Εμπιστεύεστε τον γιατρό σας;

Σημαντικές πληροφορίες

Σημείωση: Ο Δρ Anthony Youn, είναι ένας πλαστικός χειρουργός με έδρα το Ντιτρόιτ . Είναι ο συγγραφέας του "In Stitches." Εκεί εξιστορείται από μια χιουμοριστική σκοπιά, τα απομνημονεύματα ενός άντρα, που έχει μεγαλώσει σε Ασία και Αμερική και αναζητά να γίνει γιατρός .
( CNN )

Οι περισσότεροι από εμάς, θεωρούμε τους γιατρούς μας αξιόπιστους. Πιστεύουμε, ότι έχουν τουλάχιστον επτά χρόνια μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, όπως και ότι έχουν υποβληθεί επιτυχώς σε αυστηρές δοκιμασίες, έτσι ώστε να είναι υπεύθυνοι, τόσο για την υγεία μας ,όσο και την υγεία των οικογενειών μας .

Αλλά είναι τόσο αξιόπιστοι όσο νομίζουμε ;

Ένας ογκολόγος από το Michigan, συνελήφθη πρόσφατα με την κατηγορία εξαπάτησης ασθενών, μέσω πολλών εκατομμυρίων δολαρίων προγραμμάτων απάτης. Επίσης, έχει κατηγορηθεί για τη χορήγηση χημειοθεραπείας, σε ασθενείς με μηδαμινές πιθανότητες επιβίωσης, προκειμένου να τους χρεώσει με ακριβές θεραπείες .

Νωρίτερα αυτό το μήνα ένας χειρουργός σπονδυλικής στήλης από το Οχάιο, παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία, ότι έπεισε τους ασθενείς του να υποβληθούν σε θεραπείες εκατομμυρίων δολαρίων, τις οποίες δεν χρειάζονταν. Ανάμεσα στα πράγματα ,που φέρεται να είπε στους ασθενείς, ήταν ότι τα κεφάλια τους θα αποκολληθούν χωρίς αυτές τις επεμβάσεις.

Αν και αυτές οι σκανδαλώδεις ιστορίες είναι πραγματικά συγκλονιστικές και ασυνήθιστες , υπάρχουν δυστυχώς πολλά ακόμα , λιγότερο δραματικά παραδείγματα αναξιόπιστων γιατρών, που δεν αποτελούν όμως κάποια μεγάλη είδηση ​​. Ακόμα και στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής, υπάρχουν γιατροί, οι οποίοι δεν βάζουν πρώτα τις ανάγκες των ασθενών τους.

Μια μεσήλικη γυναίκα έμεινε σημαδεμένη στα πόδια, αφού είχε υποβληθεί σε περιττές λιποαναρροφήσεις με λέιζερ, από καρδιολόγο. Ένας άλλος εγκαταλείφθηκε, από τον χειρουργό ωτορινολαρυγγολόγο του, αφού είχε υποβληθεί σε λίφτινγκ προσώπου και μολύνθηκε από σταφυλόκοκκο.

Μια γυναίκα υποβλήθηκε σε μια κακότεχνη κοιλιοπλαστική, από έναν γιατρό που δουλεύει στα επείγοντα, αφήνοντας στην κοιλιά της ένα άμορφο χάος .

Τι θα πρέπει λοιπόν να κάνει ένας ασθενής;

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας , όπως και οι συμβουλές που σας δίνει, είναι αξιόπιστες :

Ερευνήστε τον γιατρό σας

Ο ευκολότερος τρόπος να γίνει αυτό, είναι μέσω διαδικτύου.

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες, όπου οι ασθενείς μοιράζονται τα σχόλια και τις εμπειρίες τους, από τους γιατρούς τους.

Μπορείτε επίσης ,να ελέγξετε από το ιατρικό διοικητικό συμβούλιο του κράτους σας, εάν ο γιατρός σας έχει άδεια ή του έχει ανασταλεί και επίσης διαβάστε προσεκτικά αυτά που γράφει.

Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας εξασκεί την ιατρική του τομέα του.

Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα στην πλαστική χειρουργική , όπου οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων εμφανίζονται ως πλαστικοί χειρουργοί.

Εάν σκέφτεστε να κάνετε κάποια πλαστική χειρουργική επέμβαση, βεβαιωθείτε ότι ο χειρουργός σας είναι πιστοποιημένος από την Αμερικανική Εταιρία της Πλαστικής Χειρουργικής (A.SP.S), ή ακόμα καλύτερα, είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (A.S.AP.S) .

 Εάν σκέφτεστε μια πλαστική χειρουργική προσώπου, τότε η Αμερικανική Επιτροπή της Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου, η οποία θεωρείται ισοδύναμη σε όλα τα κράτη, θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

Να είστε προσεκτικοί με τους γιατρούς, που διαφημίζονται πάρα πολύ

Η ποιότητα του γιατρού, συχνά είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος της διαφήμισης.

Οι νέοι γιατροί χρησιμοποιούν τις διαφημίσεις για να παρουσιάσουν τον εαυτό τους στην κοινότητα. Οι περισσότεροι γιατροί δεν χρειάζονται να πληρώσουν κάποιο μεγάλο ποσό για την διαφήμιση τους, διότι η δουλειά τους αντικατοπτρίζει τις ικανότητες τους.

Κάντε καλή έρευνα στο διαδίκτυο και μην είσθε βιαστικοί να βρείτε γρήγορα ένα πλαστικό χειρουργό. Σημασία είναι να βρείτε έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό για την περίπτωση σας.

Ρωτήστε κάποιο νοσηλευτή ή ένα άλλο άτομο, από το προσωπικό υποστήριξης του νοσοκομείου
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία γνωρίζουν ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί γιατροί στην πόλη. Ρωτήστε, για το που απευθύνονται εκείνοι για συμβουλές ή θεραπεία.

Πάρτε μια δεύτερη γνώμη

 Αν δεν είστε πεπεισμένοι με τις συστάσεις του γιατρού σας, ρωτήστε τη γνώμη του γιατρού της πρωτοβάθμιας φροντίδας σας. Μπορείτε ακόμα να λάβετε μια δεύτερη γνώμη από κάποιον άλλο ειδικό στον ίδιο τομέα. Ενώ ακούγονται πολλές ιστορίες σχετικά με ανήθικους γιατρούς, στην πλειοψηφία τους είναι τίμιοι, απλά εμείς δεν ακούμε συχνά γι 'αυτούς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, διότι δεν αποτελούν είδηση.

Χιλιάδες γιατροί και ιατρικό προσωπικό, που βρίσκονται στο εσωτερικό των πόλεων και των κλινικών συμβάλουν καθημερινά, ώστε να βοηθούν τα άτομα που βρίσκονται σε μειονεκτικότερη θέση, από αυτά της ανώτερης τάξης.

Είναι άδικο το να μην αναγνωρίζουμε την αξία των γιατρών, που θα σηκωθούν από το κρεβάτι στη μέση της νύχτας για βοηθήσουν ένα άτομο που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα ή μια γυναίκα έτοιμη να γεννήσει, ή κάποιο ναρκομανή ασθενή που βρίσκεται στο χείλος του θανάτου.

Το ερώτημα όμως παραμένει, “θα πρέπει να εμπιστεύεστε το γιατρό σας”; Η απάντηση είναι “φυσικά”, αφού όμως έχετε κάνει την έρευνα σας.

Περισσότερες πληροφορίες για ασφαλείς πλαστικές επεμβάσεις στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr