Προσθετική στήθους και θηλασμός: Realself.com

Συζήτηση

Είχα υποβληθεί σε αύξηση του μαστού μου περίπου πριν από 4 χρόνια , και μόλις πριν 8 ημέρες, γέννησα την κόρη μου. Το γάλα μου δεν έχει έρθει ακόμη, αν και δεν σχεδιάζω να κάνω θηλασμό, παρόλα αυτά θα ήθελα να μάθω αν το γάλα θα έρθει αργότερα ή καθόλου.


Νodas kapositas, MD,PhD:
Greece Plastic Surgeon

Έχω κάνει πολλές επεμβάσεις αύξησης του μαστού, σε ένα μεγάλο αριθμό ανύπανδρων γυναικών, που παντρεύτηκαν αργότερα και έκαναν παιδιά, χρησιμοποιώντας εμφυτεύματα 5ης γενιάς (Συνεκτική I, II) χωρίς να έχουν αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα γαλουχίας μέχρι τώρα. Οι αιτίες των προβλημάτων θηλασμού είναι πολλές, και μπορεί να μην σχετίζονται με τα εμφυτεύματα. Πολλοί ειδικοί του μαστού πιστεύουν, ότι η είσοδος του εμφυτεύματος μέσω του συμπλέγματος θηλής-κυκλικής τομής, μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις, να επηρεάσει το θηλασμό.


Steven H. Williams, MD:
San Francisco Plastic Surgeon

Είναι δύσκολο να σας πω. Μερικές γυναίκες, που ήταν προηγουμένως σε θέση να θηλάσουν, αδυνατούν να θηλάζουν σε μεταγενέστερες γεννήσεις, ακόμη και χωρίς οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση. Αυτό σημαίνει, ότι υπάρχει ένα ποσοστό γυναικών, που έχουν προβλήματα, ακόμη και χωρίς καμία χειρουργική επέμβαση. Οι περισσότεροι ειδικοί θέτουν μια πιθανότητα 5-10%, να μην είναι σε θέση να θηλάσουν μετά τη χειρουργική επέμβαση εμφυτευμάτων μαστού.


Lewis Albert Andres, MD:
Scottsdale Plastic Surgeon

Οι επεμβάσεις του μαστού, όπως η αύξηση, η μείωση και η ανόρθωση του μαστού, οδηγούν σίγουρα σε μια πιο καλλίγραμμη, ζωηρή και πληρέστερη εμφάνιση των μαστών σας με βελτιωμένο σχήμα και πληρότητα. Με την ανόρθωση και μείωση του μαστού, δεδομένου ότι υπάρχει μια κυκλική τομή, που γίνεται γύρω από την θηλή, μαζί με κάποια αναδιάταξη του ιστού του μαστού, υπάρχει ένας κίνδυνος, αν και πολύ μικρός, της αλλαγής της αίσθησης σε αυτή την περιοχή.

Ωστόσο, όσο αφορά τον θηλασμό, μελέτες έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, που να αλλάζει την ικανότητά σας να θηλάζετε, μετά από τις επεμβάσεις του μαστού. Δεν μπορεί κάθε γυναίκα να θηλάσει, έτσι αν μπορείτε τώρα, η ικανότητά σας δεν θα αλλάξει μετά από αυτές τις επεμβάσεις. Ο πλαστικός χειρουργός σας, θα σας ενημερώσει σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη ,των εμφυτευμάτων του στήθους.


Steven Wallach, MD:
Manhattan Plastic Surgeon

Αν και μερικοί ιστοί μπορεί να διαιρεθούν για να τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα στη σωστή θέση, οι περισσότερες γυναίκες εξακολουθούν να μπορούν, να παράγουν γάλα. Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς γιατί μερικές δεν μπορούν, ακόμη και χωρίς να έχουν λάβει τα εμφυτεύματα. Ρωτήστε την γυναικολόγο ή τη νοσοκόμα σας.


Sutton Graham II, MD:
Greenville Plastic Surgeon

Τα εμφυτεύματα αύξησης του μαστού τοποθετούνται ,πίσω από το σύνολο των ιστών του μαστού και συνήθως με ελάχιστη ή καμία διακοπή των αγωγών του μαστού. Παρά το γεγονός αυτό, υπάρχουν γυναίκες που δεν είναι σε θέση να θηλάσουν μετά από τη χειρουργική επέμβαση. Η συσχέτιση υπάρχει, αλλά η αιτία είναι άγνωστη.

Από τη στιγμή που δεν έχετε παρατηρήσει παραγωγή γάλακτος, σας προτείνω να επικοινωνήσετε με έναν σύμβουλο θηλασμού. Ο γιατρός σας πρέπει να είναι, μια καλή πηγή αναφοράς. Δεδομένου ότι τα εμφυτεύματα στήθους είναι αρκετά κοινά, θα πρέπει να είναι σε θέση, να σας δώσει μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένετε.


Jeffrey Zwiren, MD:
Atlanta Plastic Surgeon

Ποτέ δεν μπορούμε να εγγυηθούμε, τη λειτουργία θηλασμού του μαστού ,μετά από μια προσθετική στήθους. Μελέτες έχουν δείξει ότι το 7 έως 10% των γυναικών, δεν είναι σε θέση να θηλάζουν. Υπάρχει μια ανησυχία ,ότι μια αύξηση του μαστού, θα μπορούσε να διαταράξει την δυνατότητα θηλασμού.

Εγώ προσωπικά, σπάνια έχω δει έναν ασθενή αύξησης του μαστού, που έχει προβλήματα σε αυτόν τον τομέα. Πρόκειται ουσιαστικά για κάτι άγνωστο. Υπάρχει σίγουρα ένα στοιχείο του εγκεφάλου που συνδέεται με τον θηλασμό, και είναι κάτι πολύ περισσότερο από άθικτα νεύρα, γαλακτοφόρους αδένες και αγωγούς.


Kenneth R. Francis, MD:
Manhattan Plastic Surgeon

Το ερώτημα είναι, είχατε αρκετό ιστό του μαστού για να θηλάσετε την πρώτη φορά; Μερικές γυναίκες απλά δεν μπορούν να παράγουν αρκετό γάλα ,ανεξάρτητα από την αύξηση του μαστού. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί, εκτός βέβαια, αν αφαιρέσετε τα εμφυτεύματα και κάνετε άλλο ένα μωρό, για να δούμε αν, αφαιρώντας την πίεση των εμφυτευμάτων, σας επιτραπεί να παράγετε γάλα.

Από όσο θυμάμαι από την μαιευτική, μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες από τη διέγερση της θηλής ,πριν από την έναρξη της παραγωγής γάλακτος (γαλουχία). Έτσι, μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει μια πιθανότητα γαλακτισμού. Θα ήταν καλό, να θέσετε το ζήτημα στο μαιευτήρα σας.


George J. Beraka, MD (συνταξιούχος):
Manhattan Plastic Surgeon

Ένας αριθμός γυναικών αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, με ή χωρίς εμφυτεύματα. Έτσι, ποτέ δεν μπορείτε να γνωρίζετε, το τι ρόλο έχουν παίζει τα εμφυτεύματα του στήθους σας. Το πιο πιθανό είναι, ότι το γάλα σας δεν πρόκειται να έρθει. Αλλά αν δεν επρόκειτο να θηλάσετε, δεν υπάρχει θέμα.


Scott E. Kasden, MD:
Dallas Plastic Surgeon

Αν είναι και δυνατόν, δυστυχώς καθώς οι ημέρες περνούν, είναι λιγότερο πιθανό. Είναι ένα μεγάλο ερώτημα ,που πρέπει να θέσετε στην γυναικολόγο σας. Είχατε τη δυνατότητα να θηλάσετε στο παρελθόν; Αν ναι, έλλειψη δυνατότητας στης γαλουχίας, θα μπορούσε ή όχι να σχετίζετε με τα εμφυτεύματα. Αν δεν είχατε θηλάσει ποτέ πριν, δυστυχώς δεν έχετε κάποια βάση, που να μπορούμε να στηριχτούμε.


Thomas T. Nguyen, MD:
Orange County Plastic Surgeon

Κατά την άσκηση της ιατρικής μου, οι περισσότερες από τις γυναίκες, που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική προσθετική στήθους, ήταν σε θέση να θηλάζουν εάν το επέλεγαν. Ωστόσο, μερικές γυναίκες απλά δεν παράγουν τόσο πολύ γάλα, με ή χωρίς εμφυτεύματα. Πρώτον, μπορεί να μην έχουν τη φυσική τάση να παράγουν πολύ γάλα, και δεύτερον, τα εμφυτεύματα στήθους σας, μπορεί να ασκούν πίεση στους αδένες σας, μειώνοντας έτσι την ποσότητα του γάλακτος που παράγετε. Αν είναι επιθυμία σας να μην παράγετε γάλα, τότε μπορείτε να αυξήσετε την πίεση στους αδένες και να αποθαρρύνετε το περαιτέρω γάλα ,φορώντας ένα στενό αθλητικό σουτιέν.


William B. Rosenblatt, MD:
New York Plastic Surgeon

Η αύξηση του μαστού, ακόμα και αν γίνει μέσω μιας τομής, κάτω από την κυκλική περιοχή της θηλής, δεν θα πρέπει να επηρεάσει την παραγωγή γάλακτος μετά τον τοκετό. Μερικές γυναίκες ,απλά έχουν πρόβλημα στο να θηλάζουν. Καλέστε την γυναικολόγο σας , για να σας προτείνει μια νοσοκόμα γαλουχίας ή κάποιο σύμβουλο. Υπάρχουν ομάδες βοήθειας ,γι 'αυτές τις περιπτώσεις.


Brian K. Brzowski, MD:
Ogden Plastic Surgeon

Σε γενικές γραμμές, ακόμα και αν χρησιμοποιηθεί μια τομή κατά μήκος των συνόρων κάτω από τη θηλή για την αυξητική στήθους σας, η χειρουργική επέμβαση δεν θα πρέπει να επηρεάσει τη σχέση μεταξύ της θηλής και των ιστών του μαστού. Με άλλα λόγια, οι αγωγοί του μαστού θα πρέπει να εξακολουθούν, να είναι ως επί το πλείστον σε θέση να μεταφέρουν, το γάλα από τον αδένα στη θηλή.

Αντ 'αυτού, ακούγεται η ανησυχία σας, να είναι περισσότερο σχετικά με τον αδένα του μαστού, που δεν παράγει γάλα. Αν αυτό είναι σωστό, τότε θα ήταν καλό να το συζητήσετε με την γυναικολόγο σας, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι δεν θα πρέπει να έχει να κάνει με την αυξητική σας.


David Shafer, MD:
New York Plastic Surgeon

Σε γενικές γραμμές, η αύξηση του μαστού δεν επηρεάζει την παραγωγή γάλακτος. Η καλύτερη συμβουλή μου, είναι να μιλήσετε σε μια νοσοκόμα γαλουχίας ή σε κάποιον , που ειδικεύεται στο θηλασμό.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο κεντρικό μας web site:
 www.kapositas.gr

και στο εξειδικευμένο μας www.breast-surgery.gr