Η αυξητική του μαστού γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, ιδιαίτερα στην Αμερική

Η χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού έχει κερδίσει την Αμερική. Σύμφωνα με το Slate, ένα online περιοδικό, "Η χειρουργική επέμβαση αύξησης στήθους, φαίνεται να είναι όλο και πιο δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό το γεγονός υποδηλώνει, ότι ακόμα και οι συντηρητικοί, όπως οι γυναίκες τους, αναζητούν τις καμπύλες στο στήθος τους."

Αυτό γίνεται ιδιαίτερα εμφανές, όταν συγκρίνουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες πόλεις όπως το Βέρμοντ, τη Μασαχουσέτη, το Κονέκτικατ και τη Νέα Υόρκη.

Το περιοδικό Slate υποθέτει, ότι ίσως το μεγάλο μέγεθος του στήθους, γίνεται άλλη μια ανάγκη, όπως το μέγεθος του αυτοκινήτου ή της μάρκας του υπολογιστή, στην οποία οι Αμερικανοί γίνονται όλο και πιο εξαρτημένοι.

Ένας συγγραφέας του λέει, ‘Περιμένω με ανυπομονησία την στιγμή που θα πει ένας πολιτικός’:« Δεν είμαστε Α-μέγεθος στήθους Αμερικανοί και DD-μέγεθος στήθους Αμερικανοί. Είμαστε όλοι Αμερικανοί, που αγαπούν το στήθος ». Όλοι οι Αμερικανοί αγαπούν το στήθος, και όχι μόνο οι γυναίκες.

Η ανόρθωση του μαστού, η μείωση του μαστού, και η γυναικομαστία (χειρουργική επέμβαση μείωσης του στήθους στους άνδρες) κυριαρχούν στις top 10 πλαστικές επεμβάσεις. Σύμφωνα με στοιχεία για το 2011, από την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), το ποσοστό των χειρουργικών επεμβάσεων ενθεμάτων στήθους, έχει εκτοξευθεί την τελευταία δεκαετία,και από 101.176 επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν το 1997, σε 316.848 επεμβάσεις το 2011.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα της αύξησης του μαστού, ευνοήθηκε όταν το 2006, το FDA επέτρεψε τα ενθέματα γέλης σιλικόνης πίσω στην αγορά, μετά τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων, που έδειξαν ότι οι ανησυχίες για την υγεία ήταν αβάσιμες.

Αυτή η ανακοίνωση χαροποίησε πολλές γυναίκες, που αισθάνονταν ότι τα εμφυτεύματα γέλης σιλικόνης, προσδίδουν μια πιο φυσική εμφάνιση. Σύμφωνα με το CBS, το FDA ενέκρινε μόλις ακόμα ένα εμφύτευμα σιλικόνης στήθους «Gummy Bear», που ονομάζεται Natrelle 410. Η αύξητική επέμβαση του μαστού, εξακολουθεί να κατέχει μια υψηλή θέση, που όμως το 2011, την ξεπέρασε η λιποαναρρόφηση.

Εκείνη ανακηρύχθηκε η πιο δημοφιλής αισθητική χειρουργική επέμβαση, στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2011, σύμφωνα με την ASAPS. Αυτή ήταν η πρώτη φορά μέσα σε τρία χρόνια.

 Πολύ σύντομα, θα δημοσιεύσει η ASAPS τα στατιστικά της στοιχεία για το 2012, καθιστώντας σαφή ποια από αυτές τις δύο επεμβάσεις, βρίσκετε αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση.

Δεν έχει σημασία ποια είναι η πιο δημοφιλής, αφού η επιθυμία για μεγαλύτερο στήθος δεν είναι κάτι παροδικό.

Περισσότερα για την πλαστική στήθους αλλά και την γυναικομαστία στους άνδρες στο κεντρικό μας web site:
 www.kapositas.gr


και στο εξειδικευμένο μας www.breast-surgery.gr