Γιατρός εμφανίζεται ως πωλητής των σημειώσεων των πλαστικών χειρουργικών επεμβάσεων της Marilyn Monroe

Ένας πλαστικός χειρουργός,από την δυτική Καλιφόρνια, δήλωσε ότι βρίσκεται πίσω από τη δημοπρασία των σημειώσεων του γιατρού, που δείχνει ότι ηθοποιός Marilyn Monroe, είχε υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική επέμβαση, και θα δωρίσει τα έσοδα, για να βοηθήσει τους Αμερικανούς Βετεράνους, με την ιατρική τους έρευνα.

Ο Norman Leaf, ο οποίος προηγουμένως είχε ζητήσει ανωνυμία, δήλωσε στο Reuters, ότι το ενδιαφέρον για την δημοπρασία και τις ακτινογραφίες, τον ανάγκασε να εμφανιστεί.

Οι σημειώσεις και οι ακτινογραφίες αυτές, παρουσιάζουν ένα μέρος του ιατρικού ιστορικού του σύμβολο του σεξ του Hollywood, κατά το 1950-1962 και αναμένεται να πουληθούν περίπου $ 15.000- $ 30.000. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί 9 Νοεμβρίου από τις δημοπρασίες Julien, στο Beverly Hills, στην Καλιφόρνια, σε ένα μέρος δημοπρασιών.


Οι σημειώσεις γράφτηκαν από τον πλαστικό χειρουργό Michael Gurdin και επιβεβαιώνουν τις εικασίες, ότι Monroe, ένα πρότυπο ομορφιάς της μεγάλης οθόνης στη δεκαετία του 1950, ενέδωσε στην πλαστική χειρουργική. " Είχε βάλει εμφύτευμα στο πηγούνι, το οποίο ήταν φτιαγμένο από χόνδρο βοδιού, " αναφέρει σχετικά με την αισθητική επέμβαση της Μονρόε το 1950.

“Δεν υπήρχαν εμφυτεύματα σιλικόνης στο πηγούνι,εκείνες τις ημέρες.” Οι μεγαλύτερες ταινίες της Monroe, όπως το "How to Marry a Millionaire," (1953), το "The Seven Year Itch"(1955) και το "Some Like It Hot,"(1959), όλες γυρίστηκαν μετά το 1950. Στην ταινία "Gentlemen Prefer Blondes", υποστηρίζουν ότι διόρθωσε την κορυφή της μύτης της. Οι σημειώσεις του Gurdin δείχνουν,ότι Monroe τον επισκέφθηκε το 1958, διαμαρτυρόμενη για μια δυσμορφία στο πηγούνι της, και παρατήρησε ότι το εμφύτευμα είχε διαλυθεί.

Όπως συμβαίνει συνήθως με το πέρασμα των χρόνων, απορροφήθηκε. 7 Ιουνίου του 1962, η Monroe είδε τον Gurdin,για να βγάλει ακτ ινογραφίες μετά από ένα σοβαρό πέσιμο στο κρεβάτι της αργά την νύχτα, δύο μήνες δηλαδή πριν η ηθοποιός πεθάνει, σε ηλικία 36 ετών από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.

Ο Leaf, ο οποίος ξεκίνησε μια ιατρική συνεργασία στο Μπέβερλι Χιλς με τον Gurdin το 1975, είπε ότι δεν γνώριζε ότι είχε στην κατοχή του τα αρχεία, μέχρι πριν από 20 χρόνια, όταν ανακάλυψε παλαιά αρχεία του Gurdin, που ήταν κρυμμένα σε έναν χώρο αποθήκευσης. "Έχω φυλάξει τα αρχεία και τις ακτινογραφίες της Monroe σε ασφαλές σημείο," αναφέρει ο ίδιος.

 Οι εισπράξεις από την πώληση, θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Ανακατασκευής Πολεμιστών της Αμερικής, το οποίο βοηθά τους αμερικανούς βετεράνους να λαμβάνουν δωρεάν χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης, για τους τραυματισμούς τους που δεν καλύπτονται από την κυβέρνηση, δήλωσε Leaf, ο οποίος είναι και ιατρικός διευθυντής του ιδρύματος.

 "Νομίζω ότι είναι η τέλεια σύνδεση, επειδή η Marilyn στη δεκαετία του 1950 διασκέδασε τα στρατεύματα στην Κορέα, έτσι αυτό είναι μια ευκαιρία για εκείνη, να βοηθήσει τα στρατεύματα ξανά ".

Ο Leaf δημοσίευσε τα απομνημονεύματα του, "Are Those Real? True Tales of Plastic Surgery from Beverly Hills," το 2010, στα οποία αναφέρεται λεπτομερώς στις σημειώσεις του Gurdin για την Monroe.
Περισσότερα για τις σύγχρονες δυνατότητες της πλαστικής χειρουργικής στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr