Το κατάλληλο μέγεθος ενθέματος σιλικόνης

Φοβάμαι ότι τα ενθέματα σιλικόνης στήθους, θα είναι τόσο μεγάλα, που θα με κάνουν να μοιάζω με στρίπερ, γι’ αυτό προσπαθώ να καταλάβω, το τι μέγεθος εμφυτεύματα στήθους, θα πρέπει να διαλέξω. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες ή συμβουλές, που θα πρέπει να ακολουθήσω, για την επιλογή του κατάλληλου μεγέθους; Ποιες είναι οι επιλογές μου;


Nodas Kapositas, MD,PhD
Greece Plastic Surgeon

 

μέγεθος ενθέματος σιλικόνης

Μέγεθος του μαστού

Το νέο μέγεθος του μαστού, μετά από τη χειρουργική επέμβαση αύξησης στήθους, εξαρτάται από το μέγεθος του μαστού πριν από τη χειρουργική επέμβαση, τις διαστάσεις του στήθους της γυναίκας, τις επιθυμίες της και τον τρόπο ζωής της. Κατά την συνάντησή σας με τον πλαστικό χειρουργό σας, θα πρέπει να του δείξετε κάποιες φωτογραφίες του στήθους, που σας αρέσει και ο γιατρός σας μετά τις απαραίτητες μετρήσεις, θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει κάποια μεγέθη μέσα από ένα κολλητό μπλουζάκι, ώστε να έχετε μία ιδέα του νέου σας στήθους μπροστά στον καθρέπτη . Αυτό θα αποδειχτεί ένας χρήσιμος οδηγός για τον πλαστικό σας χειρουργό, για να καταλάβει το τι μέγεθος θα θέλατε.
Περισσότερα στο εξειδικευμένο μας web site: www.breast-surgery.gr  και στο κεντρικό μας www.kapositas.gr

Michael Law, MD:
Raleigh-Durham Plastic Surgeon

Ξεκινήστε κοιτάζοντας, τις πριν και μετά από τις εικόνες, στην ιστοσελίδα του πλαστικού χειρουργού.

Είναι σημαντικό να είστε σίγουροι, ότι θα έχετε τις ίδιες αισθητικές ευαισθησίες. Στις συναντήσεις ακούω προσεκτικά τον κάθε ασθενή, ώστε να διασφαλίσω ότι καταλαβαίνω ξεκάθαρα τους στόχους του, για την χειρουργική προσθετική στήθους.

Ποτέ δεν κατάλαβα την επιθυμία ορισμένων ασθενών και γιατρών (κυρίως γιατρών) για τη δημιουργία αφύσικα μεγάλων μαστών. Βλέπω τις πριν και μετά φωτογραφίες στα συνέδρια της πλαστικής χειρουργικής, και σχεδόν πάντα αναρωτιέμαι: Ποια είναι η μεγάλη ιδέα;

Προσωπικά βλέπω, ότι η αύξηση του μαστού, είναι κάτι περισσότερο από μια χειρουργική επέμβαση αύξησης στήθους, διότι αλλάζει το σύνολο του περιγράμματος του σώματος. Γι’ αυτό τον λόγω και το προφίλ του μαστού, που δημιουργείτε με τα εμφυτεύματα, θα πρέπει να εναρμονίζεται με τη γενικότερη εικόνα του ασθενούς, δεν θα πρέπει να δείχνει χειρουργικά ενισχυμένο. Θέλω για την εμφάνιση της ασθενούς μου, να σκέφτονται "Τι ωραία εικόνα", και όχι "Αναρωτιέμαι ποιος είναι ο πλαστικός χειρουργός της ".

Κοιτάζοντας μερικές από τις πριν και μετά φωτογραφίες μου μαζί με τους ασθενείς μου , παραδέχονται ότι δεν είχαν καμία ιδέα, ότι μια αύξηση του μαστού μπορεί να φαίνεται τόσο φυσική. Κατά τη γνώμη μου, έτσι θα έπρεπε να δείχνει. Έχοντας ασκήσει την πλαστική χειρουργική, στην «πρωτεύουσα της αύξησης του μαστού» (Λος Άντζελες), και έχοντας πραγματοποιήσει εκατοντάδες αυξήσεις μαστού, για ένα χρόνο στη Βόρεια Καρολίνα, σε ασθενείς που αναζητούν μια φυσική ενίσχυση του μαστού,που να μοιάζει πραγματική, έχω αναπτύξει κάποιες αρκετά ισχυρές απόψεις σχετικά με αυτό το θέμα.

Το πραγματικό μέγεθος του εμφυτεύματος στήθους, το οποίο μετράται σε κυβικά εκατοστά, δεν είναι πραγματικά πολύ περιγραφικό, το πώς θα μοιάζει η αύξηση του μαστού, ή το τι μέγεθος θα είναι. Σημασία έχει, το μέγεθος του στήθους και το ύψος του ασθενούς προεγχειρητικά. Μια ψηλή και γεροδεμένη ασθενής με Α, μπορεί να χρειαστεί 450cc εμφυτεύματα, για την επίτευξη ενός όγκου του μαστού μεγέθους C, ενώ μια πιο κοντή ασθενή με μέγεθος στήθους νούμερο B, μπορεί να χρειαστεί 250cc εμφύτευμα, για να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Για κάθε ασθενή, υπάρχει ένα εύρος εμφυτευμάτων, που θα μπορούσε τους δώσει μια φυσική εμφάνιση, και ένας όγκος εμφυτευμάτων κατά τον οποίο ο άνω πόλος του μαστού θα αρχίζει να φαίνεται πολύ αφύσικος.

 Ενώ ένας ασθενής μπορεί να ζητήσει μια αύξηση που είναι «απόλυτα φυσική», ένας άλλος μπορεί να θέλει ένα σχετικά πιο «πλήρη φυσικό αποτέλεσμα», και πολλοί ασθενείς ρωτάνε αν ο μεγαλύτερος όγκος του εμφυτεύματος, που επέλεξαν, θα παράγει μια αφύσικη διόγκωση, στον άνω πόλο του στήθους τους. Με τη χρήση διαφόρων μεγεθών εμφυτευμάτων του μαστού, μπορεί να καθοριστεί ακριβώς πως θα είναι το νέο προφίλ και ο νέος όγκος του στήθους πριν την επέμβαση. Με αυτόν τον τρόπο οι ασθενείς, μπορούν να δουν με τη μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση, το αποτέλεσμα της επέμβασης, και να είναι σίγουροι ότι θα έχουν μια φυσική εμφάνιση .

Κατά την επίσκεψή σας στον γιατρό σας, πιστεύω ότι το πιο σημαντικό ζήτημα για ένα δυνητικό ασθενή, είναι να αναρωτηθεί το εξής: Αναζητώ μια φυσική εμφάνιση; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε αναζητήστε έναν χειρούργο, ο οποίος έχει την ίδια αισθητική ευαισθησία με εσάς, και φυσικά την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία. Να επιμείνετε να δείτε φωτογραφίες «πριν και μετά», πολλές από αυτές. Οι φωτογραφίες «πριν και μετά», θα πρέπει να είναι δεκάδες, με ασθενείς φωτογραφημένους. Ο φωτισμός, η απόσταση από τον ασθενή και η περικοπή της φωτογραφίας, θα πρέπει επίσης να είναι ιδανική. Οι λεπτομέρειες στις φωτογραφίες, μπορούν να σας δώσει την εικόνα, για το έργο του πλαστικού χειρουργού και το πόσο λεπτομερής είναι, στο χειρουργείο.

Brooke R. Seckel, MD, FACS:
Boston Plastic Surgeon

Ευχαριστούμε για το σημαντικό ερώτημα σας, και εδώ είναι ορισμένες από τις επιλογές που έχετε:

Το Test ρυζιού-Αυτό περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας μετρούμενης ποσότητας ρυζιού, σε μια πλαστική σακούλα και την εισαγωγή της στο σουτιέν σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό το test στο σπίτι , ώστε να έχετε μια πιο ακριβή ιδέα για το πώς θα δείχνετε με διαφορετικό μέγεθος εμφυτευμάτων. Δείτε το σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου για το πώς να το κάνετε.

Επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες, όπως το Loveyourlookd.com, όπου θα βρείτε φωτογραφίες του στήθους Πριν και μετά,όλων των μεγεθών σε γυναίκες, με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη.
Δοκιμάστε διαφορετικά εμφυτεύματα στήθους στο σουτιέν σας, στο γραφείο του γιατρού σας, αυτά είναι μια λιγότερο αξιόπιστη μέθοδος.

Μιλήστε με φίλους, που είχαν υποβληθεί σε αυτή την επέμβαση, και ζητήστε τους να μοιραστούν την εμπειρία τους η δείτε βίντεο με μαρτυρίες ασθενών.

Robert M. Lowen, MD:
Mountain View Plastic Surgeon

Υπάρχει σίγουρα ένας κανόνας για την επιλογή του σωστού μεγέθους,και επιλέξτε το μέγεθος που έχετε φανταστεί το στήθος σας. Ακούγεται απλό, έτσι; Ας δούμε ποια είναι η διαδικασία, που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε, τι εμφύτευμα σας ταιριάζει. Αυτή πρόκειται για μια απόφαση με μακροχρόνιες συνέπειες και φυσικό είναι να θέλετε να αποφύγετε, μια εκ νέου επέμβαση, μόνο και μόνο επειδή ανακαλύψετε μετά την επέμβαση, ότι αυτό το μέγεθος δεν είναι σωστό για εσάς.

Κατά την 3 χρόνων μελέτη της Mentor, περίπου το 15% των νέου επεμβάσεων , αφορούσαν την αλλαγή του μεγέθους ή του ύφος του και θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό. Πρώτον αναγνωρίζουμε, ότι η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική στον τρόπο που βλέπει τον εαυτό της, αυτό που είναι πάρα πολύ μικρό για μια γυναίκα μπορεί να είναι πολύ μεγάλο για μια άλλη.

Όταν μια γυναίκα αρχίζει να δοκιμάζει τα εμφύτευμα τζελ στο κατάλληλο μέγεθος σουτιέν για εκείνη, μπορεί αρχικά να τρομάξει ,σχετικά με τη διαφορά. Αυτό είναι κοινό, όμως μετά από λίγα λεπτά, ξεπερνάει την αρχική αντίδραση. Ο χειρουργός σας θα προσπαθήσει, να καταλάβει τις προσδοκίες σας και το τι θα σας ικανοποιήσει . Οι γυναίκες αναφέρουν συχνά ότι θέλουν κάτι φυσικό, διότι δεν θέλουν κανέναν να γνωρίζει, ότι έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Είναι συντηρητικές, κυρίως λόγω των ανησυχιών τους, για το πώς θα γίνει αντιληπτή από την οικογένεια, τους φίλους ή την εργασία τους. Αλλά και πάλι, αυτό δεν είναι ο κανόνας. Μερικές γυναίκες δεν είναι συντηρητικές. Ξέρουν τι θέλουν και αν αυτό είναι ένα μεγαλύτερο μέγεθος, ξέρουν ότι αυτό θα έχουν. Μην ξεχνάμε ότι αυτή η επέμβαση, είναι για την ευτυχία και την ικανοποίηση σας.

Το μέγεθος , που σας ταιριάζει εξαρτάται με το μέγεθος της βάσης του μαστού σας, και την αξιολόγηση του ποσού των μαλακών σας ιστών. Αυτές οι μετρήσεις, ορίζουν τα εύλογα όρια για το πλάτος του εμφυτεύματος. Αυτό μπορεί να γίνει με απευθείας μέτρηση, που κάνουν και οι περισσότεροι πλαστικοί χειρούργοι ή με μία απεικόνιση του αποτελέσματος στον υπολογιστή.Αυτό ουσιαστικά διασφαλίζει, ότι αυτά δεν θα είναι ούτε πάρα πολύ μεγάλα ούτε πολύ μικρά.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής μεγέθους, θα πρέπει να μας πείτε, πως νιώθετε πιο άνετα, αυτό βοηθά να βελτιώσετε την τελική σας απόφαση. Οι προτιμήσεις σας μπορεί να αναθεωρηθούν επανειλημμένα από εσάς ή από κάποιον φίλο, συγγενή, σύζυγο ή κάποιο άλλο άτομο σημαντικό για εσάς. Δεν υπάρχει καμία βιασύνη.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι το πλάτος του στήθους σας είναι 12 εκατοστά. Γνωρίζουμε το τι μέγεθος εμφυτευμάτων ταιριάζουν, τόσο μεσαίου προφίλ όσο και μεγαλύτερου, θα ταιριάζουν σε αυτή την διάμετρο ( σπάνια χρησιμοποιούμε εμφυτεύματα χαμηλού προφίλ). Μια συσκευή απεικόνισης στον υπολογιστή, θα εμφανίσει τα ίδια αποτελέσματα.

Έτσι θα γνωρίζουμε σε ποια κατεύθυνση θα κλίνετε, πιο συντηρητική ή λιγότερο συντηρητική. Σας ενθαρρύνουμε να φέρετε πολλά διαφορετικά είδη ένδυσης, για να μπορείτε να δείτε πώς θα φαίνονται πάνω σας, τα ρούχα που φοράτε συνήθως.

Με βάση τις αρχικές μετρήσεις, επιλέγουμε ένα μέγεθος εμφυτεύματος. Μερικές φορές ο ασθενής λέει ότι είναι το τέλειο μέγεθος. Αλλά γνωρίζουμε ότι μερικές φορές όταν σας δίνουμε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα "λίγο μεγαλύτερο", που μπορεί να μην βλέπετε μεγάλη διαφορά και να πείτε, ότι αυτό είναι "τέλειο". Αυτή η διαδικασία σας δίνει την ευκαιρία, να δοκιμάσετε διάφορα εμφυτεύματα, χωρίς να αισθάνεστε καμία πίεση. Ένα λίγο μεγαλύτερο, λίγο μικρότερο, έως ότου ξέρετε πολύ καλά, ποιο μέγεθος εμφυτεύματος είναι “πολύ μεγάλο” και "πολύ μικρό".

Οι περισσότερες γυναίκες, θα περιορίσουν το μέγεθος ,που αρχικά επιθυμούσαν, μέχρι 1-2 μεγέθη αρκετά γρήγορα. Στη συνέχεια, θα έχετε την ευκαιρία στο σπίτι σας, να σκεφτείτε και να δείτε τις εικόνες, που ίσως τραβήξατε μέσω κινητού τηλεφώνου σας, για να αναθεωρήσετε ή να ζητήσετε μια δεύτερη γνώμη από κοντινά σας πρόσωπα. Εάν μια γυναίκα έχει μια μέτρια ποσότητα ιστών του μαστού, θα της πω ότι πάντα μπορεί να υπάρξει το ενδεχόμενο του 10% απώλειας όγκου μετά από ένα χρόνο, από την επίδραση του εμφυτεύματος, στον υπερκείμενο ιστό του μαστού.

Συνήθως, φαίνεται να υπάρχει μια μικρή λέπτυνση του περιβλήματος, που επικαλύπτει τον μαστό. Από τότε, που το 10% ενός εμφυτεύματος μεγέθους 250-400 cc, είναι περίπου το ίδιο με τη διαφορά μεταξύ δύο μεγεθών, η πληροφορία αυτή κάνει μερικές φορές μια γυναίκα, να αισθανθεί λίγο πιο άνετα με την επιλογή του μεγαλύτερου μεγέθους, και όχι του ελαφρά μικρότερου. Δύο ομάδες των γυναικών, που φαίνεται να έχουν τη μεγαλύτερη δυσκολία στην επιλογή του «σωστού» μεγέθους, είναι οι γυναίκες που φοβούνται ότι θα είναι πάρα πολύ μεγάλο, και σε εκείνες που το θέλουν να είναι αρκετά μεγάλο. Η πρώτη ομάδα, συνήθως θέλει εμφυτεύματα cc 180-250 μεγέθους.

Αυτά είναι τα μικρότερα εμφυτεύματα και συχνά επιλέγονται από λεπτές ή αθλητικές γυναίκες, που σίγουρα θέλουν να φαίνονται φυσικά , και δεν θέλουν να φαίνονται ότι είχαν μια επέμβαση αύξησης του μαστού. Συνήθως είναι ευχαριστημένες με τα αποτελέσματα, αλλά από την εμπειρία μου, είναι πιο πιθανό μετά τη χειρουργική επέμβαση και το πέρασμα κάποιου χρονικού διαστήματος με τα εμφυτεύματα, να αισθάνονται ότι θα έπρεπε να είχαν επιλέξει κάποιο μεγαλύτερο μέγεθος, ή ακόμα και να ζητήσουν μια εκ νέου αύξηση με μεγαλύτερα εμφυτεύματα.

Οι γυναίκες, που είναι άνετες με τα μεγαλύτερα μεγέθη, 400-500, είναι συνήθως πολύ άνετες και με τις επιλογές τους. Ωστόσο, έχω διαπιστώσει, ότι οι γυναίκες σε αυτή την ομάδα, είναι επίσης πολύ πιθανό μετά από την χειρουργική επέμβαση, να εύχονται να είχαν ένα μεγαλύτερο εμφύτευμα. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε, ότι το να προσπαθήσουμε να τοποθετήσουμε ένα εμφύτευμα που είναι μεγαλύτερο από την εσωτερική διάμετρο της βάσης του μαστού, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε τέντωμα του δέρματος, μούδιασμα και μια ενδεχόμενη εκ νέου επέμβαση, γι’ αυτό και δεν συνιστάται. Μερικές φορές, οι γυναίκες που ζητούν ένα "D" μέγεθος, διαπιστώνουν, ότι θα μπορούσαν να έχουν πάει σε ένα ακόμη μεγαλύτερο. Δεδομένου, ότι ποτέ δεν θέλουμε να δώσουμε σε κάποιον μεγαλύτερο μέγεθος από οτι ήθελε , διότι θα ήταν γι΄ αυτόν μια μεγάλη δυστυχία, θα πρέπει να περνάμε περισσότερο χρόνο και περισσότερες από μία συνεδρίες επιλογής μεγέθους, πριν την τελική απόφαση.

Εάν ένα εμφύτευμα, που ταιριάζει με την διάμετρο της βάσης είναι μικρότερο από ότι προτιμάται, τότε ο ασθενής μπορεί να δει αν του αρέσει ένα εμφύτευμα υψηλού προφίλ. Στα εμφυτεύματα υψηλού προφίλ, επιτρέπετε περισσότερος όγκος στην ίδια διάμετρο, από ότι ένα εμφύτευμα μέτριου προφίλ. Για παράδειγμα, αντί ενός εμφυτεύματος 350 cc, το ίδιο πλάτος θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα εμφύτευμα που είναι 450 ή και περισσότερο. Η διαφορά είναι, ότι το εμφύτευμα υψηλού προφίλ δεν θα βγει από τα πλάγια και θα προβάλει προς τα εμπρός το όγκο του περισσότερο.

Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να αποφασίσει ο ασθενής, αν θέλει τα εμφυτεύματα υψηλού προφίλ. Αυτό έχει να κάνει με το ατομικό γούστο του κάθε ασθενή, το οποίο προσδιορίζεται εύκολα, δοκιμάζοντας τις διαφορετικές μορφές εμφυτεύματος. Εμείς προσφέρουμε σε κάθε ασθενή την ευκαιρία να δει το τι σκέφτεται ,για τα μέτρια και υψηλού προφίλ εμφυτεύματα. Μερικές γυναίκες, αμέσως ξέρουν ότι δεν τους αρέσουν, ενώ άλλες τα προτιμούν.

Εν ολίγοις, είτε το μέγεθος επιλέγετε με την βοήθεια του υπολογιστή είτε με τη δοκιμή του μεγέθους εμφυτευμάτων, αν μια γυναίκα έχει την ευκαιρία να δει και να αισθανθεί τα εμφυτεύματα και να νιώθει ότι έχει τον έλεγχο της επέμβασης, τότε αποτέλεσμα θα είναι καλό. Εάν υπάρχει αβεβαιότητα, ιδιαίτερα μεγάλη αβεβαιότητα, τότε είναι καιρός να κάνουν ένα βήμα πίσω, να επεξεργαστούν τις πληροφορίες που έχουν αποκτήσει, και να αξιολογήσουν εκ νέου, αυτό που θέλουν πραγματικά. Μερικές φορές, η επιλογή του μεγέθους του ασθενούς γίνεται με πολύ ενέργεια και ενθουσιασμό, και αρκετές φορές χρειάζεται να σταματήσει και να σκεφτεί, για κάποιο χρονικό διάστημα.

Τέλος, δίνοντας στον εαυτό σας χρόνο για να προσαρμοστεί στην νέα του πιθανή εικόνα, είναι πολύ πιο πιθανό να είστε ευτυχισμένη και να μην μετανιώσετε, για την επιλογή του μεγέθους σας. Ο γιατρός σας και το προσωπικό μπορεί να σας βοηθήσει, αλλά θα πρέπει να είστε επικριτική, ώστε να μην επηρεαστείτε ή να πάρει κάποιος άλλος την απόφασή για σας.


Christopher J. Ewart, MD:
Augusta Plastic Surgeon

Το test ρυζιού:

 Βήμα 1: Κόψτε το πόδι του καλσόν, και τοποθετήστε μέσα σε αυτό το ξηρό μακρύκοκκο ρύζι, και δέστε τις άκρες. (Χρησιμοποιήστε την κατώτερη μονάδα μέτρησης)
Βήμα 2: Τοποθετήστε 250 cc του ρυζιού στη μία πλευρά και 300 cc στην άλλη πλευρά. (ή τα ποσά που επιθυμείτε).
Βήμα 3: Από όποια πλευρά σας αρέσει καλύτερα, βάλτε το ίδιο ποσό και στις δύο πλευρές και να φορέστε διαφορετικά στυλ των ρούχων (στενά και χαλαρά), για μερικές ημέρες , για να δείτε τι σκέφτεστε.
1 φλιτζάνι = 236cc
1/2 φλιτζάνι = 118cc
3/4 φλιτζανιού = 177cc
1/4 φλιτζανιού = 59cc
1/3 φλιτζανιού = 78cc
2/3 φλυτζάνι = 156cc
1/8 φλυτζάνι = 30cc


Ricardo L. Rodriguez, MD:
Baltimore Plastic Surgeon

Ξεκινήστε εξετάζοντας το δικό σας σχήμα στήθους στον καθρέφτη από μπροστά, πλάι και σε μεριά των 3/4. Τραβήξτε φωτογραφίες, γιατί θα πρέπει να τις συγκρίνετε, με αυτές που θα βρείτε στο διαδίκτυο.
Στη συνέχεια, βρείτε ιστοσελίδες με προεγχειρητικές φωτογραφίες άλλων γυναικών ,που μοιάζουν με εσάς, τόσο στο μέγεθος του ντεκολτέ σας, όσο και του στήθους σας. Δείτε τα μετεγχειρητικά τους αποτελέσματα, και διαλέξετε αυτά που σας αρέσουν.

Όσο αφορά τα εμφυτεύματα, θα πρέπει να εξετάσετε ποιο μέγεθος και σχήμα, σας ικανοποιεί.


Richard H. Tholen, MD, FACS:
Minneapolis Plastic Surgeon

Αρχίζω εξετάζοντας τον μαστό, και κάνοντας προσεκτικές μετρήσεις (όλοι οι μαστοί είναι ασύμμετροι!), και στη συνέχεια ζητάω από την ασθενή, να καθορίσει τους στόχους της. Με βάση την ανατομία και τις μετρήσεις της, μπορώ να καθορίσω εάν μπορεί να επιτευχθεί το αίτημα της, με βάση την κατάρτιση και την εμπειρία μου. Αν όχι, της το λέω, και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και να είναι όσο πιο κοντά στα ιδανικά της.
Το πρόβλημα, φυσικά, είναι να προσδιορίσετε το ποιο είναι πραγματικά το ιδανικό μέγεθος. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο όταν έχετε "φίλους", που σας δίνουν "συμβουλές" ,που θα κάνουν τα εμφυτεύματα να προεξέχουν ή να μοιάζετε με stripper. Έχω δει ηθοποιούς, μοντέλα, και καθημερινές γυναίκες με τα στήθη όλων των μεγεθών και σχημάτων , μερικοί από τους οποίους με ρωτούν να τους δώσω κάτι διαφορετικό: μεγαλύτερο, μικρότερο, υψηλότερο, ή με μια βελτιωμένη εμφάνιση. Το τι είναι καλύτερο για έναν, σίγουρα δεν είναι το καλύτερο για όλους.

Ξεχάστε το τι σας λένε οι «φίλοι» σας, (ή τουλάχιστον να λαμβάνετε τα σχόλια από τους πραγματικούς) και επιλέξετε ένα μέγεθος, που σας κάνει να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας. Αν ο πλαστικός σας χειρουργός διαφωνεί, ακούστε τους λόγους του, διότι ίσως η ανατομία σας δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας. Για τις περισσότερες γυναίκες, το μέγεθος που θα επιλέξουν δεν πρέπει να είναι μόνο συμβατό, αλλά τέλειο γι’ αυτές. Θυμηθείτε, δεν πρέπει ποτέ να κάνετε τη χειρουργική επέμβαση για να ευχαριστήσετε κάποιον άλλο, ή να προσπαθήσετε να είστε σύμφωνες με τη γνώμη κάποιου άλλου.

Μία από τις καλύτερες τεχνικές για την επιλογή του ιδανικού μεγέθους των εμφυτευμάτων στήθους, είναι ο ασθενής να φέρει τις φωτογραφίες των μοντέλων με το επιθυμητό τελικό μέγεθος του στήθους κατά την επίσκεψή του, ή κατά το χρόνο της χειρουργικής επέμβασης.

Τα ιδανικά εμφυτεύματα ,που θα είναι όσο πιο κοντά στην εμφάνιση που αναζητάτε, επιλέγονται στο χειρουργείο. (Δεδομένου ότι έχουμε όλα τα μεγέθη και προφίλ εμφυτευμάτων σιλικόνης,που διατίθενται στο διαπιστευμένα χειρουργικό κέντρο μας, δεν χρειάζεται να τα παραγγέλνουμε εκ των προτέρων, και μπορούμε να κάνουμε αλλαγές είτε με βάση την επιλογή σας, είτε με βάση του ακριβούς μεγέθους του θωρακικού σας τοιχώματος, μυών, και ανατομίας του μαστού, μέχρι και κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης).

Τα φωτογραφικά παραδείγματα έχουν αποδειχθεί ότι είναι πολύ πιο ακριβή, από ότι την απλή αναφορά μεγέθους από τον ασθενή ή την προσπάθεια του να βρει ένα παρόμοιο πρόσωπο, που είχε εμφυτεύματα στήθους και των οποίων η ανατομία ή και τα αποτελέσματα, να προσεγγίζουν τους στόχους του. Μην προσπαθήσετε να ταιριάξετε το ύψος σας, το βάρος σας, ή την προεγχειρητική εμφάνιση του μαστού με τις φωτογραφίες, και μην χρησιμοποιείτε το μέγεθος του εμφυτεύματος ως κατευθυντήρια γραμμή, για την επιλογή του ιδανικού σας μεγέθους, απλά βρείτε ένα μια "μετά" φωτογραφία, που να σας αρέσει.

Τέλος, εάν τα μεγέθη του στήθους σας δεν ταιριάζουν (οι περισσότερες γυναίκες έχουν κάποιο βαθμό ασυμμετρίας), μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικά μεγέθη ή και διαφορετικά προφίλ εμφυτευμάτων, για την επίτευξη μιας όσο το δυνατόν συμμετρίας. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορούμε να σας προτείνουμε τις κατάλληλες επεμβάσεις (όπως είναι η μείωση και η ανόρθωση του μαστού , ή άλλες χειρουργικές επιλογές) για να βελτιστοποιήσουν το μέγεθος, το σχήμα και τη θέση των μεταξύ αταίριαστων μαστών.

Δοκιμάζοντας διάφορα εμφυτεύματα σε στηθόδεσμο ή σε στενό, ελαστικό μπλουζάκι, είναι ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος ,για να έχετε κάποια ιδέα για το επιθυμητό τελικό μέγεθος του στήθους και του όγκου του εμφυτεύματος, που απαιτείται για να επιτευχθεί αυτό το μέγεθος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην συνδέεται με ένα συγκεκριμένο μέγεθος στηθόδεσμου (B, C, D, κλπ.) ή τον όγκο του εμφυτεύματος (400cc, κ.λπ.), δεδομένου ότι το μέγεθος του εμφυτεύματος, που σας αρέσει σε ένα σουτιέν, είναι πάντα μικρότερο όταν θα είναι κάτω από τους ιστούς του μαστού σας και του θωρακικού σας μύες. Συνήθως, μια γυναίκα που επιλέγει ένα συγκεκριμένο εμφύτευμα όγκου cc που το αισθάνεται καλό στο σουτιέν της, θα απογοητευτεί (πολύ μικρό) μετά από την χειρουργική επέμβαση, εάν χρησιμοποιηθεί εκείνο το ακριβές μέγεθος στο σώμα της.

Ένας καλός γενικός κανόνας είναι να προσθέσετε 50 έως 100cc στον όγκο του εμφυτεύματος που σας φαίνεται καλός, αν επιλέξετε το μέγεθος του, με βάση κάποιο στηθόδεσμο. Με άλλα λόγια, αν σας αρέσει, το πώς ένα 400cc εμφύτευμα μοιάζει σε ένα σουτιέν, θα ήταν καλό να επιλέξετε ένα εμφύτευμα 450-500cc , για να δείχνει περίπου το ίδιο μέγεθος και στο σώμα σας.

Χρησιμοποιήστε πολλούς τρόπους, όπως απαιτείται για καταλάβει ο πλαστικός χειρουργός σας το τι ακριβώς θα θέλατε να δείτε. Εμπιστευτείτε την εμπειρία του ,για να έχετε ένα αποτέλεσμα όσο πιο κοντινό στις προσδοκίες σας, με βάση πάντα την ανατομία του μαστού σας.


William J. Hedden, MD:
Birmingham Plastic Surgeon

Επιλέγοντας το νέο μέγεθος του στήθους σας, είναι μια σημαντική απόφαση και μπορεί να είναι αγχωτική, αλλά πολλές γυναίκες θεωρούν ότι είναι το πιο συναρπαστικό μέρος της προετοιμασίας, για την αυξητική στήθους. Επιλέξετε το νέο μέγεθος σας, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του πλαστικού χειρουργού σας. Σκεφτείτε προσεκτικά τους στόχους σας, και πειραματιστείτε με διαφορετικά μεγέθη, μέχρι να βρείτε αυτό που είναι σωστό για εσάς.
Η δοκιμή του ρυζιού, είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε και να προετοιμαστείτε, για την συνάντηση σας με ένα πλαστικό χειρουργό. Κατά τη συνεδρίαση αυτή, θα συζητήσετε τους στόχους σας, και θα "δοκιμάσετε" διαφορετικά μεγέθη, μέχρι να αποφασίσετε εάν θέλετε να προχωρήσετε με τη χειρουργική επέμβαση. Φέρτε στην συνάντηση αυτή, οτιδήποτε θα δώσει στο χειρούργο σας μια ιδέα του μεγέθους που επιθυμείτε, όπως και φωτογραφίες, και σημειώσεις σας από τη δοκιμή ρυζιού και σουτιέν, που θα θέλετε να φορέσετε. Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε με χειρουργική προσθετική στήθους, θα ολοκληρώσετε κατά πάσα πιθανότητα την απόφαση του μεγέθους σας σε ένα προ-εγχειρητικό ραντεβού.

Για να κάνετε το τεστ ρυζιού:

Κόψτε ένα μήκος 12-ιντσών από καλσόν και δέστε έναν κόμπο στο ένα άκρο.
Συμπληρώστε σύμφωνα με το παρακάτω διάγραμμα σε φλιτζάνια, για την προσομοίωση όγκου των εμφυτευμάτων στήθους, σε κυβικά εκατοστά.

Φορέστε τα "εμφυτεύματα ρυζιού" μέσα σε ένα αθλητικό σουτιέν.
Αρχίστε να σκέφτεστε για το τι μέγεθος θα θέλατε να έχετε.
Μπορείτε να πάρετε μια γενική ιδέα, για το πώς μπορεί να μοιάζει με τα εμφυτεύματα στήθους, κάνοντας το τεστ ρυζιού. Χρησιμοποιώντας σακούλες από ρύζι που φοριέται μέσα σε ένα αθλητικό σουτιέν, μπορείτε να "δοκιμάσετε" διαφορετικά μεγέθη πολύ γρήγορα και να ενημερωθείτε για την μέτρηση του όγκου τους σε κυβικά εκατοστά (cc του) ,πριν να συζητήσετε για μέγεθος του με τον πλαστικό χειρουργό σας. Χρησιμοποιήστε σουτιέν σε διάφορα μεγέθη, για να πειραματιστείτε και να προσομοιώσετε τα διάφορα μεγέθη.

Για να κάνετε μόνη σας τα χειροποίητα εμφυτεύματα στήθους, κόψτε ένα μήκος 12-ιντσών του καλσόν (μην χρησιμοποιήσετε το τμήμα του ποδιού) και δέστε ένα κόμπο στο ένα άκρο. Στη συνέχεια, γεμίστε το μήκος με ρύζι σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα, για να προσομοιώσετε τα εμφυτεύματα στήθους διαφόρων μεγεθών. Για να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό μέγεθος, ρίξτε το ρύζι πίσω στο κύπελλο μέτρησης και συμπληρώστε το με το νέο. Οι σακούλες μεμβράνης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί του καλτσόν, αν και τα καλτσόν είναι συνήθως πιο άνετα, και συμμορφώνονται πιο εύκολα σε σχήμα, όταν τοποθετηθούν στο εσωτερικό του σουτιέν. Διαφορετικά υλικά πληρώσεως μπορούν επίσης να είναι το νερό, ο στιγμιαίος πουρές πατάτες και η βρώμη.


Michael C. Edwards, MD, FACS:
Las Vegas Plastic Surgeon

Υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες, που θα πρέπει να εξεταστούν, όταν αποφασίζουμε για το μέγεθος του εμφυτεύματος.
Δεν είμαι μεγάλος οπαδός, στο να φέρουν μαζί τους οι ασθενείς μου φωτογραφίες, διότι αυτό τους δίνει μια ιδέα, για τον όγκο του φυσικού ιστού του μαστού, και όχι των εμφυτευμάτων. Ένα εμφύτευμα, μπορεί να δώσει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα, σε δύο διαφορετικές γυναίκες.
Κατά την γνώμη μου, η καλύτερη επιλογή εμφυτευμάτων, γίνεται με βάση το φυσικό πλάτος του στήθους σας, καθώς και το πόσο σφιχτοί είναι οι ιστοί σας. Από τη στιγμή που λαμβάνονται αυτές οι μετρήσεις, τότε μπορείτε να πάρετε μια ιδέα του τι να περιμένετε, με το μέγεθος των πραγματικών εμφυτευμάτων.

Είναι γνωστό ότι αυτό που βλέπετε, είναι μεγαλύτερο από ότι θα είναι μετά από την επούλωση σας, από τη χειρουργική επέμβαση. Η μόνη αληθινή υπόσχεση που μπορώ να κάνω, είναι ότι ασθενείς μου, δεν θα λάβουν μεγαλύτερα από ότι είδαν κατά την διαδικασία μέτρησης.

Η ιδέα της χρησιμοποίησης του ρυζιού, νιώθω ότι είναι πολύ ανακριβής, για να σας δώσει κάποια χρήσιμη πληροφορία.


Rod J. Rohrich, MD:
Dallas Plastic Surgeon

Για το μέγεθος του εμφυτεύματος μαστού, με βάση την εμπειρία μου, υπάρχουν 5 βασικά στοιχεία, που αποσκοπούν στην υψηλότερη ικανοποίηση του ασθενούς και στην μείωση του ποσοστού αναθεώρησης, αυτά με σειρά σπουδαιότητας είναι:

1. Η επιλογή του ασθενή-Ο γενικός στόχος είναι να βοηθήσει τους ασθενείς, να βρουν το καλύτερο δυνατόν μέγεθος για αυτούς, που δεν θα φαίνεται ψεύτικο. Για τους περισσότερους ασθενείς, αυτό σημαίνει ένα στρογγυλό, ομαλό εμφύτευμα αλατούχου διαλύματος ή σιλικόνης κάτω από το θωρακικό μυ. Πάντα ακούω προσεκτικά , το τι θέλουν οι ασθενείς μου.

2. Βοήθεια προσανατολισμού από τον χειρούργο σας- Εκείνος θα καθοδηγήσει τον ασθενή στο σωστό μέγεθος του εμφυτεύματος, σχήμα και τύπο με βάση αυτό που θέλει να μοιάζει με και χωρίς ρούχα. Αυτό γίνεται καλύτερα με μια σειρά φωτογραφιών, που καλείται ο ασθενής να φέρει, ή ακόμα και να δείτε ένα σύνολο φωτογραφιών στο γραφείο του, ώστε να έχετε μια ιδέα για όλα τα διαφορετικά είδη των εμφυτευμάτων ,σχημάτων και μεγεθών.

Μπορείτε επίσης, να επισκεφτείτε μια ιστοσελίδα εμφυτευμάτων, όπως το implantinfo.com, που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα μέγεθος και σχήμα. Αυτό σε συνδυασμό με τις μετρήσεις του θωρακικού τοιχώματος, θα μου επιτρέψει να δώσω στον ασθενή μου τις καλύτερες συμβουλές, για το τι θα δείχνει καλύτερο για αυτόν. Δεν θεωρώ ότι το γέμισμα εμφυτευμάτων σε σουτιέν είναι πολύ χρήσιμο, καθώς μπορεί να είναι αρκετά παραπλανητικό ,ως προς το τελικό σχήμα και μέγεθος.

3. Μετρήσεις θωρακικού τοιχώματος- Είναι πολύ σημαντικές, καθώς μας βοηθάνε να καθοδηγήσουμε τον ασθενή, στο σωστό μέγεθος και σχήμα καθώς και στην ποσότητα του ιστού του μαστού και του δέρματος. Αυτά τα στοιχεία θα καθορίσουν, το τι μέγεθος θα δείχνει μακρόχρονα το καλύτερο πάνω στην ασθενή, όπως επίσης αν θα δείχνουν καλύτερα με ένα αλατούχο εμφύτευμα ή με σιλικόνη.

4. Οι προ-εγχειρητικές φωτογραφίες- Θεωρώ ότι είναι πολύ χρήσιμες για να αποκτήσει ο ασθενής μια πραγματική κατανόηση του τι σημαίνει , όταν λέει : ”Θέλω ένα C μέγεθος". Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα μεγέθη είναι τόσο μεταβλητά που δεν είναι χρήσιμα. Ένα σύνολο φωτογραφιών που είναι από τον ασθενή είναι ανεκτίμητα, καθώς βοηθούν τόσο τον χειρουργό όσο και τον ασθενή, να είναι στο ίδιο μήκος κύματος, όσο αφορά το κατάλληλο μέγεθος για τον ασθενή.

5. Ενδο-εγχειρητική διόρθωση μεγέθους- Αυτό είναι το τελικό στάδιο που χρειάζεται για να γίνουν τυχόν μικρές διορθώσεις, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, για τον ασθενή. Τοποθετώ συνήθως διάφορα μεγέθη και βάζω τον ασθενή να καθίσει σε όρθια θέση. Αν και, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί το σωστό μέγεθος του εμφυτεύματος, πάνω από 90% των ασθενών δεν χρειάστηκαν αυτή την τελική τεχνική, αλλά βοηθά να ορίσουμε ένα περαιτέρω καλό αποτέλεσμα.

Περισσότερα για την κατάλληλη επιλογή του μεγέθους του ενθέματος στην προσθετική στήθους στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr 

και στο εξειδικευμένο μας www.breast-surgery.gr