Τα άτομα με διαταραχή δυσμορφίας σώματος θα πρέπει να αποκλειστούν από την πλαστική χειρουργική;

Μια νέα ψυχογενής διαταραχή λαμβάνει μέρος στους απαιτητικούς ρυθμούς της σημερινής εποχής, η ονομαζόμενη “διαταραχή δυσμορφίας σώματος”.

Η διαταραχή αυτή, κατά την οποία ο ασθενής ασχολείται υπερβολικά με την εικόνα του, πιστεύοντας ότι η πλαστική χειρουργική μπορεί να του λύσει ως δια μαγείας όλα του τα προβλήματα, παρατηρείται όλο και πιο συχνά, ειδικά στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής.

Είναι σωστό όμως, να τους αποκλείσουμε από αυτό τον χώρο; Μια γυναίκα, που υποφέρει από αυτή την ασθένεια μας δίνει την απάντηση, στο Forum Body Dysmorphic Disorder.

Η ίδια πιστεύει, ότι δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε ,όλους τους ασθενείς με διαταραχή δυσμορφίας του σώματος, καθώς υπάρχουν διάφορα επίπεδα αυτής της διαταραχής. “Πιστεύω ότι είναι μια πολύ παρεξηγημένη ασθένεια,” αναφέρει η ίδια.

Έχοντας προσωπική εμπειρία με αυτή τη διαταραχή, παρόλο που εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια, είχε όχι μόνο κακές, αλλά και καλές εμπειρίες της αισθητικής χειρουργικής.” Είμαι πάντα στη διάθεσή σας για να μιλήσω για τις εμπειρίες μου, και όπως γνωρίζετε προσφέρω τόσο κερδοσκοπικές όσο και μη ιδιωτικές υπηρεσίες παροχής συμβουλών”.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο Blog της : http://www.dysmorphicconfessions.blogspot.co.uk/.

Περισσότερα για τις σημερινές δυνατότητες της πλαστικής χειρουργικής στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr