Πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, που ίσως θέλετε να τις ξανασκεφτείτε

Σε ένα άρθρο του περιοδικού Allure, η Joan Kron αναφέρει ότι η πιο επικίνδυνη πλαστική χειρουργική, μπορεί να είναι η νέα. Προειδοποιεί επίσης να μην υποβληθούμε σε παρορμητικές αισθητικές επεμβάσεις, μόνο και μόνο επειδή είναι σαγηνευτικές ή επειδή τις είδαμε στην τηλεόραση.

Υπάρχουν φυσικά αποτελεσματικές χειρουργικές και μη χειρουργικές επεμβάσεις που είναι διαθέσιμες, γι 'αυτό αποφύγετε εκείνες που έχουν θεωρηθεί ως αναποτελεσματικές, επικίνδυνες, ή και ξεπερασμένες.

Εδώ είναι μερικές διαδικασίες, που το περιοδικό Allure, στο τεύχος του Φεβρουάριου 2013, προτείνει να προσεγγίσετε με προσοχή.

1. Το λίφτινγκ ‘βαμπίρ’: Η βασική θεωρεία του είναι, ότι εάν ο γιατρός εγχύσει το δικό σας κίτρινο πλάσμα του αίματος σας γύρω από τα μάτια και το στόμα σας, οι αυξητικοί παράγοντες στο πλάσμα σας, σταδιακά θα τονώσουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Σύγχυση προσκαλεί το γεγονός, ότι οι γιατροί συνήθως χρησιμοποιούν ενέσεις Juvederm, ενός υαλουρονικού παράγοντα, που έχει άμεσα αποτελέσματα τόνωσης. Το Juvederm είναι εγκεκριμένο από την FDA και κλινικά αποδεδειγμένο ότι παράγει αποτελέσματα, ενώ οι ενέσεις πλάσματος δεν έχουν εγκριθεί και επιπλέον σας προσθέτουν 1.000 δολάρια στο λογαριασμό σας.

2. Η λιποαναρρόφηση με Laser: Σε αυτή τη διαδικασία η υψηλή θερμότητα από το λέιζερ, λιώνει το λίπος σας πριν αφαιρεθεί από το σώμα σας. Ένα ραβδί με λέιζερ (η συσκευή τήξης) εισάγεται κάτω από το δέρμα σας, πριν από έναν λεπτότερο σωλήνα, ο οποίος απομακρύνει το λίπος σας.

Τα πλεονεκτήματα του λέιζερ είναι η καλύτερη σύσφιξη του δέρματος, η μεγαλύτερη ελαστικότητα, και οι λιγότεροι μώλωπες. Παρόλα αυτά ορισμένοι πλαστικοί χειρουργοί αναφέρουν μειονεκτήματα, περιλαμβανομένου των εγκαυμάτων, των μεγάλων ουλών, τη σκλήρυνση του ιστού, και του παρατεταμένου πόνου.

3. Το λίφτινγκ με τη βοήθεια βλαστικών κυττάρων: Σχεδόν 10 χρόνια πριν άρχισαν να εμφανίζονται υποψίες, ότι τα βλαστικά κύτταρα του λίπους βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματος. Λίγο αργότερα, η έγχυση του δικού σας λίπους σε ορισμένες περιοχές του προσώπου σας, ονομάστηκε "λίφτινγκ βλαστικών κυττάρων."

 Ακούγεται ακαταμάχητο, αλλά μια επίκουρος καθηγήτρια της πλαστικής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, λέει ότι η ιδέα ότι οι ενέσεις λίπους μπορούν να αντικαταστήσουν το παραδοσιακό λίφτινγκ, είναι κάτι που πιστεύεται πολύ στο εμπόριο και είναι νωρίς, για να χαρακτηριστεί ως αντικαταστάτης, στον τομέα της επιστήμης.

Τα βλαστικά κύτταρα μπορεί να είναι η μεγάλη ελπίδα της σύγχρονης ιατρικής, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία έγκριση από το FDA, για τη συσκευή διαχώρισης των βλαστικών κυττάρων από το λίπος και καμία απόδειξη, ότι μπορούν να ανανεώσουν το πρόσωπο σας.

4. Sculptra και Artefill για τα χείλη: Το Sculptra, είναι μια χημική ουσία που εγχέεται στο πρόσωπο για την τόνωση της ανάπτυξης του κολλαγόνου, και δίνει καλά αποτελέσματα στη μεριά του κεφαλιού πίσω από τα μάτια και στα μάγουλα. Δυστυχώς, όταν εγχέεται χείλη μπορεί να δημιουργήσει άσχημα εξογκώματα και να κάνει τα χείλη σας, να δείχνουν υπερβολικά φουσκωμένα.

Το Artefill, το οποίο είναι ένα μίγμα από Plexiglas, που μοιάζει με χάντρες και περιέχει κολλαγόνο αγελάδας, έχει εγκριθεί μόνο για τις γραμμές στην περιοχή του χαμόγελου. Όταν εγχέεται στα χείλη, το Artefill μπορεί να δημιουργήσει μάζες και όγκους, οι οποίες δεν θα εξαφανιστούν μέχρι να διαλυθεί.

Για να ενισχύσετε τα χείλη σας, οι ενέσεις με προσωρινά υλικά πλήρωσης, όπως το Juvederm και το Restylane, είναι η καλύτερη επιλογή σας. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε, ποιες διαδικασίες σας ταιριάζουν, είναι ένα μια συζήτηση πρόσωπο-με-πρόσωπο με έναν επικυρωμένο πλαστικό χειρουργό.

Ενημερωθείτε για τις πλαστικές επεμβάσεις στο κεντρικό μας web site:
 www.kapositas.gr