Τέλεια πόδια: Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά τους

Έχετε δει ποτέ μια γυναίκα με μίνι φούστα ή ένα άτομο με σορτς και σκεφτήκατε, "Ουάου, αυτά είναι τα τέλεια πόδια!"

Λοιπόν, ένας πλαστικός χειρουργός που πέρασε μήνες μελετώντας εικόνες ελκυστικών ποδιών, πιστεύει ότι είναι σε θέση να εξηγήσει τι είναι αυτό που κάνει ένα πόδι τέλειο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο χειρουργός πέρασε 12 χρόνια ψάχνοντας σε περισσότερες από 550 φωτογραφίες μοντέλων, αθλητών και διασημοτήτων, καθώς και σε διάσημα ρωμαϊκά και ελληνικά αγάλματα, ακόμα και σε κούκλες Barbie.

Βρήκε ότι η κύρια πτυχή του "τέλειου ποδιού" ήταν τα ευθεία οστά, τα οποία έδιναν μια "γραμμή" από την κορυφή του μηρού σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον αστράγαλο.

Τα πιο ελκυστικά πόδια έχουν καμπύλες μόνο στο γόνατο και την κνήμη, οι οποίες, όπως λέει, κάνει το πόδι να δείχνει όσο πιο κομψό και δυνατό γίνεται. "Από τη στιγμή που η στήλη εξαρτάται από τον ευθύ άξονα, το να αποκλίνει η αντίληψή μας για την ομορφιά είναι κάτι φυσικό", έγραψε, σύμφωνα με την έρευνα του.

"Προσθέτει ακόμα, ότι κυρίως οι γυναίκες χρειάζονται κάποιες καμπύλες στα πόδια τους, για να διατηρήσουν την σεξουαλικότητα τους".

Μια κοίλη καμπύλη πάνω από τον αστράγαλο είναι πιο ελκυστική, και τα καλύτερα πόδια, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, δεν έχουν συμμετρικές καμπύλες στο εσωτερικό και το εξωτερικό τους.

Γιατί λοιπόν όλη αυτή η φασαρία για τα πόδια; Σύμφωνα με την πηγή ειδήσεων, ο χειρουργός λέει ότι "κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών, με τις αλλαγές στο χώρο της μόδας των γυναικών, τα πόδια έχουν γίνει ένα σημαντικό στοιχείο αποπλάνησης.

Ο πρώτος κοινός παρονομαστής όλων των ελκυστικών ποδιών, είναι η ευθύτητα τους. Τα ελκυστικά τα πόδια είναι ίσια και σε συνοχή με τους μηρούς.

Η ευθεία στα πόδια των μοντέλων, που διαφημίζουν κάλτσες και εσώρουχα είναι αισθητή. " Οι γυναίκες που αισθάνονται αμήχανα για τα πόδια τους, μπορούν να μιλήσουν με έναν πλαστικό χειρουργό για τις επιλογές τους.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), η λιποαναρρόφηση μπορεί να βοηθήσει αφαιρώντας το ανεπιθύμητο λίπος από τους μηρούς, ενώ ένα χαμηλότερο λίφτινγκ σώματος μπορεί να θεραπεύσει, ακόμα τη χαλάρωση του δέρματος και το λίπος στους γλουτούς, στους μηρούς και στους γοφούς.

Διαβάστε περισσότερα για την λιποαναρρόφηση και δείτε παραδείγματα
στο κεντρικό μας web site:
 www.kapositas.gr

και στο εξειδικευμένο μας www.Liposuction.gr