Θα κάνατε πλαστική επέμβαση, αν ήταν δωρεάν;

Θετική ή αρνητική, σχεδόν όλοι φαίνεται να έχουν μια στάση σχετικά με την πλαστική χειρουργική.

Γίνονται πρωτοσέλιδα όταν μια διασημότητα, όπως η Selma Hayek δηλώνει ότι, ποτέ δεν θα υποστεί επέμβαση ή μια φυσικά-γερασμένη διασημότητα, όπως η Susan Sarandon ενδίδει στο τέλος και κάνει μια γλυπτική στο σαγόνι.

Η ιστοσελίδα Telegraph.com αναφέρει ότι, τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι οι περισσότεροι Βρετανοί μπορεί να επιλέξουν να γεράσουν με χάρη, ακόμη και αν η πλαστική χειρουργική τους προσφερόταν δωρεάν.

Από τις 750 γυναίκες που ρωτήθηκαν, το 44 % δήλωσαν ότι θα επέλεγαν την πλαστική χειρουργική.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι εκείνοι που είπαν το "ναι", θα το κάνουν μόνο αν θα μπορούσαν να είναι βέβαιοι ότι, η χειρουργική επέμβαση θα τους έκανε πιο ελκυστικούς και πιο νέους στην όψη.

Η άτυπη έρευνα έγινε από το Fabriah.com, έναν ηλεκτρονικό λιανοπωλητή ομορφιάς, που ωφελείται από το να προτείνει κρέμες αντί την πλαστική χειρουργική.

Η έρευνα εξέτασε επίσης την ηλικία, ανακαλύπτοντας ότι η ηλικιακή ομάδα των 18 έως 30 ετών είναι η πιο πιθανή ομάδα για να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας χειρουργικής επέμβασης και των 55 συν ως την επί το πλείστον πιθανή να αποφύγει τη χειρουργική επέμβαση.

Υπάρχει επίσης, διάκριση μεταξύ εκείνων που ζουν στην πόλη και την ύπαιθρο. Τα κορίτσια της πόλης ήταν πολύ περισσότερο υπέρ της πλαστικής χειρουργικής.

Η τραγουδίστρια Kylie Monogue εξέφρασε πρόσφατα τις απόψεις της, σχετικά με την πλαστική στο τεύχος Ιανουαρίου του Elle UK, λέγοντας ότι σχεδιάζει να γεράσει με χάρη.

Είπε, "δεν είμαι κατά της χειρουργικής επέμβασης, δεν έχω στραφεί προς αυτήν ακόμα και δεν ξέρω αν θα το κάνω, αλλά δεν είμαι εναντίον της.

Η μόνη φορά που αυτή δεν είναι εκπληκτική είναι, όταν δεν έχει γίνει καλά και κάποιος υπερβάλει πολύ. Όμως κοιτάζω κάποια σαν την Jane Fonda. Είμαι μεγάλη θαυμάστρια της.

Εκείνη δεν ζητάει συγγνώμη (για τη χειρουργική επέμβαση της) και ότι δεν θα έπρεπε να κάνει. Βάζουμε make-up κάθε μέρα, αλλάζουμε απόχρωση, κάνουμε αποτρίχωση με κερί, και γενικά κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε τους εαυτούς μας να φαίνονται καλύτεροι.

Οπότε νομίζω ότι είναι άσκοπο να είμαστε υποκριτές, για κάτι που αν έχει γίνει σωστά μπορεί να είναι ωφέλιμο".

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν , οι αριθμοί που κυκλοφόρησαν νωρίτερα αυτό το χρόνο από το Βρετανικό Σύλλογο Πλαστικών Χειρουργών Αισθητικής και προτείνει χειρουργικές επεμβάσεις σε άνδρες, οι οποίες αποτελούν το 10 % του συνόλου των χειρουργικών επεμβάσεων στη Βρετανία.

Ο αριθμός αυτός αναρριχάται με ταχύτερο ρυθμό από ότι ποτέ άλλοτε, με το ποσοστό των ανδρών, που έχουν υποβληθεί σε μείωση του μαστού να διπλασιάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Αμερικανική Εταιρεία για την Αισθητική Πλαστική Χειρουργική αναφέρει ότι, έγιναν πάνω από 9 εκατομμύρια αισθητικές επεμβάσεις στις ΗΠΑ το περασμένο έτος, αναδεικνύοντας μια αύξηση κατά 1% από το προηγούμενο έτος.

Ένα πράγμα σίγουρα έχει αλλάξει. Ενώ οι αισθητικές επεμβάσεις ήταν ταμπού για πολλούς ανθρώπους για πολλά χρόνια, η απόφαση του αν πρέπει ή όχι να υποβληθείς σε επεμβάσεις, όπως ενέσεις Botox, έχει γίνει τόσο κοινό θέμα, όπως η απόφαση για το αν πρέπει ή όχι να βάφουν τα μαλλιά τους.

Περισσότερα για την πλαστική χειρουργική στο κεντρικό μας web site:
 www.kapositas.gr