Ενδιαφέρεστε για μια πλαστική χειρουργική επέμβαση; Μάθετε την ορολογία των επεμβάσεων


Εάν είστε στα πρώτα στάδια του σχεδιασμού μιας πλαστική χειρουργικής επέμβασης, τότε έχετε πολλές πιθανότητες να συναντήσετε μερικούς από τους παρακάτω όρους.

Μια συνάντηση με έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό σίγουρα θα σας λύσει περισσότερες απορίες, αλλά μέχρι τότε δημιουργήσαμε εμείς για εσάς μια λίστα με τους πιο κοινούς:

Cookie-cutter: Cookie, όπως μπισκότο.

 Σίγουρα σας ακούγετε αρκετά γευστικό, και θα αναρωτιέστε, ποια είναι η θέση του στην πλαστική χειρουργική. Ο όρος αυτός αναφέρεται σε γιατρούς, που χρησιμοποιούν τις ίδιες επεμβάσεις και τεχνικές, για τη θεραπεία όλων των ασθενών τους.

Ένας καλός πλαστικός χειρουργός, θα σχεδιάσει μια πλαστική χειρουργική επέμβαση, με βάση τον τύπο του σώματός σας και τις συγκεκριμένες σας ανάγκες. Εάν νιώθετε ότι αυτό δεν συμβαίνει, τότε καλύτερα να ψάξετε για ένα νέο γιατρό.

Back-alley: Αυτός είναι ακόμα ένας όρος, που πρέπει να αποφύγετε. Back-alley πλαστική χειρουργική είναι μια τρομακτική τάση που αναφέρεται σε μη εκπαιδευμένα ή ασυνείδητα άτομα, τα οποία προσφέρουν πλαστικές επεμβάσεις σε μειωμένη τιμή.

Τις περισσότερες φορές, αυτές καταλήγουν να προκαλούν κάποια σωματική βλάβη στον ασθενή. Σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να θυσιάσετε την ασφάλειά σας για μια μειωμένη τιμή.

Επεμβατική ή μη επεμβατική πλαστική χειρουργική: Οι επεμβατικές διαδικασίες περιλαμβάνουν τουλάχιστον μικρές χειρουργικές επεμβάσεις, και συχνά απαιτούν τη χρήση γενικής αναισθησίας, όπως για παράδειγμα το λίφτινγκ, η αύξηση του μαστού και η λιποαναρρόφηση.

Οι μη επεμβατικές θεραπείες συχνά μπορεί να γίνουν στο ιατρείο και έχουν λίγο έως καθόλου χρόνο αποκατάστασης, αν και συνήθως τα αποτελέσματα τους, δεν έχουν τη ίδια διάρκεια με τις επεμβατικές διαδικασίες.

Οι ενέσεις Botox, το microdermabrasion και τα χημικά peeling, είναι μερικά παραδείγματα μη επεμβατικών θεραπειών.

Medispas: Ο όρος medispa είναι αρκετά κοινός στον κόσμο της πλαστικής χειρουργικής, και σίγουρα θα ακούσετε διαφορετικές απόψεις για το αν είναι ή όχι κάτι καλό.

Ουσιαστικά, είναι εγκαταστάσεις, που προσφέρουν τόσο τυπικές θεραπείες spa, όσο και μη επεμβατικές αισθητικές θεραπείες.

Έχουν υπάρξει πολλές ειδήσεις τα τελευταία χρόνια σχετικά με medispa, που επιτρέπουν σε ανεκπαίδευτα άτομα να διαχειρίζονται τα καλλυντικά φάρμακα, οπότε βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένας πιστοποιημένος πλαστικός χειρουργός, ο οποίος επιβλέπει το medispa.

Λέξεις που τελειώνουν σε -πλαστική

Δεδομένου ότι εκτελείτε την έρευνά σας, μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με λέξεις όπως λιποαπλαστική ή κοιλιοπλαστική.

Μην ξεγελιέστε, αυτές δεν είναι νέες επεμβάσεις που δεν έχετε ακούσει. Το πιθανότερο να είναι κλινικοί όροι για κάποια επέμβαση, που ήδη γνωρίζεται, όπως η λιποαναρρόφηση και η πλαστική κοιλίας παραπάνω.

Αν τελειώνει σε "-πλαστική," οι πιθανότητες να περιγράφει μια επέμβαση, που έχει ένα πιο κοινό συνώνυμο είναι αρκετά μεγάλες.

Περισσότερα για την πλαστική χειρουργική στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr