Η ζήτηση για Botox συμβάλει στην ανάπτυξη των πλαστικών χειρουργικών επεμβάσεων στις ΗΠΑ

Το Botox, τα ενέσιμα γεμίσματα και το χημικό peeling, ήταν από τις πιο δημοφιλή αισθητικές θεραπείες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γι΄ αυτό τον λόγο δεν αποτελεί έκπληξη, το ότι συνέβαλαν στην ανάπτυξη της βιομηχανίας της πλαστικής χειρουργικής, για τρίτη συνεχή χρονιά. Η Αμερικανική Εταιρία των Πλαστικών Χειρουργών, δήλωσε ότι 14,6 εκατ. θεραπείες έγιναν το 2012, το οποίο υποδηλώνει μια αύξηση της τάξης του 5% από το 2011.

"Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η συνολική αύξηση της πλαστικής χειρουργικής, συνεχίζει να χαρακτηρίζετε από μια σημαντική αύξηση των μη επεμβατικών θεραπειών, ενώ οι χειρουργικές επεμβάσεις παραμένουν σχετικά σταθερές," δήλωσε ο Gregory Evans, πρόεδρος του συλλόγου.

Οι θεραπείες Botox αυξήθηκαν κατά 8 % από το προηγούμενο έτος σε 6,1 εκατ. θεραπείες, συμπεριλαμβανομένου της θεραπείας λείανσης του δέρματος, microdermabrasion. Η ζήτηση για υλικά πληρώσεως, που εξομαλύνουν τις ρυτίδες αυξήθηκε κατά 5 % , ενώ οι θεραπείες αποτρίχωσης με λέιζερ αυξήθηκαν κατά 4% και το χημικό peeling κατά 2 %.

Συνολικά, οι μη επεμβατικές θεραπείες αντιπροσωπεύουν 13 εκατομμύρια θεραπείες για το 2012, ενώ οι χειρουργικές επεμβάσεις αύξησης του μαστού και λίφτινγκ προσώπου μειώθηκαν από 2 % σε 1,6 εκατ. ευρώ.

"Η πλαστική χειρουργική του μαστού, όπως η αύξηση του μαστού, καθώς και οι επεμβάσεις διαμόρφωσης του περιγράμματος του σώματος, όπως η κοιλιοπλαστική, ήταν μερικές από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις για το 2012," εξηγεί ο Evans.

Παρόλο που η χειρουργική επέμβαση αύξησης μαστού μειώθηκε, κατά 7% από το προηγούμενο έτος, ήταν ακόμα η πιο δημοφιλής χειρουργική αισθητική επέμβαση με 286.000 επεμβάσεις, ακολουθούμενη από τη ρινοπλαστική, τη λιποαναρρόφηση, την βλεφαροπλαστική και το λίφτινγκ προσώπου.

Τέλος, η επανορθωτική πλαστική χειρουργική, η οποία βελτιώνει τη λειτουργία ενός μέρους του σώματος ή μια μη φυσιολογική εμφάνιση, ήταν επίσης αυξημένη σε σύγκριση με πέρυσι, με την αφαίρεση όγκων να χαρακτηρίζετε ως κορυφαία χειρουργική επέμβαση. Η Αμερικανική Εταιρία των Πλαστικών Χειρουργών, αντιπροσωπεύει πάνω από 7.000 πλαστικούς χειρουργούς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περισσότερα για την πλαστική χειρουργική στο κεντρικό μας web site:
 www.kapositas.gr