Αυξητική στήθους διπλού επιπέδου (Dual- plane)


 Διπλό επίπεδο (Dual-plane)

Κατ'αρχήν θέλω να διευκρινίσω μερικούς όρους

1. Κάτω από τον μυ = Το ένθεμα τοποθετείται εξολοκλήρου κάτω από τον μυ χωρίς να απελευθερωθεί ο μυς (σπάνια εκτελείται).

2. Κάτω από το μείζονα θωρακικό μύ = Το ένθεμα τοποθετείται κάτω από τον μείζονα θωρακικό μύ και το κάτω μέρος του μυός κόβεται και έτσι το κάτω τμήμα του ενθέματος βρίσκεται κάτω από τον αδένα.

Είναι αυτό που καλούμε κλασσικά κάτω από τον μυ ή αλλιώς ουσιαστικά είναι αυτό πού λέμε διπλού επιπέδου (Dual plane) I όπου το πάνω τμήμα του ενθέματος καλύπτεται από τον μύ και το κάτω από τον αδένα.

3. Διπλού επιπέδου (Dual plane) = Πρόκειται για έναν συνδυασμό που κάθε φορά ενα μικρό τμήμα του μυός καλύπτει το άνω πόλο του ενθέματος και το υπόλοιπο είναι κάτω από τον αδένα.

Ουσιαστικά είναι μια μερική τοποθέτηση του ενθέματος στον άνω πόλο κάτω από τον μύ και το υπόλλοιπο κάτω από τον αδένα και κάθε φορά με διαφορετική αναλογία. Δεν είναι νέα τεχνική και χρησιμοποιείται από τους περισσότερους πλαστικούς χειρορυγός για πολλά χρόνια.

Asif Pirani, MD
Toronto Plastic Surgeon

 

H διπλού επιπέδου (Dual plane) αύξηση του στήθους δεν είναι νέα τεχνική αλλά οι όροι είναι νέοι

Οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί που έχουν μεγάλη εμπειρία στην πλαστική του στήθους όπως αυξητική, μείωση,ανόρθωση και ασυμμετρία είναι εκπαιδευμένοι και στην διπλού επιπέδου αυξητική στήθους.

Κάποιοι ασθενείς με ρωτούν για την επέμβαση διπλού επιπέδου.

Τους εξηγώ ότι κάθε πλαστικός χειρουργός έχει εκπαιδευθεί για όλες τις επεμβάσεις και τους δίνω να κατανοήσουν ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να χρησιμοποιεί την πιο κατάλληλη για την κάθε περίπτωση.

Ανάλογα με την ανατομία του θώρακα αλλά και την υπάρχουσα κατάσταση του στήθους. Οποιοδήποτε ένθεμα, σχήματος και μεγέθους όταν τοποθετείται κάτω από τον μύ καλύπτεται μόνο στον άνω πόλο και ο σύγχρονος όρος είναι διπλού επιπέδου που είναι μια γνωστή και συνήθης τεχνική.

Διπλού επιπέδου "Dual plane" είναι ένας όρος που ξαναδημιουργήθηκε για κάτι που πολλοί πλαστικοί χειρουργοί κάνουν χρόνια τώρα. Όλες οι αυξητικές στήθους που γίνονται κάτω από τον μύ το εσωτερικό άνω και ο πάνω πόλος είναι κάτω από τον μυ και το έξω και κάτω μέρος του ενθέματος κάτω από τον αδένα γιατί εκεί δεν υπάρχει μύς απλά.

Έτσι εξηγώ τα πάντα στον ασθενή και κανένα μυστήριο δεν καλύπτει την τεχνική που ακολουθώ. Κατόπιν η επέμβαση σχεδιάζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις αλλά και την ανατομία του ασθενούς.

Christine A. Petti, MD
Los Angeles Plastic Surgeon

 

Αυξητική στήθους Dual plane (Διπλού επιπέδου)

Αστείο, κάνω αυτή την επέμβαση πολύ πρίν ονομασθεί έτσι. Πραγματικά δεν υπάρχει ένας τρόπος για να κάνουμε μια αυξητική στήθους. Κάνω ότι είναι απαραίτητο κάθε φορά, πίσω από τον μυ μπροστά, κοκ.

Steven Wallach, MD
Manhattan Plastic Surgeon

 

Ο ασθενής δεν μπορεί να καταλάβει τις διαφορές στις επεμβάσεις

Αν και οι πληροφορίες στο internet, είναι πολλές δεν είναι καλή ιδέα να κολλήσει κάποιος σε μια.Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνει κάποιος μια εξαιρετική αυξητική στήθους,ένα λίφτινγκ,μια κοιλιοπλαστική, κοκ. Πρέπει λοιπόν να εστιάσετε σε ένα καλό πλαστικό χειρουργό με αίσθημα ευθύνης που να σας δώσει επιλογές έτσι ώστε αυτή που θα επιλέξετε να είναι η καλύτερη για σας και να σας δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Richard P. Rand, MD, FACS
Seattle Plastic Surgeon

 

Την κάνουμε!! απλά... δεν το διαφημίζουμε!!

Είναι πραγματικά τραγικό μια κανονική επέμβαση ξαφνικά να γίνεται εργαλείο του μάρκετινγκ για να πεισθεί ο απλός κόσμος για κάτι καινούργιο και σημαντικό.

Η Dual plane (διπλού επιπέδου) αυξητική στήθους γίνεται για πολλά χρόνια. Απλά δεν ξέραμε οτι οι ασθενείς πρέπει να ξέρουν τόσες πολλές λεπτομέρειες.... γιατί μπερδεύονται...., είναι κάτι σαν να λέμε,..τι είδους κόμπους κάνουμε με τα ράμματα στο χειρουργείο. Απλά διαλέξετε τον χειρουργό που τα αποτελέσματα του σας αρέσουν και αυτός θα σας πει τι πρόκειται να κάνει για να πάρετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Carmen Kavali, MD
Atlanta Plastic Surgeon

 

Η Dual plane (Διπλού επιπέδου) αυξητική στήθους δεν είναι κάτι νέο!

Η τοποθέτηση του ενθέματος είναι μια απόφαση που στηρίζεται στην ανατομία του ασθενούς,στον τύπο του ενθέματος και στις επιλογές του πλαστικού χειρουργού. Εμφανίζεται σαν νέα αλλά δεν είναι είναι αυτό που κάνουν όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί όταν απαιτείται.

Vincent N. Zubowicz, MD
Atlanta Plastic Surgeon

 

Εάν ψάχνετε για ειδική τεχνική μάλλον ψάχνετε σε λάθος κατεύθυνση.

Η απόφαση που θα τοποθετηθεί το ένθεμα είναι μια από τις παραμέτρους για μια επιτυχημένη αυξητική στήθους. Ψάξτε για ένα πολύ έμπειρο πλαστικό χειρουργό πιστοποιημένο από την American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S).

Sutton Graham II, MD
Greenville Plastic Surgeon

 

Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο κεντρικό μας web site:
www.kapositas.gr

και στο ειδικό για την αυξητική στήθους:
www.breast-surgery.gr