Γιατί οι άνδρες υποκύπτουν στην Πλαστική Χειρουργική ; Ρωτήστε τις γυναίκες

Οι περισσότεροι άνδρες επιλέγουν την Πλαστική Χειρουργική, για να αναζωογονήσουν το βλέμμα τους και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στην δουλειά τους.

Ο εβδομήντα ετών αγρότης μήλων και αχλαδιών, Ralph Spencer, από την Pennsylvania, είναι ένας από τους κατ' εκτίμηση εκατομμύρια άνδρες στην Αμερική, που υποβλήθηκαν σε κάποιο είδος πλαστικής χειρουργικής επέμβασης το 2013. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδόν το 10% των πλαστικών χειρουργικών επεμβάσεων έχουν γίνει σε άνδρες, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία των Πλαστικών Χειρουργών.

Οι επεμβάσεις που επιλέγουν συχνότερα οι άνδρες, είναι η ρινοπλαστική, η πλαστική στα αυτιά,η βλεφαροπλαστική, το λίφτινγκ προσώπου, η μείωση του μαστού, και η λιποαναρρόφηση. Οι λόγοι, για τους οποίους αναζητούν την πλαστική χειρουργική, συμπεριλαμβανομένου και των μη χειρουργικών επεμβάσεων αναζωογόνησης και αντιγήρανσης, διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο Spencer αποφάσισε να υποβληθεί σε άνω και κάτω βλεφαροπλαστική, για πρακτικούς και αισθητικούς λόγους.

Είπε ότι παρατήρησε αλλαγές γύρω από τα μάτια του, όπως πεσμένα βλέφαρα και πρήξιμο, που τον απασχολούσαν. Ήθελε να δείχνει όσο καλύτερος γίνεται, για μια γυναίκα με την οποία ήταν σε σχέση. Ο οφθαλμίατρος, του είπε να είναι προσεκτικός, διότι οι αλλαγές αυτές, μπορούν να επηρεάσουν το εύρος της όρασης του.

Έτσι, άρχισε να σκέφτεται την ιδέα της πλαστικής χειρουργικής. Αρχικά, ήθελε ένα πλήρες λίφτινγκ, αλλά δεν ήθελε να αλλάξει ριζικά το πρόσωπό του, γι’ αυτό τον λόγο προτίμησε την βλεφαροπλαστική. Επειδή η έκθεση στον ήλιο, θα καθυστερούσε την επούλωση του δέρματος του μετά από την χειρουργική επέμβαση, ο Spencer την προγραμμάτισε για τέλος του χειμώνα.

Έτσι θα είναι σε θέση να παραμείνει σε εσωτερικό χώρο, και να ασχοληθεί με την γραφειοκρατία, την τήρηση των λογιστικών βιβλίων, και με όλα τα καθήκοντα γραφείου, που σχετίζονται με τη γεωργία. Μέχρι τη στιγμή που θα χρειαζόταν για να γυρίσει πίσω στα περιβόλια, θα είχε αναρρώσει από την επέμβαση. " Δεν γίνεται να αλλάξουμε το σώμα που μας δόθηκε, αλλά μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, για να το διατηρήσουμε ", δήλωσε ο Spencer, προσθέτοντας ότι πιστεύει, πως ο καθένας έχει την υποχρέωση να παρουσιάζει τον καλύτερο εαυτό του, διότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται γι’ αυτόν.

"Το έκανα, πήγε καλά και νιώθω καλά και με τον εαυτό μου", είπε. "Νομίζω ότι αυτή ήταν και η καθοριστική γραμμή. "

Πλαστική Χειρουργική: Τι σημαίνει για τους άνδρες;

Οι λόγοι, για τους οποίους ο Spencer προτίμησε την πλαστική χειρουργική, αντικατοπρίζουν τις αιτίες, που οδηγούν πολλούς άνδρες στο γραφείο μου, δήλωσε ο πλαστικός χειρουργός Bob Murphy, MD, αλλά και πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών.

 Η πίεση να είσαι σωματικά ελκυστικός για τον ερωτικό σου σύντροφο,αλλά και η ανταγωνιστική αγορά εργασίας, οδηγεί πολλούς άνδρες στο να εξετάσουν την πλαστική χειρουργική, είπε. Επιπλέον, η όλη έμφαση που δίνεται στην νεότητα έχει επεκταθεί τόσο, που οι άνδρες πλέον θέλουν να εμφανίζονται, όσο πιο νεανικοί γίνεται.

Την ίδια στιγμή, η πλαστική χειρουργική μπορεί να είναι πιο αναγκαία για τους άνδρες, διότι δεν έχουν την δυνατότητα να τροποποιήσουν την εμφάνισή τους, μέσα από το χώρο του μακιγιάζ και της κομμωτικής, όπως οι γυναίκες.

Εάν οι άνδρες την επιλέξουν, ένα από τα καθήκοντα ενός καλού πλαστικού χειρουργού, είναι να τους ενημερώσει για τις επιλογές τους, ώστε να αισθάνονται πιο άνετα με την επιθυμία τους, για μια αναζωογονημένη εμφάνιση, λέει ο Δρ Murphy. Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τους ασθενείς, είναι το να μην κατανοούν, το πόσο καιρό μπορεί να πάρει η ανάρρωσή τους.

Το να μη δίνεται στον εαυτό σας χρόνο για να επουλωθεί η επέμβαση έχει ως αποτέλεσμα τα αποτελέσματά σας να μην είναι αυτά που ελπίζατε, διότι απλά δεν δώσατε χρόνο για μια πλήρη επούλωση. "Ακολουθώ τον κανόνα του 6-6-6, " εξήγησε ο Murphy.

"Συνήθως, τις πρώτες έξι εβδομάδες μετά την επέμβαση, υπάρχουν φυσικές αλλαγές στο σώμα, διότι η χειρουργική επέμβαση σας αφήνει με μια πληγή, όπως ένα οίδημα, κάποιο αποχρωματισμό, και κάποιο σημάδι, αρκετά εμφανές. Κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι εβδομάδων, δηλαδή σε τρεις μήνες, το σώμα αρχίζει να ανακάμπτει, και στη συνέχεια, σε έξι μήνες δηλαδή, η ουλή είναι η επουλωμένη και μπορείτε να δείτε πλέον τα αποτελέσματά της ".

Botox : Μια απλή επιλογή για τους άνδρες

Ο Jack Fisher, MD, πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής και πλαστικός χειρουργός με έδρα το Nashville, Tenn, δήλωσε ότι το Botox προσφέρει μια επιλογή σχετικά χαμηλού κόστους,που απευθύνεται σε ορισμένους άνδρες. Αν και οι γυναίκες είναι σχετικά ανοιχτόμυαλες σχετικά με τις επεμβάσεις τους, οι άνδρες είναι απίστευτα μυστικοπαθείς,είπε ο Δρ Fisher.

Ως αποτέλεσμα,οι άνδρες επιλέγουν επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, που είναι λιγότερο προφανείς, και η ανάρρωσή τους μπορεί να προγραμματιστεί προσεκτικά. Μια περιστασιακή ένεση Botox για να διαγράψουν το πόδι της χήνας ή τις γραμμές του φρυδιού, για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι πιο ελκυστική για τους άνδρες, όπως είπε ο ίδιος, από ένα συνολικό λίφτινγκ και τη μακροπρόθεσμη ανάρρωσή του.

Πριν την απόφαση για πλαστική χειρουργική επέμβαση

Εάν είστε ένας άνθρωπος, που ενδιαφέρεται για την πλαστική χειρουργική, κάντε την έρευνά σας, συμβουλεύει ο Murphy. Πάρτε το χρόνο σας, δείτε τις επιλογές σας, και βρείτε τον κατάλληλο γιατρό και την ιατρική ομάδα για εσάς και τις ανάγκες σας. Θα πρέπει επίσης να κάνετε κάποια βαθιά έρευνα, για τον πλαστικό χειρουργό σας. Κοιτάξτε τις πιστοποιήσεις του, τον αριθμό παρόμοιων επεμβάσεων που έχει κάνει, και τις παραπομπές των ασθενών του.

Μη διστάσετε να ζητήσετε όλες αυτές τις πληροφορίες, διότι έτσι μόνο θα προσδιορίσετε, ποιος είναι ο καλύτερος πλαστικός χειρούργος για σας. Επίσης, αισθανθείτε ελεύθεροι και αρκετά γενναίοι, για να μιλήσετε με άλλους για τις εμπειρίες σας, και να πάρετε τις παραπομπές τους και τις ιδέες τους. Καλό θα ήταν να πάρετε κάποιον μαζί σας, στις αρχικές συναντήσεις.

Ο Fisher σημείωσε ότι οι άνδρες, περισσότερο από τις γυναίκες, έρχονται στις συναντήσεις με τη σύζυγο ή με κάποιο άλλο πρόσωπο, που το εμπιστεύονται για την υποστήριξη και τη διορατικότητά τους. Ακόμα, σκεφτείτε πολύ το κόστος. Μια καλής ποιότητας πλαστική χειρουργική επέμβαση, είναι σχεδόν απίθανο να καλυφθεί από ένα σχέδιο ασφάλισης υγείας, πράγμα που σημαίνει,ότι οι άνδρες θα πληρώσουν το πλήρες κόστος των επεμβάσεων της πλαστικής χειρουργικής, από την τσέπη τους.

Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα και την αγορά, γι’ αυτό τον λόγο πάρτε τον χρόνο σας πριν κατασταλάξετε κάπου. Τη στιγμή που θα αρχίσετε να μιλάτε με τον γιατρό της επιλογής σας, θα διαπιστώσετε ότι οι επιλογές χαμηλότερου κόστους, όπως το Botox, μπορούν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα με αυτές του υψηλότερου.

Τέλος, ότι και αν επιλέξετε, σκεφτείτε τις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, ως επένδυση.

Περισσότερα για τις πλαστικές επεμβάσεις στους άνδρες στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr