Χειρουργικές vs μη χειρουργικές επεμβάσεις: 4 πράγματα που θα πρέπει να εξετάσετε

Όταν εξετάζετε τις επιλογές που έχετε για μια πλαστική επέμβαση, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε χειρουργικές επεμβάσεις, όπως ένα λίφτινγκ, μια λιποαναρρόφηση ή μια κοιλιοπλαστική, ή τις μη χειρουργικές εναλλακτικές θεραπείες, όπως το Botox.

Εδώ είναι πέντε ερωτήσεις, που θα πρέπει να απαντήσετε, μαζί με τον πιστοποιημένο σας πλαστικό χειρουργό:

1. Σε πόσο καιρό θα έχω αναρρώσει πλήρως;

Μια επέμβαση είναι σαφώς πιο έντονη, πράγμα που σημαίνει, ότι θα χρειαστείτε ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, για να αναρρώσετε.

Αν δεν είστε σε θέση να μείνετε αρκετό χρόνο μακριά από την εργασία σας, ή δεν θέλετε να ξοδέψετε πάρα πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι σας, μέχρι να αναρρώσετε, τότε μια μη χειρουργική θεραπεία με ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης , όπως το Botox, μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για εσάς.

  

2. Πόσο καιρό θα διαρκέσουν τα αποτελέσματα;

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της χειρουργικής επέμβασης, όπως η λιποαναρρόφηση στο λαιμό ή μια ανόρθωση, είναι ότι φέρουν συνήθως μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Οι ασθενείς που κάνουν μια αύξηση του μαστού ή ένα λίφτινγκ, μπορεί να μην χρειαστούν ποτέ ξανά ή μετά από πολλά χρόνια κάποια διόρθωση, και αυτό θα σχετίζεται με τις αλλαγές της ηλικίας τους, που θα απαιτούν κάποια άλλη επέμβαση.

3. Πόσα θέλετε να ξοδέψετε;

Ενώ η πλαστική χειρουργική έχει γίνει πολύ πιο προσιτή με την πάροδο των ετών, μια κανονική επέμβαση, όπως μια κοιλιοπλαστική, πρόκειται να είναι πιο ακριβή, από ότι κάποιες μη επεμβατικές θεραπείες.

Ωστόσο, να έχετε κατά νου, ότι αν έχετε επιλέξει το Botox από ένα λίφτινγκ, θα πρέπει να λαμβάνετε πολλαπλές ενέσεις με την πάροδο του χρόνου, καθώς τα αποτελέσματα διαρκούν μόλις τέσσερις έως έξι μήνες.

Αυτό θα μπορούσε να σας κοστίσει μακροπρόθεσμα περισσότερα, οπότε καλό θα ήταν να ζητήσετε την συμβουλή του πλαστικού σας χειρούργου.

4. Θέλετε μια δραματική αλλαγή;

Πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως τα ενθέματα στήθους, προσφέρουν θεαματικά αποτελέσματα, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν αντιληπτά από τους φίλους και την οικογένεια σας. Αν δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο, τότε καλό θα ήταν να συζητήσετε με τον γιατρό σας για μια λεπτότερη, μη χειρουργική αισθητική θεραπεία.
Περισσότερα για τις χειρουργικές και μη επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr