικού μυός. Οι τομές γύρω από την κυκλική περιοχή της θηλής, μπορεί να καταστρέψουν μερικούς από τους αγωγούς και ίσως επηρεάσουν και τον θηλασμό, αλλά σήμερα, όλα τα στοιχεία δείχνουν , ότι σε γενικές γραμμές η αύξηση του μαστού δεν επηρεάζει το θηλασμό.


Paul C. Zwiebel, MD
Denver Plastic Surgeon

Οι μελέτες δείχνουν ,ότι οι γυναίκες μπορούν με επιτυχία, να θηλάσουν μετά την αυξητική του μαστού. Το στήθος όμως, είναι πιθανό να αλλάξει λόγο των πολλαπλών κυήσεων. Αν σχεδιάζετε μια εγκυμοσύνη στο πολύ εγγύς μέλλον, τότε καλύτερα να περιμένετε ,μέχρι να τελειώσετε με την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Η απάντηση είναι πολύ προσωπική, και αξίζει να συζητηθεί με τον γιατρό σας.


Grant Stevens, MD
Los Angeles Plastic Surgeon

Αυτή είναι μια υπέροχη ερώτηση! Εάν πρόκειται να κάνετε παιδιά μέσα στο επόμενο χρόνο , καλύτερα να περιμένετε ,αν όχι προχωρήστε με την επέμβαση και απολαύσετε τα αποτελέσματά της, μέχρι να είστε έτοιμες να κάνετε παιδιά. Τα εμφυτεύματα στήθους, δεν πρέπει να σας αποτρέψουν από το θηλασμό. Σας εύχομαι τα καλύτερα!


Peter J. Capizzi, MD
Charlotte Plastic Surgeon

Έχοντας μια αύξηση του μαστού ,πριν από την απόκτηση παιδιών είναι απολύτως σωστή απόφαση. Ωστόσο, αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος ή αν σχεδιάζετε να θηλάσετε τον επόμενο χρόνο, καλύτερα να περιμένετε. Τα εμφυτεύματα στήθους, συνήθως δεν επηρεάζουν, την ικανότητά σας να θηλάσετε.


Christopher J. Morea, MD
Raleigh-Durham Plastic Surgeon

Σας ευχαριστώ για την ερώτησή σας. Είναι πολύ ασφαλές, να προχωρήσετε με την αυξητική στήθους, πριν από την απόκτηση παιδιών. Και ναι, θα είστε σε θέση να θηλάσετε αν έχετε εμφυτεύματα. Τα στήθη ωστόσο, μπορεί να υποβάλλονται σε πολλές αλλαγές ,μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Παρόλα αυτά, θα έχετε πάντα το ένθεμα, που θα σας βοηθήσει με τυχόν αλλαγές, που μπορεί να προκύψουν.


Larry S. Nichter, MD, MS, FACS
Orange County Plastic Surgeon

Αυτή η ερώτηση είναι κοινή, αλλά έρχεται η στιγμή, που θα πρέπει να αποφασίσετε. Προσωπικά θεωρώ, ότι αν σχεδιάζετε να κάνετε παιδιά, μέσα στα επόμενα 1-3 χρόνια καλό θα ήταν να περιμένετε. Εάν παρόλα αυτά προχωρήσετε με την αύξηση του μαστού, θα ήθελα να σας συστήσω να μη χρησιμοποιήσετε την τομή, που γίνεται μέσα στο δέρμα του στήθους, ακριβώς κάτω από το κατώτερο ήμισυ της κυκλικής περιοχής της θηλής, καθώς μπορεί να σας αποτρέψει από το θηλασμό, ενώ οι άλλες προσεγγίσεις όχι.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο:
 www.kapositas.gr

και στο εξειδικευμένο μας www.breast-surgery.gr