"Ανώδυνη Κοιλιοπλαστική: Υπάρχει τέτοια επέμβαση;

Ερώτηση:
Μέχρι στιγμής έχω δει δυο κριτικές από πλαστικούς χειρουργούς, σχετικά με την κοιλιοπλαστική και με την ανόρθωση και αύξηση του μαστού.

 Η πρώτη υποστηρίζει, ότι όλοι οι ασθενείς χρειάζονται μια λιποαναρρόφηση, στην κοιλιά, στους γοφούς, και στο εφήβαιο.

Ενώ μια άλλη, ότι δεν χρειάζονται την λιποαναρρόφηση σε όλα αυτά τα σημεία, παρά μόνο μια χειρουργική σύσφιξη, του κάτω μέρους του σώματός. Υπάρχει και μια τρίτη, την οποία δεν έχω μελετήσει ακόμα, που διαφημίζει μια ανώδυνη κοιλιοπλαστική λέγοντας, ότι οι ασθενείς λαμβάνουν μόνο μερικά Tylenol για μια-δυο μέρες.

Είναι ρεαλιστικό το να μην υπάρχει πόνος; Δεν μπορώ να βρω καμία πληροφορία για κάποια ανώδυνη κοιλιοπλαστική, οπότε δεν ξέρω αν θα πρέπει να ασχοληθώ με αυτή την κριτική. Θα ήμουν ευγνώμων, αν μου δίνατε τις απόψεις σας, σχετικά με αυτό το θέμα.

Peter, Aldea
Memphis Plastic Surgeon:

Κάθε πλαστικός χειρουργός θα έδινε τα πάντα, αν θα μπορούσε να εξαλείψει τον πόνο, μετά από μια κοιλιοπλαστική. Δυστυχώς, αυτό είναι κάτι το αδύνατο. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι, για να μειωθεί σημαντικά ο πόνος μετά από μια χειρουργική επέμβαση, δεν υπάρχει καμία εντελώς ανώδυνη ανάρρωση.

Ένας γιατρός που διαφημίζει κάτι τέτοιο, φυσικά ψεύδεται και θα πρέπει να τον αποφύγετε με κάθε κόστος. Αν λέει ένα ψέμα αυτού του μεγέθους, γιατί περιμένετε, ότι θα είναι ειλικρινής για οτιδήποτε άλλο, όπως τα προσόντα του, την αποστείρωση των εργαλείων του, την μετεγχειρητική φροντίδα του και άλλα.

 Μείνετε μακριά! Νιώθω άβολα με ένα πλαστικό χειρουργό, ο οποίος δηλώνει ότι πάντα χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική. Όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί, έχουν εκπαιδευτεί έτσι ώστε,να είναι ευέλικτοι και να μπορούν να αλλάζουν τις τεχνικές τους, ανάλογα με τις ανάγκες των ασθενών τους. Σπάνια χρησιμοποιούμε κάποια συνέχεια, διότι κάθε ασθενής είναι ένα άτομο με ξεχωριστές ανάγκες. Αυτό κάνει, ένας καλός χειρουργός.

 Καλύτερα να δείτε μερικούς ακόμα, και να τους επιλέξετε, από την ιστοσελίδα των μελών της "The American Society of Plastic Surgeons". Έχω σοβαρές αμφιβολίες, ότι ο συγκεκριμένος είναι μέλος της ASPS.

John Di Saia MD
Orange Plastic Surgeon:

Είμαι μεγάλος οπαδός, της τοποθέτησης αντλίας κατά τη διάρκεια μιας κοιλιοπλαστικής, ώστε να μειωθεί σημαντικά ο πόνος.

Ο καθένας, που θα κάνει μια σύσφιξη μυών, φυσικά και θα νιώσει κάποιον πόνο μετεγχειρητικά. Μια αποκατάσταση σύσφιξης μυών, είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη μιας κοιλιοπλαστικής, για τους περισσότερους ασθενείς.

Δεν πιστεύω σε μια ανώδυνη κοιλιοπλαστική, και είμαι επιφυλακτικός με τους γιατρούς, που την υποστηρίζουν.

Darryl J. Blinski, MD
Miami Plastic Surgeon

Κατ 'αρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ, που μελετήσατε τρεις κριτικές. Ίσως, όμως να χρειαστείτε να μελετήσετε παραπάνω.

Δεύτερον, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, όπως μια ανώδυνη κοιλιοπλαστική. Να είστε επιφυλακτική με τέτοιες διαφημίσεις.

Armando Soto, MD
Orlando Plastic Surgeon

Ενώ υπάρχουν πολλά πράγματα, που μπορούν να γίνουν για την ελαχιστοποίηση του πόνου, μετά από μια πλαστική χειρουργική επέμβαση, η κοιλιοπλαστική, είναι μια επέμβαση, που σχετίζεται κατά κύριο λόγο, με τη μεγαλύτερη δυσφορία ανάρρωσης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών,αισθάνονται ότι είναι μια αξιόλογη επέμβαση για την εμφάνισή τους (δείτε το πριν και το μετά για να καταλάβετε γιατί), αλλά οι περισσότεροι, θα σας πουν ότι δεν γινόταν χωρίς την ύπαρξη πόνου. Θα ήθελα, επίσης, να είστε ιδιαίτερα προσεκτική, με τέτοιου είδους ισχυρισμούς.

Νομίζω είναι τελείως ανεύθυνοι, και αποτελούν παραβίαση του κώδικα ηθικής της κοινωνίας μας.

Arthur Cambeiro, MD
Las Vegas Plastic Surgeon:

 Δεν βλέπω πώς μια ανώδυνη κοιλιοπλαστική, θα μπορούσε να είναι δυνατό να υπάρξει. Υπάρχει πάντα κάποιο είδος πόνου ή δυσφορίας, με οποιοδήποτε τύπο χειρουργικής επέμβασης.

Μια αντλία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην μείωση του πόνου και της δυσφορίας, αλλά ποτέ δεν είναι ανώδυνη.

Καλό θα ήταν, να αναζητήσετε έναν επικυρωμένο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος μπορεί να συζητήσει μαζί σας όλους τους κινδύνους, τα οφέλη και τις εναλλακτικές λύσεις σχετικά με την επέμβαση.

Lisa L. Sowder, MD
Seattle Plastic Surgeon:

Δεν υπάρχει ανώδυνη κοιλιοπλαστική, ακόμη και με την χρήση αντλίας. Πραγματικά όμως, θα θέλατε να είναι ανώδυνη;

Αν δεν αισθάνεστε δυσφορία, τότε θα είστε πιο ενεργητική, αυξάνοντας τον κίνδυνο για να ανοίξουν τα ράμματα και το να υπάρξει αιμορραγία και υγρά. Γι αυτό τον λόγο, χρησιμοποιώ σπάνια τις αντλίες.

Η κοιλιοπλαστική, είναι μια μεγάλη επέμβαση και πραγματικά χρειάζεται τον χρόνο της. Συνδέω την κάτω επιφάνεια της κοιλιάς με το βαθύτερο στρώμα, ώστε να κλείσει το κενό μεταξύ των δύο επιφανειών, και επίσης για να αποτρέψω τους ασθενείς από την ευελιξία κινήσεων, μετά από την χειρουργική επέμβαση.

Αν δεν το κάνω, θα αισθανθούν τα ράμματα να ανοίγουν, και αυτό πιστέψτε με πονάει. Όταν χρησιμοποιούσα τις αντλίες και δεν έκανα την τοποθέτηση αυτών των ραμμάτων, η συλλογή του μετεγχειρητικού υγρού ήταν σε πολύ, πολύ υψηλά επίπεδα.

Τώρα είναι σχεδόν σε μηδενικά. Οι ασθενείς μου κρατάνε τον κορμό τους "ήσυχο", ενώ θεραπεύονται, και έτσι δεν κάνουν κακό στον εαυτό τους. Τους παρέχω άφθονα μυοχαλαρωτικά, αλλά αν είναι υπερδραστήριοι, θα έχουν ενοχλήσει

Lavinia Chong, MD
Orange County Plastic Surgeon

Οι γιατροί, είναι υποχρεωμένοι να είναι ειλικρινείς, σχετικά με τους κινδύνους, τα οφέλη, τις επιπλοκές και την ανάρρωση της επέμβασης.

Ενώ ένα μεγάλο μέρος του πόνου, μπορεί να ελεγχθεί με αντλίες, οι οποίες παραμένουν για περίπου 5-7 ημέρες, μαζί με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, η αλήθεια είναι ότι όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις, έχουν κάποια ενόχληση.

Οι ασθενείς αυτοί,ως επί το πλείστον, έχουν εξαιρετικά κίνητρα και ανέχονται τον πόνο. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να εξαπατηθούν και να σκεφτούν, ότι ανάρρωσή τους θα είναι εύκολη.

John LoMonaco, MD
Houston Plastic Surgeon:

 Νομίζω ότι όλοι εδώ συμφωνούν, ότι μια ανώδυνη κοιλιοπλαστική, είναι μύθος. Όπως και για την λιποαναρρόφηση.

Θεωρώ ότι είναι περίεργο το γεγονός, ότι είναι μια σωστή επιλογή, για όλους τους ασθενείς.

Η λιποαναρρόφηση γίνεται μόνο, όταν υπάρχουν περιοχές περίσσιου λίπους.

Otto Joseph Placik, MD
Chicago Plastic Surgeon

Η καλύτερη επιλογή σας, είναι να βρείτε αυτούς τους ασθενείς της ανώδυνης κοιλιοπλαστικής, και να πάρετε τη δική τους γνώμη.

Προσωπικά αμφιβάλλω, ότι μια πραγματικά αποτελεσματική κοιλιοπλαστική μπορεί να είναι ανώδυνη, ειδικά αν υπάρξει και σύσφιξη μυών.

Richard P. Rand, MD, FACS
Seattle Plastic Surgeon:

Ενώ είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που περιγράφετε, σίγουρα δεν θα επέλεγα τον συγκεκριμένο γιατρό, διότι απλά δεν είναι ειλικρινής, ούτε και εκείνον που κάνει λιποαναρρόφιση σε κάθε κοιλιοπλαστική, διότι προφανώς δεν είναι πάντα απαραίτητη.

Robert T. Buchanan, MD
Highlands Plastic Surgeon

Δυστυχώς όλες οι κοιλιοπλαστικές συνδέονται με τον πόνο, παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι για να μειωθεί. Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στα χάπια μείωσης πόνου, τα Tylenol ή παρόμοια 2-4 ημέρες.

Η κοιλιοπλαστική δεν σχετίζετε απαραίτητα με την λιποαναρρόφηση, αλλά οι περισσότεροι ίσως την χρειαστούν. Συζητήστε τις επιθυμίες με έναν πιστοποιημένο χειρούργο, ο οποίος θα απαντήσει με ευχαρίστηση στις ερωτήσεις σας, και θα αισθάνεστε άνετα.

Richard Baxter, MD
Seattle Plastic Surgeon:

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα, που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την δυσφορία μετά από την κοιλιοπλαστική, όπως μια αντλία, η οποία εμποτίζει σιγά με μυοχαλαρωτικά φαρμάκα τον οργανισμό σας, για λίγες ημέρες μετά την επέμβαση.

Αλλά εάν χρειάζεστε και την σύσφιξη μυών, που είναι πολύ κοινό σε μια κοιλιοπλαστική, τότε δεν υπάρχει κανένας τρόπος, να αποφύγετε έστω κάποια ενόχληση. Εάν δεν είναι απαραίτητη, η ανάρρωσή σας θα είναι εύκολη. Θυμηθείτε, ότι δεν υπάρχουν αποτελεσματικές επεμβάσεις, χωρίς θυσίες.

Evan Sorokin, MD
Cherry Hill Plastic Surgeon

Θα ήμουν ιδιαίτερα υποψιασμένος από την αρχή, σχετικά με την διαφήμιση μιας ανώδυνης κοιλιοπλαστικής. Μια αληθινή κοιλιοπλαστική, που περιλαμβάνει, την αφαίρεση του επιπλέον δέρματος, την επανατοποθέτηση του ομφαλού και τη σύσφιξη μυών, είναι λογικό να είναι επώδυνη.

Γι αυτό είναι λογικό, να απαιτείται κάποια ιατρική συνταγογράφηση, για την μείωση του πόνου, την οποία θα πρέπει να την ακολουθήσετε, για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Ακόμη και με τη χρήση της αντλίας, η επέμβαση εξακολουθεί να συνδέεται με μια δύσκολη ανάρρωση. Μια ανώδυνη κοιλιοπλαστική, ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή.

 

Διαβάστε περισσότερα για την κοιλιοπλαστική στο εξειδικευμένο μας web site: www.tummy-tuck.gr

 

 

και στο κεντρικό μας web site:

www.kapositas.gr