Η λιποαναρρόφηση σε συνεχή άνοδο - ASAPS


Μετά από χρόνια στην κορυφή των charts της πλαστικής χειρουργικής, η αυξητική του μαστού δεν είναι πλέον η πιο δημοφιλής επέμβαση στις ΗΠΑ, αλλά η λιποαναρρόφηση, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του 2013. Οι πλαστικοί χειρουργοί, που έκαναν την πρακτική τους κοντά στις Συρακούσες, έχουν παρατηρήσει αυτή την αλλαγή, η οποία τεκμηριώνεται και από την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Υποστηρίζει, ότι υπήρξε μια αύξηση του 16% στις επεμβάσεις λιποαναρρόφησης από το 2012, με συνολικά 363.912 επεμβάσεις να έχουν εκτελεστεί πέρυσι. Πίσω από την αύξηση ζήτησης της λιποαναρρόφησης, υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι, όπως:

Προώθηση χειρουργικών τεχνικών:

Όπως και με πολλούς τομείς της χειρουργικής , έτσι και η λιποαναρρόφηση, συνεχίζει να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο . Οι νέες τεχνικές, που αναπτύσσονται συνεχώς, καθιστούν την χειρουργική επέμβαση και την ανάρρωσή της ευκολότερη. Οι χειρουργοί, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ειδικές βελτιώσεις, που έχουν γίνει στην λιποαναρρόφηση, για να διαλύσουν το λίπος πριν το αφαιρέσουν, ώστε να αποφευχθεί η πρόκληση ζημιών στους γύρω ιστούς .Τα αισθητικά αποτελέσματα συνεχίζουν να βελτιώνονται , με τους πλαστικούς χειρουργούς να είναι σε θέση να δημιουργούν, κομψά και όμορφα περιγράμματα του σώματος των ασθενών τους.

Αύξηση των ανδρών ασθενών :

Μεταξύ των γυναικών ασθενών για το 2013 , η επέμβαση αύξησης του μαστού, ήταν η πιο δημοφιλή επέμβαση . Μεταξύ όλων των ασθενών όμως, η λιποαναρρόφηση υπερίσχυσε. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην αύξηση των ανδρών ασθενών.

Πολλοί πλαστικοί χειρουργοί αποδίδουν την αύξηση στην ανδρική πλαστική χειρουργική, στη μείωση του κοινωνικού στίγματος και σε μια όλο και πιο ανταγωνιστική αγορά εργασίας . Η λιποαναρρόφηση, ήταν η κορυφαία χειρουργική επέμβαση για τους άνδρες , διότι τους βοηθά να επιτύχουν την σωματική διάπλαση, που επιθυμούν, σχετικά εύκολα.

Στις στατιστικές της ASAPS , οι άνδρες αντιπροσώπευαν πάνω από το 14 % του συνόλου των επεμβάσεων της λιποαναρρόφησης , αλλά μόλις το 9% του συνόλου των επεμβάσεων της πλαστικής χειρουργικής .

Η αυξανόμενη ζήτηση για μεταμόσχευση λίπους:

Η μεταφορά λίπους από τη μία περιοχή του σώματος σε μια πιο επιθυμητή περιοχή , τροφοδοτεί επίσης την άνοδο της λιποαναρρόφησης , επειδή είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία μεταφοράς του λίπους . Οι χειρουργοί προσφάτως, έχουν κάνει μεγάλες προόδους στον τρόπο χρησιμοποίησης του λίπους. Μπορούν με αυτό να ενισχύσουν το πρόσωπο , το στήθος , τους γλουτούς , και άλλες περιοχές . Η μεταφορά λίπους, είδε μια αλματώδη αύξηση του 9 % από το 2012 έως το 2013.

Ελέγξτε τις στατιστικές της ASAPS, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την άνοδο της λιποαναρρόφησης και για να ενημερώνεστε σχετικά με τις αλλαγές στην πλαστική χειρουργική. Όπως και με οποιαδήποτε άλλη επέμβαση, έτσι και με την λιποαναρρόφηση, συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό, ώστε να ενημερωθείτε για τις επιλογές σας.

Περισσότερα για την λιποαναρρόφηση στο κεντρικό μας web site:
 www.kapositas.gr

και στο εξειδικευμένο μας www.liposuction.gr