Οι πλαστικοί χειρουργοί παρατηρούν μια αύξηση των επεμβάσεων μείωσης μαστού για άντρες

Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές από τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τον αριθμό των ανδρών, που υποβάλλονται σε μια χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να βελτιώσουν την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια.

Δεδομένου ότι το στίγμα που περιβάλλει την πλαστική χειρουργική συνεχίζει να μειώνεται, είναι πιθανό οι πλαστικοί χειρουργοί να παρατηρήσουν μια αύξηση των ανδρών ασθενών τους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η τάση αυτή είναι ήδη εμφανής, 790 άνδρες υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση μείωσης του μαστού το 2011, αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος συγκριτικά με πέντε χρόνια νωρίτερα, σύμφωνα με το BBC.


Στις ΗΠΑ, η Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS) δείχνει , ότι περίπου 17.645 άνδρες υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση γυναικομαστίας, καθιστώντας την τέταρτη πιο δημοφιλή επέμβαση για τους άνδρες.

Η γυναικομαστία είναι μια κατάσταση, κατά την οποία οι άνδρες αναπτύσσουν ιστό στον μαστό, και μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και ευαισθησία γύρω από τις θηλές. Μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά την αυτοεκτίμηση του ατόμου.

Σύμφωνα με την πηγή ειδήσεων, αναπτύσσεται συχνά στα αγόρια κατά την εφηβεία, ωστόσο το 30 τοις εκατό των ατόμων που πάσχουν από αυτή την πάθηση είναι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας."Νομίζω ότι η πρώτη φορά, που συνειδητοποίησα ότι ήταν διαφορετικά, ήταν στο δημοτικό σχολείο, ήμουν ίσως οκτώ ή εννέα χρονών.

Πήγαμε για κολύμπι και σκέφτηκα ότι το στήθος μου μοιάζει λίγο διαφορετικό από των άλλων αγοριών," είπε ο Ayo Adesina στην πηγή ειδήσεων, ο οποίος έκανε την χειρουργική επέμβαση μείωσης ανδρικού μαστού. " Ήταν πολύ, πολύ, πολύ ενοχλητικό. Όλοι στα αποδυτήρια έλεγαν « Ayo, κοιτά το μικρό σου στήθος »και άλλα τέτοια, ενοχλητικά σχόλια.

Όταν κοιταζόμουν στον καθρέφτη με ενοχλούσαν, έτσι αποφάσισα ότι ήταν καιρός να κάνω κάτι γι’ αυτό. "Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιες παρανοήσεις σχετικά με γυναικομαστία, που μπορεί να κάνει τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη για εκείνους που έχουν αυτήν την πάθηση.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν, ότι οφείλεται στην κακή διατροφή και στην έλλειψη άσκησης, αλλά στην πραγματικότητα, μπορεί να προκληθεί από έναν αριθμό παραγόντων, από τις παρενέργειες φαρμάκων μέχρι τις ορμονικές ανισορροπίες. Η κατανόηση της πάθησης μπορεί να ωθήσει περισσότερα άτομα, στο να αναζητήσουν τη χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με την ASAPS, η γυναικομαστία επηρεάζει το 40-60 τοις εκατό του ανδρικού πληθυσμού. Μερικές φορές μπορεί να επηρεάσει μόνο ένα μαστό, προκαλώντας μια ασυμμετρία στην εμφάνιση σας.

Για να αφαιρέσετε τον περίσσιο λιπώδες ιστό, ορισμένοι πλαστικοί χειρουργοί χρησιμοποιούν την λιποαναρρόφηση, η οποία θα σας αφήσει με πολύ λίγα μικρά σημάδια.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, και οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους πολύ σύντομα (2-4 ημέρες).

Περισσότερα για την γυναικομαστία στο κεντρικό μας web site:
 www.kapositas.gr

και στο εξειδικευμένο μας: www.Gynecomastia.gr