Μπορεί το Botox να κρατήσει τις ρυτίδες μακριά;

botoxΤο Botox είναι για τους ανθρώπους που έχουν ήδη σημάδια της γήρανσης, έτσι δεν είναι;

Όχι πάντα.

Κάποιοι πλαστικοί χειρουργοί, που κάνουν αυτές τις ενέσεις της αισθητικής χειρουργικής λένε ότι βλέπουν σε νεότερους ασθενείς , εκείνους χωρίς ορατές ρυτίδες , να αναζητούν αυτή την θεραπεία.

Αυτό το «προληπτικό Botox» μπορεί να φαίνεται ανόητο σε κάποιους, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σε θέση να σταματήσει τις ρυτίδες πριν αρχίσουν.

Ο πανικός της δεκαετίας των '30

Δεν υπάρχει αυστηρή προθεσμία για το πότε οι ρυτίδες αρχίζουν να διαμορφώνονται , ορισμένες συνήθειες, όπως το κάπνισμα ή η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, μπορούν να επισπεύσουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών του προσώπου.

Η γενετική επίσης διαδραματίζει έναν σημαντικό παράγοντα, για το πώς ένα άτομο θα μεγαλώσει. Αλλά μερικοί νεαροί ενήλικες μπορεί να αρχίσουν να "πανικοβάλλονται" κοντά στην ηλικία των 30, όταν τα πρώτα ίχνη των ρυτίδων συνήθως αρχίζουν να εμφανίζονται.

"Στα 30 σας θα αρχίσετε να πανικοβάλλεστε λίγο", είπε η Lisa Parsons, μια 29χρονη ασθενής Botox, στο CBS5 από την Αριζόνα. "Όσο αφορά εμένα, αφού μπορώ να το κάνω, θα απομακρύνω τις ρυτίδες από την αρχή."

Η Parsons κάνει Botox από τότε που ήταν 26. Εξήγησε στην πηγή ειδήσεων, ότι και άλλοι σαν κι αυτήν είναι πρόθυμοι ,να διατηρήσουν τη νεανική λάμψη της δεκαετίας των '20

Έχει αποτελέσματα;

Είναι άνθρωποι σαν την Parsons θύματα του ευσεβή πόθου τους ή το να αρχίσουν από νωρίς τις θεραπείες με Botox θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά αργότερα . Σύμφωνα με έναν γιατρό που ασχολείται με το Botox, οι ενέσεις που γίνονται νωρίς μπορούν να βοηθήσουν.

botox"Αν δεν μπορείτε να μετακινήσετε το μυ, δεν μπορείτε να μετακινήσετε το δέρμα. Έτσι δεν μπορεί να σχηματιστεί μια ρυτίδα," είπε μια νοσοκόμα στη πηγή ειδήσεων. Με άλλα λόγια, επειδή το Botox παγώνει τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες, οι ασθενείς μπορούν να είναι σε θέση να καθυστερήσουν την εμφάνιση των λεπτών γραμμών γύρω από τα μάτια, το στόμα και το μέτωπο με το να κάνουν Botox νωρίτερα στη ζωή τους.


Στοιχεία και αριθμοί

Η Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS) αναφέρει ότι το 2011, το Botox ήταν η πιο κοινή επέμβαση για τους ανθρώπους μεταξύ των ηλικιών 35 και 50. Οι ενέσεις Botox ήταν επίσης οι πιο κοινές μη-χειρουργικές επεμβάσεις εκείνη τη χρονιά, με συνολικά 2.169.739 ενέσεις να εκτελούνται από γιατρούς της ASAPS.

Αυτό δείχνει ότι οι άνθρωποι όλων των ηλικιών στρέφονται προς την αισθητική χειρουργική για να στη μειώσουν τα σημάδια της γήρανσης.

Ένας ασθενής που υποβάλλεται στην πρώτη του ένεση Botox μπορεί να δει αποτελέσματα μέσα σε 5 έως 10 ημέρες μετά τη θεραπεία. Δεν θα χρειαστεί άλλη ένεση για τέσσερις έως έξι μήνες, τότε θα ανακτήσει την ικανότητα να κινήσει τους μυς του προσώπου του πάλι.
Περισσότερα για το βοτοχ στο κεντρικό μας web site:
 www.kapositas.gr