Η αυξητική στήθους με την χρησιμοποίηση του λίπους σας δεν είναι πλέον φαντασίωση. Είναι όμως ασφαλής;


Αυτή είναι η αισθητική μέθοδος αυξητικής στήθους, που οι περισσότερες γυναίκες ονειρεύονταν.

Πλέον μπορούν να μετακινήσουν, το λίπος από τους γοφούς και τους μηρούς τους, στο στήθος τους.

Δυστυχώς, η έρευνα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της μεθόδου αυτής, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Αν και δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για τη δημοτικότητα της εμφύτευσης τoυ επεξεργασμένoυ λίπoυς στο στήθος, τα στατιστικά στοιχεία του 2012 από την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής δείχνουν, ότι η μεταφορά λίπους, στο σύνολό της, έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα σχεδόν 90 % από το 1997.

 Περίπου 72.000 επεμβάσεις μεταφοράς λίπους έγιναν το 2012, ενώ το 1997 μόλις από 38.000. Η αύξηση του μαστού χρησιμοποιώντας μοσχεύματα λίπους, είναι επίσης γνωστή ως μεταφορά λίπους ή ενέσεις λίπους, χρησιμοποιώντας το υπάρχον λίπος, που έχει αναρροφηθεί από την κοιλιά, τους μηρούς ή άλλες λιπαρές περιοχές του ασθενούς.

Αυτό το είδος της χειρουργικής επέμβασης του μαστού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει το μέγεθος του μαστού ή για να διορθώσει ελαττώματα ή ανωμαλίες του, όπως και το να μαλακώσει την εμφάνιση των υφισταμένων εμφυτευμάτων.

Η εμφύτευση του επεξεργασμένου λίπους στο στήθος, μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς μια μόνιμη αύξηση του μαστού, δίνοντάς τους παράλληλα μια φυσική εμφάνιση και αίσθηση, όπως φυσικά και το όφελος της λιποαναρρόφησης, χωρίς την απαίτηση τομών ή εμφυτευμάτων.

Η μεταφορά λίπους, έχει μια μακρά ιστορία χρήσης στην πλαστική χειρουργική, κυρίως στην περιοχή του προσώπου. Προσφάτως έχει επεκταθεί στο στήθος και το σώμα, μεταφέροντας φυσικά πολύ μεγαλύτερες ποσότητες λίπους.

 Η μέθοδος αυτή σας προσφέρει, ένα πιο φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα τόσο αισθητικό, όσο και επανορθωτικό. Η τοποθέτηση των μοσχευμάτων λίπους, επιτρέπει την διαμόρφωση του μαστού, με έναν τρόπο που προηγουμένως δεν ήταν εφικτός.

Το αποτέλεσμα είναι ένα φυσικό αναδιαμορφωμένο σχήμα μαστού, κατά το οποίο δεν υπάρχουν τα αποκαλυπτικά σημάδια της χειρουργικής εμφυτευμάτων.

Ωστόσο, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου, είναι ακόμα υπό παρακολούθηση, όπως και το αν μετά την επέμβαση, η μαστογραφία για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού, μπορεί να είναι ακριβής.

Οι ανησυχίες για τη μέθοδο αυτή, περιορίζονται συνήθως, στα χαμηλά ποσοστά επιβίωσης των μεταφερομένων κυττάρων, τα οποία συχνά απορροφώνται από τον οργανισμό, την ανάπτυξη κύστεων και την ύπαρξη ουλών.

Είναι δυνατό το μεταμοσχευμένο λίπος να θεωρηθεί ύποπτο στη μαστογραφία, διότι μπορεί να μοιάζει με τα ευρήματα, που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού.

Δυστυχώς η μέθοδος αυτή μπορεί να σας προσφέρει μια αύξηση στήθους, μόλις ένα νούμερο μεγαλύτερο, μιας και το μέγεθος του, θα εξαρτηθεί από την ποσότητα του λίπους, που έχει ο κάθε ασθενής. Παρόλα αυτά, η μεταμόσχευση λίπους στο στήθος δείχνει ελπιδοφόρα αποτελέσματα, και μπορεί να εξελιχτεί σε μια δημοφιλή μέθοδος αύξησης του μαστού.

Η Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής αναγνωρίζει το αυξανόμενο ενδιαφέρον της, και συνεχίζει να παρακολουθεί τα κλινικά στοιχεία, που μπορούν να τεκμηριώσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της.

Οι ασθενείς, θα πρέπει να συζητήσουν τις επιλογές τους,με έναν επικυρωμένο πλαστικό χειρουργό, ώστε να λάβουν την καλύτερη απόφαση γι΄αυτούς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αυξητική στήθους μπορείτε να αναφερθείτε στο www.breast-surgery.gr