Το μυστικό που κρύβουν οι γιατροί για Αισθητική Χειρουργική

Ένα μυστικό για την αισθητική χειρουργική, που αρκετοί γιατροί κρύβουν από τους ασθενείς τους, είναι ότι πολλοί γιατροί που εκτελούν τις αισθητικές  χειρουργικές επεμβάσεις στις ΗΠΑ, δεν είναι στην πραγματικότητα πλαστικοί χειρουργοί.

Ο ισχυρισμός αυτός έγινε, από έναν αυξανόμενο αριθμό επικυρωμένων πλαστικών χειρουργών, σε όλη τη χώρα.

Είναι γνωστό,  ότι υπάρχουν γιατροί που ειδικεύονται σε άλλους τομείς  τις ιατρικής, οι οποίοι έχουν μικρή ή και καθόλου εμπειρία στην πλαστική χειρουργική. Δυστυχώς, εκτελούν και εκείνοι αυτές τις επεμβάσεις.

Οι γιατροί αυτοί είναι:

Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστοποιημένων πλαστικών χειρουργών, έχει αρχίσει εκστρατεία ενημέρωσης των ασθενών γι'αυτό το θέμα. Είναι σημαντικό να  γνωρίζουν, ότι μια πλαστική χειρουργική επέμβαση, πρέπει να γίνει από έναν επικυρωμένο πλαστικό χειρουργό. Στοχεύει επίσης, να ρίξει φως σχετικά με τους κοινούς μύθους που υπάρχουν στην πλαστική χειρουργική.

ΜΥΘΟΣ: Μια πλαστική  χειρουργική επέμβαση μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε γιατρό.

ΓΕΓΟΝΟΣ:Για την εκτέλεση μιας πλαστικής  και επανορθωτικής επέμβασης απαιτείται εκπαίδευση σε βάθος, καθώς και μεγάλη εμπειρία.

Εάν ένας γιατρός από άλλη ειδικότητα παρακολουθήσει ένα σεμινάριο διάρκειας ενός σαββατοκύριακου σχετικά με την πλαστική χειρουργική, αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει ως έναν επικυρωμένο πλαστικό  χειρουργό.

Ο Δρ Malcolm Ζ. Roth, πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών (ASPS), είπε τον Σεπτέμβριο του 2011, ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην αισθητική χειρουργική ,είναι η έλλειψη κατάλληλης κατάρτισης και πρακτικών δεξιοτήτων.

Αυτή  προκαλεί την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων αυτά των υπερβολικών ουλών, την απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας λίπους, των  λοιμώξεων ακόμα και της  γάγγραινας.

Ο Δρ Roth, δήλωσε: «Μερικές φορές, οι χρονοβόρες διαδικασίες γίνονται σε ανθρώπους, οι οποίοι  δεν είναι ιατρικά κατάλληλοι. Κάποιος που δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος, δεν μπορεί να αποφασίσει ποιος είναι καλός ή κακός υποψήφιος για μια χειρουργική επέμβαση.

Υπήρξαν περιπτώσεις  ανθρώπων ,οι οποίοι υπέστησαν φλεβική θρόμβωση, καρδιακή προσβολή, και δυστυχώς όχι σπάνια οδηγήθηκαν στον θάνατο".

Τα ασφαλέστερα μέρη για χειρουργικές επεμβάσεις είναι τα εξής:

Ο Δρ Elan Reisin, ιατρικός διευθυντής της Πλαστικής Χειρουργικής Star, δήλωσε:

"Συχνά, οι γιατροί που δεν είναι πιστοποιημένοι  στην πλαστική χειρουργική, δεν έχουν τα προνόμια για την εκτέλεση μιας πλαστικής  χειρουργικής επέμβασης στα παραπάνω μέρη. Μπορούν μόνο να κάνουν τις επεμβάσεις αυτές, στο γραφείο τους και αυτό μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο".

Οι ασθενείς θα πρέπει να απευθυνθούν σε έναν πλαστικό χειρουργό, ο οποίος να είναι πιστοποιημένος και στην Αισθητική και Επανορθωτική πλαστική χειρουργική,προτείνει ο Δρ Reisin.

Μια προηγούμενη εκστρατεία από την Αμερικανική Εταιρία των Πλαστικών Χειρουργών ανακοίνωσε, ότι οι ασθενείς θα πρέπει να ελέγξουν  τα προσόντα του γιατρού τους,  πριν του επιτρέψουν να εκτελέσει μια πλαστική χειρουργική επέμβαση.

Τόσο η γενική χειρουργική εκπαίδευση όσο και η  πλαστική επανορθωτική χειρουργική εκπαίδευση, θα πρέπει να ολοκληρωθούν από τους πλαστικούς χειρουργούς , τότε μόνο μπορούν να χαρακτηριστούν  πιστοποιημένοι.

Επιπλέον, όταν ένας αισθητικός χειρουργός είναι πιστοποιημένος, αυτό σημαίνει ότι έχει περάσει 3 με 7 χρόνια εκπαίδευση ή ακόμα επιπλέον εκπαίδευση με υποτροφία , η οποία επικεντρώνεται κυρίως στην πλαστική χειρουργική.

Ο Δρ Reisin έκανε μια λίστα από πέντε ερωτήσεις, που κάθε ασθενής θα πρέπει να κάνει πριν από την επιλογή ενός χειρούργου:

  1. Είστε πιστοποιημένος στην πλαστική και στην επανορθωτική χειρουργική;
  2. Ασκείτε και άλλη ειδικότητα εκτός από αυτής της πλαστικής χειρουργικής; Ή μήπως έχετε μόνο πρακτική στην πλαστική χειρουργική;
  3. Έχετε μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην γενική χειρουργική και στην πλαστική χειρουργική;
  4. Έχετε δικαίωμα να εκτελέσετε τις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις που σκέφτομαι, σε κλινικές;
  5. Πόσα χρόνια εξασκείται την πλαστική χειρουργική;
  6. Εισθε μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S) και της ASPS;

Περισσότερα για την πλαστική χειρουργική στο κεντρικό μας web site:
 www.kapositas.gr