Έχετε κυτταρίτιδα; Καταπολεμήστε την με την τελευταία λέξη της επιστήμης

Θεωρήθηκε από πολλούς, ότι η κακή κυκλοφορία ήταν η αιτία της κυτταρίτιδας.

Σύμφωνα όμως με μια πιο πρόσφατη θεωρία, που έχει αναφερθεί στο περιοδικό Fitness, ένας εκπαιδευτής του Χάρβαρντ, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία για την θεωρία της κακής κυκλοφορίας.

Νέες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η κυτταρίτιδα, η οποία φτάνει κάτω από το δέρμα, είναι τσέπες λίπους, που έχουν συμπιεστεί μεταξύ των δικτύων του ιστού κάτω από το δέρμα σας.

Η θεωρία αυτή εξηγεί γιατί οι άνδρες δεν έχουν κυτταρίτιδα. Στους άνδρες, η δομή των δικτύων του ιστού, βοηθά στο να κρατήσει το λίπος εκεί όπου ανήκει. Αλλά στις γυναίκες, τα δίκτυα του ιστού πιέζονται μαζί λιπώδη κύτταρα, δημιουργώντας έτσι τη κυτταρίτιδα.

Μπορεί να είστε λεπτή και πάλι να έχετε κυτταρίτιδα. Υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορείτε να κάνετε μόνες σας , όπως επίσης και μια εγκεκριμένη θεραπεία από την FDA για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ασκηθείτε και να κατέβετε στα κιλά. Δοκιμάστε να σηκώνετε βάρη δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Η άσκηση αυτή είναι ωφέλιμη για το δέρμα σας. Εάν οι μύες σας είναι σφικτοί, τότε το δέρμα σας θα φαίνεται πιο ομαλό. Επιπλέον, αν χάσετε βάρος και το αντικαταστήσει με μυς, τότε θα έχετε ένα στρώμα λίπους που δεν θα είναι τόσο λεπτό, άρα και η κυτταρίτιδα σας θα είναι λιγότερο εμφανής.

Αν έχετε κυτταρίτιδα, τότε είναι πολύ πιθανό να έχει και η μητέρα σας. Τα γονίδια σας θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε, πώς το σώμα σας αποθηκεύει λίπος και πόσο πιθανό είναι να αποκτήσετε κυτταρίτιδα. Για περισσότερες πληροφορίες για την θεραπεία, συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό.

Περισσότερα στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr/