10 πράγματα που ο πλαστικός χειρουργός σας δεν θα σας πει.

 Tι πρέπει να γνωρίζετε πριν από μια επέμβαση

1. "Έχω εκπαιδευτεί ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο για να μάθω αυτή την επέμβαση".

Οδοντίατροι, γυναικολόγοι, ανεκπαίδευτοι ιατρικοί τεχνικοί, φαίνεται ότι όλοι πλέον σας προσφέρουν αντιγηραντικές θεραπείες αυτές τις μέρες.

Δεν είναι περίεργο, αφού οι αισθητικές θεραπείες είναι μια πολύ προσοδοφόρα επιχείρηση, με 11 δισεκατομμύρια δολάρια να έχουν δαπανηθεί ( σε 14,6 εκατ. διαδικασίες ) στις ΗΠΑ το 2012, σημειώνοντας αύξηση 5,5 % από το 2011, σύμφωνα με την Αμερικανική εταιρία των Πλαστικών Χειρουργών.

Η αισθητική βιομηχανία είναι ελκυστική όχι μόνο στους γιατρούς, που ελπίζουν να αντισταθμίσουν το κόστος των υψηλότερων ασφαλίστρων για αμέλεια και των χαμηλότερων για αποζημιώσεις από φορείς ασφάλισης, αλλά και στις λεγόμενες ιατρικές ιαματικές πηγές, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν κανένα γιατρό στο χώρο του ξενοδοχείου, όταν χορηγούνε τις θεραπείες σε εσάς.

Παραδοσιακά, οι γιατροί που προέρχονται από τις μόλις τέσσερις ιατρικές ειδικότητες, πλαστική χειρουργική, δερματολογία, ωτορινολαρυγγολογία και την οφθαλμολογία, μπορούν να χειρίζονται το μεγαλύτερο μέρος των αισθητικών θεραπειών, από τις ελάχιστα επεμβατικές αισθητικές θεραπείες όπως η τοξίνη botulinum ( που πωλείται με την επωνυμία Botox ) μέχρι τις πιο περίπλοκες, όπως το λίφτινγκ προσώπου. Εκείνοι είναι απόλυτα φυσικό να τις προσφέρουν, αφού έχουν περάσει χρόνια σε προγράμματα κατάρτισης, εξασκώντας τις ιατρικές τους ικανότητες.

Σε αντίθεση με εκείνους, που ελπίζουν να τις μάθουν μέσα σε σεμινάρια του σαββατοκύριακου, που προσφέρονται από τη Διεθνή Εταιρεία Κοσμητικής Γυναικολογίας, μια οργάνωση, που προωθεί την πλαστική χειρουργική ως μια επέκταση της γυναικολογίας, αφού είναι δύο ειδικότητες, που συνδέονται κατά κύριο λόγο με το γυναικείο φύλο. Ο Δρ Marco A. Pelosi III, ένας αισθητικός γυναικολόγος και ιδρυτής του συλλόγου, δηλώνει ότι οι δεξιότητες και οι γνώσεις, που απαιτούνται για να κατανοήσουν τις μεθόδους τις πλαστικής χειρουργικής, είναι εύκολα κατανοητές και μαθαίνονται γρήγορα, αφού τα απαιτούμενα προσόντα είναι κοινά, για όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Πράγματι, μια λιγότερο επίσημη εκπαίδευση, δεν σημαίνει απαραίτητα και μειωμένη επάρκεια. Οι ειδικοί παροτρύνουν τους ασθενείς, να αναζητούν γιατρούς με μεγάλη εμπειρία, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να αντισταθμίσει την βραχύτερη εκπαίδευση. Ωστόσο, κάποιοι ειδικοί ανησυχούν, ότι είναι δύσκολο για τους ασθενείς να διακρίνουν μεταξύ μιας διαφημιστικής εκστρατείας και της ποιότητας : “Δυστυχώς, αυτή είναι μια βιομηχανία, όπου η πιο δημιουργική και δυναμική διαφήμιση, προσελκύει τους ασθενείς, συνήθως σε κάποιους με την μικρότερη εμπειρία"δήλωσε ο David B. Sarwer, ένας καθηγητής ψυχολογίας στη Σχολή Perelman, στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας.

2."Ταλαιπωρία; Περισσότερο κάτι σαν ανυπόφορος πόνος".

Πριν η Kim Gregson, μια 49 χρονών γυναίκα, υποβληθεί σε μια κοιλιοπλαστική και μια λιποαναρρόφηση αρκετά χρόνια πριν, ο γιατρός της είπε ότι θα αντιμετωπίσει κάποια"ενόχληση"μετά την επέμβαση.

Στην πραγματικότητα ήταν ο πιο έντονος πόνος που είχε βιώσει ποτέ, λέει η Gregson, μια επαγγελματίας από το Madison, στο Wis.

Ενώ η ίδια δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένη με τα αποτελέσματά της, τρία χρόνια αργότερα, εξακολουθεί να ανατριχιάζει, σκεπτόμενη την ανάρρωσή της. Παρά τις τακτικές δόσεις δύο συνταγογραφούμενων παυσίπονων, ήταν δυστυχισμένη, όπως λέει.

Το αίμα έρεε από τους δύο προσωρινούς σωλήνες, που κρεμόταν από την τομή στους γοφούς της. Μετά από την υποχώρηση του περισσότερου πόνου, άρχισε το πρήξιμο, το οποίο ο γιατρός της το ανέφερε ως"ήπιο". Αντ 'αυτού, είχε μια τεράστια διόγκωση που διήρκεσε επτά μήνες. Φυσικά είχε ξεχάσει τα στενά τζιν, αφού δεν χωρούσε καν στο κανονικό της νούμερο.

Ακόμα μετά την χειρουργική της επέμβαση, φορούσε το μετεγχειρητικό παντελόνι, για περισσότερο από δύο μήνες. Η Gregson είχε ζητήσει δύο εβδομάδες άδεια από την δουλειά της, αφού έτσι της είχε συστήσει ο γιατρός της, αλλά κατέληξε να πάρει περισσότερο από τρεις, επιστρέφοντας στο χώρο εργασίας της πρησμένη.

Υπάρχει μια γενική αντίληψη στην κοινωνία ότι η πλαστική χειρουργική δεν είναι μια κανονική χειρουργική επέμβαση, δεδομένου ότι είναι αλληλένδετα συνδεδεμένη με την αισθητική, λέει ο Δρ Robert X. Murphy ο νεώτερος, πρόεδρος της Αμερικανικής εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής και ένας εν ενεργεία πλαστικός χειρουργός στο Lehigh Valley Δίκτυο Υγείας στη Βηθλεέμ.

Οι πλαστικοί χειρουργοί, θα πρέπει να τονίσουν στις προ-εγχειρητικές συζητήσεις, ότι αυτή είναι μια πραγματική επέμβαση. Ο ίδιος χρησιμοποιεί διαγράμματα για να ενισχύσει αυτό το μήνυμα, που δείχνουν το πόσο πολύ το σώμα επηρεάζεται από αυτές τις επεμβάσεις. Για παράδειγμα, μερικοί ασθενείς εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν, ότι κατά τη διάρκεια μιας κοιλιοπλαστικής, ο χειρούργος τους δουλεύει μέχρι το ηβικό οστό τους.

Ο Δρ Jack Fisher, πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής και ένας εν ενεργεία πλαστικός χειρουργός στο Νάσβιλ, λέει ότι υπάρχει μια « συνέχεια της ανάρρωσης» με τις πλαστικές επεμβάσεις, και ότι μερικοί ασθενείς πέφτουν από το ένα άκρο ή στο άλλο. Μια κοιλιοπλαστική μπορεί να προκαλέσει από τις χειρότερες δυσφορίες, από ότι οποιασδήποτε άλλη επέμβαση, δεδομένου ότι συνήθως περιλαμβάνει μεγάλες τομές και μια εκτεταμένη σύσφιξη των μυών.

 Δυσκολότερη είναι αυτή, που έγινε λόγω μιας ακραίας απώλειας βάρους και περίσσειας ποσότητας δέρματος, όπως μετά από έναν τοκετό. Ο Gregson είχε υποβληθεί ο ίδιος, σε μια τέτοια χειρουργική επέμβαση, ώστε να απαλλαχτεί από την περίσσεια ποσότητα του δέρματος του, αφού έχει χάσει 60 κιλά. Διαβάστε περισσότερα για την πλαστική κοιλίας στο www.tummy-tuck.gr

3. "Οι ευκαιρίες μπορούν να σας επιβαρύνουν".

Με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης να μοιράζουν τις επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής με εκπτώσεις σαν καραμέλες, είναι εύκολο να παρασυρθείτε. Όμως αυτές οι ευκαιρίες, από υλικά πληρώσεως για το πρόσωπο μέχρι τα λίφτινγκ προσώπου, δεν είναι ισοδύναμες με τις κανονικές, ανεξάρτητα από τον ιατρό που θα σας αναλάβει.

Οι περισσότεροι συνιστούν προσοχή σε αυτούς. “ Δεν υπάρχουν δύο χειρουργοί, που να έχουν το ίδιο ζευγάρι χέρια, την ίδια εμπειρία και την ίδια γνώση, που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις,"λέει ο Δρ Foad Nahai, εκδότης της Αισθητικής Χειρουργικής Εφημερίδας, ένα παράρτημα της Αμερικανικής Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, και ένας πλαστικός χειρουργός στην Ατλάντα.

 Οι επιπλοκές από μια κακότεχνη μέθοδο, μπορεί να κυμαίνονται από τα αισθητικά αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα μια ψυχρή έκφραση του προσώπου, μέχρι τον θάνατο, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ασθενείς έχουν πεθάνει από μολύνσεις και άλλες αιτίες μετά από μια χειρουργική επέμβαση, λόγο κάποιου ανειδίκευτου γιατρού. Οι ασθενείς, θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί, σχετικά με τις επεμβάσεις του εξωτερικού, λένε οι εμπειρογνώμονες. Ενώ μια κοιλιοπλαστική σε μια αναπτυσσόμενη χώρα θα σας κοστίσει περίπου $ 3.000, το μισό δηλαδή από ότι κοστίζει εδώ, οι εξοικονομήσεις σας μπορούν εύκολα να χαθούν, με την ύπαρξη επιπλοκών.

Ο Δρ Eric Swanson, ένας πλαστικός χειρουργός από το Kansas City, λέει ότι θεραπεύει ασθενείς, που είχαν λιγότερο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις στο εξωτερικό. Στην περίπτωση μιας κοιλιοπλαστικής, μπορεί να χρειαστεί να διορθώσετε την ουλή στον αφαλό ή ακόμα και να ξανακάνετε όλη την επέμβαση. Υπάρχει μια αφθονία ειδικευμένων χειρουργών στο εξωτερικό, λέει ο Swanson, που πράγματι πέρασε μέρος των σπουδών του στην Πόλη του Μεξικού, αλλά σε επίπεδο δεξιοτήτων οι κανονισμοί μπορεί να είναι πολύ πιο χαλαροί. «Δεν είναι σαν να αγοράζετε μια φθηνή κρουαζιέρα, αλλά ένα παιχνίδι με τη ζωή σας,"λέει ο Swanson.

4. "Μακροπρόθεσμα αποτελέσματα; Ψάξτε το καλύτερα".

Περισσότερο από άλλους ειδικούς, οι πλαστικοί χειρουργοί ανταγωνίζονται μεταξύ τους, και ένας εύκολος τρόπος για να υπερτερούν, είναι να προσφέρουν όλες τις τελευταίες τεχνολογίες. Οι γιατροί μερικές φορές ανυπομονούν να δοκιμάσουν τις νέες τεχνικές, πριν οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις να είναι σαφείς.

Για παράδειγμα η αισθητική κολπική αναζωογόνηση, είναι μια πολύ δημοφιλής χειρουργική επέμβαση σε ορισμένους κύκλους, παρά τις αμφιβολίες του Αμερικανικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων και άλλων, σχετικά με τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια και την αμφιβόλου ηθικής της επέμβασης.

Ακόμα και όταν η διαδικασία δεν είναι νέα ή αμφιλεγόμενη, υπάρχει σχεδόν πάντα μια πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της. Όταν ένας ενδεχόμενος ασθενής κάνει μια διαδικτυακή έρευνα της επέμβασης, συνήθως καταλήγει με ημίγυμνες φωτογραφίες και σχόλια από ασθενείς από ιστοσελίδες όπως το RealSelf.com, μια διαδικτυακή κοινότητα, που το μεγαλύτερο μέρος της παρουσιάζει την επέμβαση και τα άμεσα αποτελέσματα της.

Λίγοι ασθενείς ρωτάνε για τα αποτελέσματά της, δεκαετίες μετά και πολλοί χειρουργοί, δεν περιλαμβάνουν φωτογραφίες ένα-δύο χρόνια μετά την επέμβαση".Όλοι θα σας πουν, ότι οι τεχνικές τους θα σας δώσουν μακροχρόνια αποτελέσματα", λέει η Nicole Fallen, 38 ετών, μητέρα τριών παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των διδύμων, από το San Francisco Bay Area.

Η ίδια αναφέρει, ότι πήρε συνεντεύξεις από τουλάχιστον επτά χειρουργούς πριν καταλήξει, και ότι οι δεξιότητες επικοινωνίας του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, στο να εκτελέσει μια κοιλιοπλαστική, μια ανόρθωση στήθους και την διόρθωση των διαχωρισμών των κοιλιακών μυών, που επίσης σχετίζονται με την εγκυμοσύνη της.

5. "Έχω βαρεθεί να διορθώνω τα λάθη των άλλων χειρουργών".

Ο Δρ Sam Rizk, ένας πλαστικός χειρουργός από τη Νέα Υόρκη, λέει ότι 1 στους 3 ασθενείς της ρινοπλαστικής, που ήρθαν σε αυτόν, είχαν ξανακάνει την επέμβαση. Ανάμεσα στα πιο κοινά προβλήματα που βλέπει είναι οι κακότεχνες ράχες, ρουθούνια, και κορυφή της μύτης.

Ο αριθμός των κακότεχνων ρινοπλαστικών, που έχει επισκευάσει έχει αυξηθεί τα τελευταία τρία έως πέντε χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι χειρουργοί, που εκτελούν αυτή την χειρουργική επέμβαση, δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι και έμπειροι. Τα διεθνή στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν την ιστορία του: Η 2η επέμβαση μύτης έχει αυξηθεί έως και 35 % από το 2008 έως το 2012, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Προσώπου Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής.

Επιπλέον η διόρθωση της ρινοπλαστικής, είναι μια πολύ πιο σύνθετη διαδικασία, που μπορεί να την επαναλάβετε δύο ή τρεις φορές, ενώ μπορεί να κοστίσει από 50% έως 100 % περισσότερο από την αρχική επέμβαση, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Ο Δρ David McDaniel, ένας δερματολόγος στο Virginia Beach, λέει ότι ξοδεύει πολύ περισσότερο χρόνο αυτές τις μέρες, διορθώνοντας τα λάθη των άλλων, χρησιμοποιώντας λέιζερ και ενέσιμα.

6. "Δείχνετε υπέροχη. Ο σύζυγός σας θέλει δουλειά".

Ο Swanson λέει, ότι οι άνδρες συνήθως έρχονται σε αυτόν για ένα λίφτινγκ γύρω στην ηλικία των 65, ενώ οι γυναίκες περίπου 10 χρόνια νωρίτερα, στην ηλικία των 55 ετών.

Υπάρχει μια διαφορά σχετικά με την ανοχή για τις ρυτίδες στην κοινωνία μας, αναφέρει ο ίδιος. Στους άνδρες λένε ότι προσφέρει γοητεία, ενώ στις γυναίκες ότι δείχνουν γερασμένες.

Ενώ οι άνδρες αντιπροσωπεύουν μόλις το 9% των ασθενών, γίνονται όλο και πιο συμφιλιωμένοι με την ιδέα της στη σημερινή εποχή, σύμφωνα με την Αμερικανική εταιρία των Πλαστικών Χειρούργων.

Συνολικά οι αισθητικές επεμβάσεις για τους άνδρες, αυξήθηκαν κατά 22 % από το 2000 μέχρι το 2012. Μη επεμβατικές διαδικασίες, όπως οι ενέσεις αλλαντικής τοξίνης έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, αφού αγγίζουν έως και το 314 % κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου.

Μερικοί άνδρες παίρνουν ενέσεις για να δείχνουν νεότεροι στην δουλειά τους, ενώ άλλοι για να συμβαδίζουν με τις νεότερες φιλενάδες τους, αναφέρουν πλαστικοί χειρούργοι και δερματολόγοι στην έκθεση.

7. "Φυσικά και μπορώ να γυρίσω πίσω τον χρόνο, αλλά το ρολόι μετράει και πάλι".

Επειδή ξοδέψατε $ 10.000 για ένα λίφτινγκ προσώπου, δεν σημαίνει ότι θα έχετε τα αποτελέσματά του μια ζωή. Ακόμα και η πιο επιτυχημένη επέμβαση, θα χρειαστεί κάποια διόρθωση σε μια δεκαετία.

Ορισμένοι μπορεί να χρειαστούν υλικά πληρώσεως ή μια μικρή χειρουργική επέμβαση για να σφίξουν το δέρμα τους, ενώ άλλοι μπορεί να χρειαστούν μια επανάληψη της ίδιας επέμβασης.

Ένα λίφτινγκ αναμένεται να διαρκέσει περίπου οκτώ έως 10 χρόνια, λέει ο Nahai, χειρουργός στην Ατλάντα και εκδότης. Τα ακριβή αποτελέσματα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση του δέρματος του ασθενούς. Το πόσο καλά ο ασθενής φρόντιζε το δέρμα του, με την απομάκρυνσή του από τον ήλιο και τη διατήρηση ενός σταθερού βάρους, όπως φυσικά και την ικανότητα του χειρουργού του.

Κάθε επέμβαση που επιτέλεσε στην κάτω όψη θα γεράσει πιο γρήγορα από ό, τι στην άνω όψη, διότι εκεί υπάρχει περισσότερο δέρμα και λιγότερα κόκκαλα. Οι σιαγόνες είναι οι πρώτοι που θα δείξουν γερασμένοι.

8. "Θα είναι καλύτερα να επισκεφτείτε κάποιον ψυχολόγο".

Η αισθητική χειρουργική επέμβαση δεν σας κάνει τρελούς, αλλά η έρευνα δείχνει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, που την επιλέγουν, είναι πολύ πιθανό να υποφέρουν από ψυχολογικά προβλήματα.

Αρκετές μελέτες στη δεκαετία του 2000 διαπίστωσαν, ότι οι γυναίκες που επέλεξαν εμφυτεύματα στήθους, είχαν δύο έως τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν, σε σύγκριση με παρόμοιες γυναίκες χωρίς εμφυτεύματα.

Ακόμα το 20% των ασθενών, που αναζητούν την πλαστική χειρουργική, λάμβανε κάποιο είδος ψυχιατρικού φαρμάκου, σε σχέση με το 9 % του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων για τη θεραπεία της κατάθλιψης ή μιας χαμηλού βαθμού διαταραχή της διάθεσης, σύμφωνα με μια μελέτη του 2004, από ερευνητές στο Κέντρο για την Ανθρώπινη Εμφάνιση στο Πανεπιστήμιο του Perelman της Πενσυλβανίας της Ιατρικής Σχολής.

 Επιπλέον, το 15 ​​% των ασθενών της πλαστική χειρουργικής υποφέρουν από « διαταραχή δυσμορφίας του σώματος, » έναντι περίπου 1 % έως 2 % του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με την Sarwer UPenn. Η διαταραχή αυτή, χαρακτηρίζεται από την εμμονή και την υπερβολική ανησυχία της εμφάνισης κάποιου.

Μπορεί να ακούγεται σαν μια έγκαιρη διάγνωση για την ομορφιά, αλλά είναι μια πολύ πραγματική και επικίνδυνη κατάσταση. “Σε ακραίες περιπτώσεις, οι άνθρωποι δεν βγαίνουν από το σπίτι τους, αφού είναι τόσο απασχολημένοι με το πώς θα φαίνονται,"αναφέρει η Sarwer.

 Τα άτομα αυτά πιστεύουν, ότι η πλαστική χειρουργική θα μεταμορφώσει μαγικά τη ζωή τους, και όταν αυτό δεν συμβαίνει, μπορούν να βλάψουν τον εαυτό τους ή ακόμα και να μηνύσουν τον χειρουργό τους.

 Κάθε πλαστικός χειρουργός αξίζει να θέσει ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα των ασθενών του, και όταν θα πρέπει να τους παραπέμψει σε έναν επαγγελματία, σχετικά με τα θέματα ψυχικής υγείας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα τυποποιημένο μέσο ελέγχου για την σωματική δυσμορφική διαταραχή.

9. "Φυσικά και είμαι επικυρωμένος χειρουργός, γι ‘αυτό αξίζω".


Ένας επικυρωμένος πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να είναι ότι καλύτερο, αλλά δεν συμβαίνει πάντα, διότι κάθε ιατρός μπορεί να εκτελέσει οποιαδήποτε νόμιμη πλαστική επέμβαση, χωρίς να έχει καμία συγκεκριμένη πιστοποίηση.

Η Αμερικανική Επιτροπή της Χειρουγικής Laser, για παράδειγμα, πιστοποιεί νοσοκόμους ακόμα και κτηνιάτρους μέσω γραπτής εξετάσης στο σπίτι τους, με βίντεο διάσκεψη από το διαδίκτυο". Αυτή είναι η ΗΠΑ και η γη της επιχειρηματικότητας, λέγοντας απλώς ότι είστε επικυρωμένος χειρούργος δεν είναι αρκετό", λέει ο Nahai".

Ρωτήστε τους σε ποιόν τομέα είναι επικυρωμένοι". Υπάρχουν κάποιες πιστοποιήσεις που έχουν σημασία. Η Αμερικανική Επιτροπή της Πλαστικής Χειρουργικής, είναι μια από τις αυστηρότερες επιτροπές για να δώσουν πιστοποίηση σε τέτοια ειδικότητα, και αυτή και μόνο πιστοποιεί την πλαστική χειρουργική, που αναγνωρίζεται για ολόκληρο το σώμα, αναγνωρισμένη από την Αμερικανική Επιτροπή των Ιατρικών Ειδικοτήτων, η οποία παρέχει εκπαίδευση και αξιολόγηση για όλες τις επεμβάσεις σχετικά με την αισθητική του σώματος, την πλαστική χειρουργική και τις επανορθωτικές επεμβάσεις.

 Η Αμερικανική Επιτροπή των Ιατρικών Ειδικοτήτων, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που είναι ευρέως αναγνωρισμένος, ως ηγέτης στην πιστοποίηση γιατρών. Τα μέλη της Αμερικανικής Επιτροπής της Πλαστικής Χειρουργικής έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους, τόσο στη γενική χειρουργική, όσο και στην πλαστική χειρουργική και έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν όλες τις επεμβάσεις από λιποαναρρόφηση μέχρι ρινοπλαστική. Άλλα τμήματα μέλη της, μπορεί να έχουν κάποιες πιστοποιήσεις για συγκεκριμένες πλαστικές επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα, τα μέλη της Αμερικανικής Επιτροπής στην Ωτορινολαρυγγολογία, μπορούν επίσης να εκτελέσουν μια ρινοπλαστική επέμβαση.

Η Αμερικανική Επιτροπή των Ιατρικών Ειδικοτήτων διαθέτει τον ιστοχώρο, CertificationMatters.org, όπου οι ασθενείς μπορούν να δουν εάν ο γιατρός τους έχει πιστοποιηθεί από ένα έγκυρο συμβούλιο.

10. "Από μια πλαστική χειρουργική επέμβαση, θα επωφεληθούν αυτοί, που την χρειάζονται λιγότερο".

Οι περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην πλαστική χειρουργική, όταν αισθάνονται ότι γερνάνε. Δυστυχώς το μικρό μυστικό της πλαστικής χειρουργικής είναι, ότι όσες περισσότερες επεμβάσεις χρειάζεστε, τόσο μικρότερα αποτελέσματα θα πρέπει να περιμένετε.

 Όσοι έχουν κατεστραμμένο δέρμα, όπως όταν γερνάμε, θα πρέπει να προσμένουν κάποιες σοβαρές επιπλοκές. Το δέρμα τεντώνεται με την αύξηση του σωματικού βάρους, χάνοντας την ελαστικότητά του. Μετά από μια λιποαναρρόφηση, το δέρμα αυτό δεν μπορεί να είναι όπως παλιά, αλλά αντ' αυτού θα κρεμάσει στην συγκεκριμένη περιοχή.

 Επίσης οι καπνιστές έχουν μεγάλες πιθανότητες, να αποκτήσουν αντιαισθητικές ουλές μετά από μια χειρουργική επέμβαση, και ίσως χρειαστούν κάποια επιπλέον χειρουργική επέμβαση για να τις μειώσουν. Κάνοντας ένα λίφτινγκ προσώπου σε ένα κατεστραμμένο δέρμα από τον ήλιο, πιθανόν να διαρκέσει μικρότερο χρονικό διάστημα από ότι συνήθως, και ίσως να αποκτήσει και εμφανή ουλές. Ομοίως, όσοι ελπίζουν σε μια δραματική απώλεια βάρους, μέσο της λιποαναρρόφηση ψάχνουν σε λάθος μέρος. Οι χειρουργοί προειδοποιούν, ότι είναι αποτελεσματική, μόνο στο να διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος, σε συνδυασμό πάντα με δίαιτα και άσκηση.
Διαβάστε και δείτε τις δυνατότητες της πλαστικής χειρουργικής στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr 

και στα εξειδικευμένα μας επίσης για κάθε περίπτωση