Υπάρχουν κίνδυνοι ή οι αρνητικές επιπτώσεις από τις ενέσεις λίπους;

Έχω προγραμματιστεί για βλεφαροπλαστική, καθώς και για ενέσεις λίπους. Έχω περίσσιο δέρμα κάτω από τα μάτια μου, καθώς και πρήξιμο. Γι’ αυτό τον λόγο ο πλαστικός χειρουργός μου, σχεδιάζει να επανατοποθετήσει το περίσσιο λίπος, κάτω από τα μάτια μου και να το μετατοπίσει στις περιοχές που χρειάζεται, ώστε να εξομαλυνθούν , όπως στην περιοχή της κοίλης επιφάνειας κάτω από τα μάτια, αλλά και σε άλλες περιοχές, για να τα σηκώσει λίγο.

Σχεδιάζει επίσης, να προσθέσει μια μικρή ποσότητα λίπους στην άνω περιοχή, για να διορθώσει τα κενά που υπάρχουν. Αυτό θεωρείται κάτι κοινό; Υπάρχουν κίνδυνοι αρνητικών επιπτώσεων, σε αυτές τις επεμβάσεις;

Gary R Culbertson, MD, FACS: Το καλύτερο θα ήταν να είχα φωτογραφίες σας. Παρόλα αυτά, η περιγραφή σας χρήζει την βοήθεια της Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου. Μια επέμβαση, πάντα έχει τους κινδύνους της.

Σας προτείνω, να αντιμετωπίσετε τις ανησυχίες σας με τον χειρουργό σας, πολύ πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία, της χειρουργική σας επέμβαση.

Robert T. Buchanan, M.D: Η επανατοποθέτηση και η προσθήκη λίπους, είναι κάτι που συναντάμε συχνά, στην κάτω βλεφαροπλαστική.

 Εάν έχετε κενά, είναι λογικό να σας προσθέσει λίπος την ίδια στιγμή. Οι κίνδυνοι που υπάρχουν είναι ελάχιστοι, αλλά μπορεί να χρειαστεί, να προσθέσετε λίγο λίπος αργότερα, αν δεν έχετε τη διόρθωση, που περιμένατε.

Jeffrey M. Darrow, M.D., FACS: Η διατήρηση και η πρόσθεση όγκου, δίνει στο περίγραμμα του προσώπου και στην περιοχή των ματιών, μια νεανική εμφάνιση.

Η επανατοποθέτηση λίπους στα κάτω βλέφαρα, βοηθά στην επανόρθωση της περιοχής κάτω από τα μάτια,  και μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Οι ενέσεις έχουν λάβει μεγάλη προσοχή, από τα μέσα ενημέρωσης, και φυσικά υπάρχει μια μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία, πάνω σε αυτές.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό το λίπος δεν διαρκεί για πάντα, διότι απορροφάται από τον οργανισμό. Γι’ αυτό τον λόγο είναι απρόβλεπτο, το πόσος όγκος μπορεί να διατηρηθεί, στην περιοχή που επιθυμείτε. Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί να χρειάζονται επιπλέον επεμβάσεις, για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Herluf G. Lund, M.D: Έχουμε μάθει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια, για το πώς η γήρανση αλλάζει την ανατομία του προσώπου, και αυτή η γνώση έχει αλλάξει τον τρόπο, που οι πλαστικοί χειρουργοί, προσεγγίζουν τις επεμβάσεις αντιγήρανσης.

 Παλαιότερα πιστεύαμε, ότι το να αφαιρέσεις το έξτρα δέρμα ,μπορούσε να διορθώσει τα πάντα. Ευτυχώς πλέον, έχουμε περισσότερες επιλογές.  Καθώς μεγαλώνουμε, χάνουμε όγκο σε ορισμένες περιοχές του προσώπου μας, και χωρίς την αντικατάσταση του , οι αλλαγές που γίνονται στο πρόσωπο μας, είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.

Οι μεταφορές λίπους  έχουν γίνει αρκετά κοινές , αλλά όπως και με κάθε χειρουργική επέμβαση , έχει και αυτή τους κίνδυνους της.

 Κάποιο ποσοστό του μεταφερόμενου λίπους, δεν μπορεί να επιβιώσει και συχνά απαιτείται μια δεύτερη επέμβαση, για να προσθέσετε περισσότερο όγκο.

Η επέμβαση αυτή έχει βελτιωθεί σημαντικά, και οι κίνδυνοι και οι επιπλοκές της, έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό, αν γίνει από κάποιον έμπειρο πλαστικό χειρουργό. Σας συνιστώ, να θέσετε όλες τις ερωτήσεις σας στον χειρουργό σας, πριν προχωρήσετε με αυτή την επέμβαση.

Περισσότερα για τα ενέσιμα υλικά στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr