Μη επεμβατικοί μέθοδοι αυξητικής στήθους

Με υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ, προσφέρει μια στιγμιαία αύξηση του μαστού. Το συγκεκριμένο υλικό ενίεται μέσω ένεσης κάτω από το στήθος. Μόλις 150 ml μπορούν να εισαχθούν σε κάθε μαστό σε αντίθεση με τα εμφυτεύματα σιλικόνης τα οποία προσφέρουν 300 ml και σε ορισμένες περιπτώσεις 400ml αύξηση του κάθε μαστού. Αυτό σημαίνει ότι η μέθοδος αυτή ενδείκνυται μόνο σε γυναίκες που επιθυμούν αύξηση του στήθους τους μέχρι ένα νούμερο. Δυστυχώς η μέθοδος αυτή δεν είναι μόνιμη διότι το υαλουρονικό οξύ διαλύεται φυσικά μέσα στο σώμα και απαιτείται η επανάληψή του κάθε 12 μήνες. Τέλος πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια χρήσης του συγκεκριμένου υλικού ώστε να μη προκύψουν προβλήματα κατά τη μαστογραφία.

Με βλαστοκύτταρα

Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη μέθοδο, η οποία υπόσχεται αύξηση του στήθους με τη βοήθεια βλαστικών κυττάρων που λαμβάνονται από το περιττό λίπος της κοιλίας ή των μηρών. Τα βλαστικά αυτά κύτταρα απομονώνονται από το περιττό αυτό λίπος και αναμειγνύονται με κάποιο άλλο λιπώδη ιστό και στη συνέχεια εγχέονται στο μαστό. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι θα χρειαστούν μήνες μέχρι τα αποτελέσματα να είναι εμφανή και ότι η αύξηση του στήθους δεν θα ξεπερνάει το ένα νούμερο. Μπορεί η τεχνική αυτή να επιτυγχάνει μικρή αύξηση του στήθους,αδυνατεί όμως να προσφέρει και την ανόρθωση του,πράγμα που εξασφαλίζεται με τη χρήση εμφυτευμάτων.

Με τη μέθοδο Brava

Αναφέρεται σε έναν πλαστικό στηθόδεσμο,ο οποίος περιλαμβάνει έναν ενσωματωμένο μηχανισμό που "τραβά" και στην κυριολεξία ξεχειλώνει το δέρμα γύρω από το μαστό.10 με 14 εβδομάδες και για τουλάχιστον 10 ώρες την ημέρα είναι το διάστημα που η ασθενής θα πρέπει να φοράει τον συγκεκριμένο στηθόδεσμο. Κατά την διάρκεια αυτή τα κύτταρα του δέρματος πολλαπλασιάζονται,δημιουργώντας έτσι τον απαραίτητο "χώρο" για να μπορέσει να γίνει δυνατή η εισαγωγή λίπους στο μαστό. Σημαντικό μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι το κόστος εφαρμογής της (στην Αμερική ξεπερνάει τα 10.000 δολάρια).

Με ορμόνες

Η αυξητική στήθους με ορμόνες φαντάζει ως μια εύκολη λύση στις γυναίκες που επιθυμούν την αύξηση του μαστού τους χωρίς την χρήση νυστεριού. Ενώ οι ορμόνες αυτές παράγονται σε όλη την διάρκεια ζωής μιας γυναίκας το ποσοστό τους μπορεί να μεταβληθεί λόγω εγκυμοσύνης,τοκετού, έμμηνορροϊκού κύκλου,εμμηνόπαυσης κ.τ.λ. Οι ορμόνες αυτές συνδέονται με την αλλαγή μιας έφηβης σε νεαρή γυναίκα. Οι πιο συνηθισμένες ορμόνες που χρησιμοποιούνται στην αυξητική στήθους είναι τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη,οι οποίες είναι διαθέσιμες στο εμπόριο σε ποικίλες μορφές όπως σε μορφή κρέμας,χαπιών,εμπλάστρων,υπόθετων,σκευασμάτων μέσω ρινικής εισπνοής κ.τ.λ. Τα αποτελέσματά τους όμως είναι παροδικά καθώς η μείωση των επιπέδων των ορμονών μεταφράζεται σε αυτόματη μείωση του όγκου του μαστού. Δυστυχώς τα μειονεκτήματά τους δεν σταματούν εδώ καθώς μπορούν να προκαλέσουν οργανική ανεπάρκεια και καρκίνο. Γενικά οι ειδικοί αποτρέπουν τις γυναίκες που θέλουν για καθαρά αισθητικούς λόγους την αύξηση του στήθους τους με τη βοήθεια ορμονών λόγω των σοβαρών τους επιπτώσεων.

Με χάπια

Θεωρητικά θα μπορούσε να είναι δυνατή η αυξητική στήθους μέσω αυτών των σκευασμάτων λόγω της περιεκτικότητά τους σε οιστρογόνα. Ο ίδιος τύπος οιστρογόνων όμως παρατηρείται και στα αντισυλληπτικά χάπια,τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προσωρινή αύξηση του στήθους λόγω της κατακράτησης υγρών που προκαλούν. Οι ειδικοί αποθαρρύνουν την χρήση των συγκεκριμένων φαρμάκων λόγω της έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων που αφορούν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους. Τα οιστρογόνα έχουν κατηγορηθεί άπειρες φορές για την εμφάνιση του καρκίνου της μήτρας. Αυτός είναι και ο λόγος που τα αντισυλληπτικά χάπια περιέχουν προγεστερόνη,μια ορμόνη που συμβάλει στον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων των οιστρογόνων στη μήτρα. Επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα χάπια αυτά δεν επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητα,την εμμηνόρροια και την αποτελεσματικότητα των χαπιών ελέγχου των γεννήσεων. Τα περισσότερα από αυτά τα χάπια περιέχουν βότανα επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μερικά από αυτά είναι μακάριοι Thistle(κίνδυνος γενετικών ανωμαλιών και αποβολής σε εγκύους), Dong Quai (κίνδυνος καρκίνου του μαστού, εκχύλισμα ωοθηκών βοοειδών (κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου) κ.τ.λ.

Περισσότερα για την αυξητική στήθους στο κεντρικό μας web site:
 www.kapositas.gr