Πόσο καιρό μετά από μια επέμβαση αύξησης μαστού, μπορώ να έχω σεξουαλική επαφή;

Luis H. Macias, MD: Οι περισσότεροι χειρουργοί, θα σας πουν, να περιμένετε τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Ο λόγος είναι, ότι δεν πρέπει να αυξηθεί η αρτηριακή σας πίεση, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση αιματώματος, δηλαδή την συλλογή αίματος γύρω από το εμφύτευμα.

Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε όλες τις δραστηριότητες, που αυξάνουν την αρτηριακή σας πίεση, όπως το να εργάζεστε έξω, ή το να ενθουσιαστείτε υπερβολικά. Μετά από 2 εβδομάδες, θα μπορείτε να προσεγγίσετε προσεκτικά τον σύντροφό σας, αρκεί να αποφεύγετε για περίπου 6 εβδομάδες τις κινήσεις, που μπορούν να προκαλέσουν την μετακίνηση του εμφυτεύματος σας.

Φυσικά, το καλύτερο είναι να ακολουθήσετε προσεκτικά τις συμβουλές του πλαστικού χειρουργού σας, καθώς ο καθένας ακολουθεί διαφορετικά πρωτόκολλα και θα έχει τους λόγους του, και για την δικιά σας περίπτωσή.

Martin Jugenburg, MD: Έχετε ξοδέψει αρκετά χρήματα για το νέο σας στήθος, μην το χαλάσετε με το να είστε ανυπόμονη. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε κάτι, που πρόκειται να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση, καθώς και τον καρδιακό σας ρυθμό, για περίπου δύο εβδομάδες.

Όπως και κάθε σωματική δραστηριότητα, που μπορεί να μετακινήσει τα εμφυτεύματα του στήθους σας, κατά τη διάρκεια των πρώτων 6 εβδομάδων.

Jeffrey W. Hall, MD: Δεν συνιστάται η αύξηση της αρτηριακή σας πίεσης ή του καρδιακού σας ρυθμού, για τουλάχιστον 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από τον ασθενή, το πότε θα ξαναρχίσει την σεξουαλική του δραστηριότητα.

George Commons, MD: Υποθέτω ότι μπορείτε να κάνετε σεξ πολύ νωρίς, ακόμα και την ίδια ημέρα της χειρουργικής σας επέμβαση, αλλά όπως οι σκαντζόχοιροι, δηλαδή πολύ προσεκτικά. Δεδομένου ότι το σεξ μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση, θα ήταν καλό να περιμένετε μια εβδομάδα ή 10 ημέρες.

Στην περίπτωση, που επιμένετε, να είναι ήπιο τουλάχιστον για τις πρώτες δέκα μέρες.

Alan M. Engler, MD, FACS: Αυτή είναι μια πολύ καλή και συχνή ερώτηση, αλλά δεν υπάρχει κάποια απόλυτη απάντηση. Συμβουλεύω τους ασθενείς μου, να μην υποβληθούν σε καμία άσκηση, για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Από αυτό το σημείο και πέρα, ανάλογα με το πώς αισθάνεστε, μπορείτε να αρχίσετε μια ήπια άσκηση, μέχρι το σημείο που τη θεωρείτε ανεκτή. Αυτό που αναφέρεται ως άσκηση, στην πραγματικά ισχύει για όλες τις δραστηριότητες.

Αν μιλάμε για μια ήπια φυσική επαφή, θα σας συμβούλευα να περιμένετε, τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, και στη συνέχεια να δείτε το πώς αισθάνεστε , πριν αποφασίσετε να ξαναρχίσετε. Αν μιλάμε για ποιο έντονες δραστηριότητες, θα σας πρότεινα να περιμένετε περισσότερο.

Ritu Chopra, MD: Η αύξηση του καρδιακού ρυθμού, της αρτηριακής πίεσης και η διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, που συνοδεύουν τις διάφορες δραστηριότητες, είναι επικίνδυνα τις δύο πρώτες εβδομάδες, μετά από τη χειρουργική επέμβαση.

Είμαι σίγουρος, ότι δεν θέλετε να ρισκάρετε ένα καλό αποτέλεσμα, με την ανυπομονησία σας.

Leo Lapuerta, MD: Η απόφαση μιας πλαστικής χειρουργικής επέμβασης, είναι μια σημαντική επένδυση χρόνου και συναισθημάτων, και φυσικά θα θέλετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι δύο μεγαλύτερες ανησυχίες, μετά από μια αύξηση μαστού, είναι το να ανοίξει η πληγή σας και να προκληθεί αιμορραγία, που μπορεί να είναι αποτελέσματα μιας σωματικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ.

Συμβουλεύω τους ασθενείς μου, ότι το ήπιο σεξ, αποφεύγοντας κινήσεις φυσικά, που επιτρέπουν την μετακίνηση των εμφυτευμάτων του μαστού, είναι δυνατό, σε 4 εβδομάδες μετά την επέμβαση, και μπορούν να επιστρέψουν σε πιο έντονες σωματικές δραστηριότητες, μέσα σε 6 εβδομάδες.

Περισσότερα για την αυξητική στήθους στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr

και στο εξειδικευμένο μας

www.breast-surgery.gr