Πόσο καιρό μετά την χειρουργική επέμβαση αύξησης στήθους, θα δω το τελικό του μέγεθος;

Ερώτηση:

Μόλις πριν ένα μήνα και κάτι μέρες, υποβλήθηκα σε χειρουργική επέμβαση αύξησης στήθους, και θα ήθελα να γνωρίζω αν θα αλλάξει μέγεθος. Δεν θέλω, να πάω να αγοράσω μια συλλογή από σουτιέν, αν πρόκειται να αλλάξει.

Vincent Marin, MD: Οι περισσότερες γυναίκες, θα δουν το τελικό του μέγεθος, περίπου 3 μήνες μετά την επέμβαση.

Ωστόσο, η μεταβολή, που θα δείτε κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο μηνών, θα είναι ελάχιστη. Μπορείτε να αγοράσετε ένα ή δύο σουτιέν τώρα, αλλά ψωνίστε τα περισσότερα μετά από 3 μήνες.

Richard P. Rand, MD, FACS: Προτείνω ένα ζευγάρι μεταβατικών σουτιέν, για τους πρώτους 2 μήνες.

Αργότερα, μπορείτε να ψωνίσετε ότι σουτιέν θέλετε, αφού θα γνωρίζετε το τελικό του μέγεθος.

Charles Virden, MD: Η μετεγχειρητική θέση του εμφυτεύματος, θα καθορίσει, το πόσο σύντομα θα αγοράσετε σουτιέν. Αν τα εμφυτεύματα σας τοποθετήθηκαν κάτω από το μυ, τότε, κατά συνέπεια, θα πέσουν στην τελική τους θέση σε περίπου 6-8 εβδομάδες.

 Αντιθέτως, τα εμφυτεύματα που τοποθετούνται ακριβώς πάνω από το μυ, θα είναι στην τελική τους θέση πολύ νωρίτερα, και θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα σουτιέν μέσα σε 3-4 εβδομάδες. Διασκεδάστε το και αναζητήστε το Le Mystere # 9 σουτιέν, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά, για την αυξητική στήθους.

Tom J. Pousti, MD, FACS: Έχετε αναρρώσει μόλις ένα μήνα από την χειρουργική σας επέμβαση, και όπως λέω και στους ασθενείς μου, καλό θα ήταν να περιμένετε, πριν αγοράσετε σουτιέν, γιατί από την εμπειρία μου, το μέγεθος μπορεί να αλλάξει ακόμη και 3-6 μήνες μετά την επέμβαση.

Μην αγοράσετε όλα τα σουτιέν σας ακόμα, περιμένετε μερικούς μήνες ακόμη.

Steven Wallach M.D: Δώστε στο στήθος σας χρόνο, και περιμένετε περίπου 3-4 μήνες, πριν από την αγορά σουτιέν.

 

   

Joseph Fata, MD : Μια γυναίκα, θα δει το τελικό μέγεθος του σουτιέν της, μετά την αύξηση του μαστού, όταν τα εμφυτεύματα στήθους, θα έχουν εγκατασταθεί στην τελική τους θέση.

Υπάρχει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ των ασθενών, αλλά σε γενικές γραμμές, αυτό θα συμβεί μέσα σε 2-4 μήνες, ενώ ο μέσος όρος είναι οι 3 μήνες.

Τότε είναι μια καλή στιγμή, για να αρχίσετε να αγοράζετε σουτιέν. Κατά την εμπειρία μου, τα εμφυτεύματα γέλης σιλικόνης, θα εγκατασταθούν λίγο πιο γρήγορα, από αυτά του φυσιολογικού ορού. Γι’ αυτό τον λόγο, η απάντηση για τις περισσότερες γυναίκες, με εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη, είναι οι 2 μήνες. Πριν πάτε σε ένα ξεφάντωμα αγορών, ζητήστε τη γνώμη του πλαστικού σας χειρούργου.

Darryl J. Blinski, MD : Πιστεύω, ότι οι 3 μήνες είναι ένα καλό χρονικό πλαίσιο, ώστε να δώσετε χρόνο για να υποχωρήσει το πρήξιμο, και να αρχίσετε να αγοράζετε ορισμένα σουτιέν.

Η ανάρρωση σας, που είναι μόλις ένα μήνα, δεν είναι ακόμα πλήρης.

Larry Fan, MD: Ένα μήνα μετά την αύξηση του μαστού, θα έχουν κλείσει πλήρως οι πληγές σας. Ωστόσο, τα εμφυτεύματα στήθους, δεν έχουν λάβει την τελική τους θέση. Θα πρότεινα, την αγορά μιας νέας συλλογής σουτιέν, δύο έως τρεις μήνες μετά την επέμβαση.

   

Περισσότερα για την αυξητική στήθους στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr

και στο εξειδικευμένο μας

www.breast-surgery.gr